Přední setření do sucha

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Vici
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední setření do sucha

Příspěvek od Vici »

jo to asi jo. u facka sem to kdysi resil ale je to davno nepamatuju se. ale ten stribrny co se daval do nekterych felcek je z facka.. cili je to jak pises.
no ja mam s G na konci, ma pet vyvodu + jeden malicky, ale po ostriknuti nesetre previt.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Takže máš ten co tam máš mít.A máš to přepojený tak jak tu někdo psal?Já to zatím neřešil,zatím se jenom chystám,takže nevím jestli to funguje.Zkusil bych si od někoho pučit jestli to bude fungovat...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Stěrače s ostříknutím aktivuje propojení spínače stěračů s cyklovačem. Musí být propojený pin W na spínači s pinem 6 na cyklovači. Asi ušetřili za kus drátu a nepropojili to.

Koukni na desku s relátkama. Od toho pinu W je to připojené přes konektor BC (ten nejdelší uprostřed). Jestli máš nezapojený pin2 (dole vlevo), tak je to jasný. Když tam zkusíš škrtnout plusem, tak by to mělo stěračema zamávat.

Ten pin W je výstup ze spínače pro ostřikovače.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Atnarfus píše: Ten pin W je výstup ze spínače pro ostřikovače.
Tedy ten pin W je u volantu?
Radši se ptám jako lama, nechci tam pak zbytečne mrznout a něco hledat :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, ten je přímo na přepínači stěračů pod volantem.
hostel

Příspěvek od hostel »

Atnarfus píše:Taky už jsem se nad tím zamýšlel. Chtělo by to sehnat jeden na experimenty a podívat se do něj.
Tak jsem se podíval dovnitř zadního cyklovače.
Je tam oboustranná DPS. Z jedné strany relé s jedním přepínacím kontaktem a kondenzátor 63 mikro na 10V, z druhé integráč s 20-ti piny, dále 3 kondenzátory, 9 rezistorů, 2 tranzistory, 2 diody. Vše v provedení SMD. Vypadá to na nějaký PIC, značení je průmyslové XM84AB, pod tím AEV02.
Snad něco jako řada PIC 16Fxxx. Jeden z těch tranzistorů může být klidně stabilizátor napájecího napětí a ten elyt bude asi na filtraci.
Myslím, že změna času bude možná pouze přeprogramováním.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

chtelo by to zjistit kdo to pro skodovku vyrabel.. treba by byli schopni rict proc to nejde programovat atd
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
hostel

Příspěvek od hostel »

Podle toho kódu AEV02 usuzuji, že výrobcem bude AEV Kroměříž i když je na cyklovači škodovácký znak. Hledal jsem nějaké informace na netu (Yahoo, Google) a nic. Myslím, že zdatnější programátor PICů by byl schopen sejmout program a vyhledat na kterém řádku je údaj o čase. Ale k tomu je potřeba programovací přípravek který umí programovat zapájené kontroléry a hlavně typ použitého švábu.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

treba si to tu nekdo takovy precte :-)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Franto trefa. BC2 je prazdny. cili soudruzi usetrili dalsi dratek.. a dalsi usetrili ke stropnimu svetylu +15. takze nemuzu namontovat zpozdovac...
nekdy v lete to asi doplnim..
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

No tak to budu mít to samý.Taky bude chybět.Takže natahnu drát od páčky stěračů na BC2 a přepojím to jak je o pár příspěvků výš napsáno a mělo by mi to fugovat jo?
smazany clen - FK

Mám ještě jeden lamí dotaz. Když tam budu tahat ten drát (od spínače ostřiku) jaká se tam letuje či nalisovává koncovka aby to šlo zastrčit do těch pinů?? má to nějaký název? Díky
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

To jsou mi veci, jak se lisi ostrikovace a sterace ve Felicii.

Ja mam Felicii GLXI, vyrobenou 12/95, takze MR96.

Kdyz zmacknu pravou packu k sobe, tak strikaji predni ostrikovace (podle delky strikani stiraji sterace - pri kratkem ostriku jednou, pri delsim 2x nebo 3x a to automaticky behem ostrikovani).
Zadni sterac se ovlada tak, ze potlacenim packy o jednu polohu dozadu zadni sterac 1x setre sklo, pri potlaceni o dve polohy dozadu zaroven strira a strika ostrikovac).
Na predni sterace mam na prvni poloze cyklovac (hodim prvni polohu - vypnu - pak zase prvni polohu - necham v prvni poloze a cyklovac stira podle doby packy mezi prvnimi polohami), na zadni neni cyklovac (ten stira jedine pri potlaceni packy dozadu).
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Snad už i v tomhle vláknu se psalo, že zadní cyklovač má pevný interval. Zapneš ho ťuknutím páčkou nadoraz od sebe a zrovna tak ho vypneš.
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Atnarfus: ano, o tom jsem cetl, ale ja jsem chtel napsat, ze mi to nefunguje - takze zadni cyklovac ve sve Felicii nemam :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestliže, to po ostříknutí ještě samo několikrát setře, tak máš.
Aby jsi ho zapnul, tak musíš ťuknout opravdu krátce a až na doraz. Musí to být tak krátké, že to ani nestihne ostříknout.
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Atnarfus: rozumime si, ale po ostriknuti se to uz samo nesetre. Stira se to jen behem ostrikovani, nebo kdyz packu potlacim do prvni polohy od sebe. Zadni cyklovac tedy zrejme nemam, ale vubec mi to nechybi. Jeste to ale vyzkousim, diky za radu :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, jestli to samo nesetře zadní okno dosucha, tak ho tam nemáš.
Zadní cyklovač je díky krátkému intervalu, který tam nastavili docela naprd. To setření do sucha je ale super.
Když jsem jel s autem co ho tam nemá, tak mi připadalo docela nebezpečné se věnovat zadnímu stěrači. Musel jsem koukat do zrcátka a držet páčku napůl, aby se to setřelo. S cyklovačem prostě podržíš dvě vteřiny páčku nadoraz, pustíš jí a víc se o to nestaráš.
simon2

Příspěvek od simon2 »

Pro ty z Vás co chtějí změnit cykly zadního cyklovače uvádím odkaz na staré forum.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... D&start=75
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tak to vypadá, že by to za pokus stálo. Chtělo by to vytáhnout dva tenké fousy ven a přilepit navrch trimr. Pak by se dal vyladit i čas, kdy to ještě nebude stírat dvakrát za sebou.
Peciss - FK

Příspěvek od Peciss - FK »

FanThomas píše:Cyklovač mám, v první poloze to třikrát setře a pak to stírá v nějakým intervalu který neovlivním. Po ostříknutí si to musím stírnout sám. Jinak mám r.v. 97 a výbavu LXi tzn. že tam není ani otáčkoměr... Takže myslíte že stačí vyměnit relé cyklovače??
U plynule nastavitelných cyklovačů lze nastavit interval 2 až 35 sekund.Zapni stíraní v cyklech a jednou setři sklo.Vypni stírání v cyklech a po požadovaném intervalu opět zapni.Zvolenou prodlevu lze měnit libovolně často. ;) Snad Ti to půjde
smazany clen - FK

Peciss píše: U plynule nastavitelných cyklovačů lze nastavit interval 2 až 35 sekund.Zapni stíraní v cyklech a jednou setři sklo.Vypni stírání v cyklech a po požadovaném intervalu opět zapni.Zvolenou prodlevu lze měnit libovolně často. ;) Snad Ti to půjde
Ale Mlho, to zde již hodnou půl hodinu řešíme. :D
Dík za info ale už vím na čem jsem. Mám tam stříbrnou krabičku tzn. cyklovač bez nastavení intervalů. Důvod proč tam zatím nemám časový cyklovač je jednoduchý, zatím jsem ho nesehnal. Snad dnes když mám raní směnu se dostanu tam, kam mě všichni posílaly.
IvoR - FK

Příspěvek od IvoR - FK »

Ahoj všem.
Přečetl jsem si celé vlákno, protože téma cyklovače předních stěračů se mne v tuto chvíli týká. Mám LXi 3/1996, cyklovač s programovatelným intervalem, bez setření po střiku. V neděli mne začal dost zlobit, chvíli fungoval dobře, pak v něm cvakalo relé a nechával stěrače zastavené na půl žerdi, po vypnutí a zapnutí zase chvíli v pohodě...
Podíval jsem se do pojistkovky, byl tam cyklovač s hliníkovým víčkem. V Autodílech Krč (mám to blízko od práce) mi nabídli nový s plastovým krytem. Na dotaz zda je plně kompatibilní s původním hliníkovým (model a rok výroby auta jsem uvedl) mi "odborník" řekl že ano, že jej stačí jen vyměnit. Pravda, ten nový měl o jeden slabší vývod více než původní, ale myslel jsem, že je to kvůli setření po ostřiku.
Po výměně cyklovače mne čekalo překvapení. Cyklovač jako takový necykloval. Pro mne novinkou bylo, že začalo fungovat setření po ostříknutí skel, to ale funguje jenom při páčce v poloze cyklovače.
Jestli jsem dobře pochopil, tak abych cyklovač uvedl do provozu, musím trochu předrátovat konektory v pojistkovce. Hm, to se mi moc nechce, nemám ani vypichovák na piny (jestli je nutný). Docela bych uvítal, kdyby se dal sehnat původní cyklovač, protože setření po ostřiku nepotřebuji. Někde se tu psalo, že lze použít cyklovač z Favorita. V Autodílech jsem našel tento:
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... d449e86b03
Jenže původní favoriťácký je prý hliníkový a tento je plast, nerad bych vyhodil dvě a půl stovky a pak zase něco nepůjde.

Krásný nejen dnešní den

Ivo v.r.n.k.
hostel

Příspěvek od hostel »

Neházej flintu do žita a udělej to tak, jak psal Kuladmin:
v pojistkovce vyjmes modry drat z modreho konektoru BC/1 a das ho do BC/4 (5ty konektor zleva) a jeste novy drat z BC/1 do zeleneho konektoru BB/7 (ctvrty zleva). Origo drat je rudy prurez 1mm.
Ta úprav stojí za to. Setření po ostřiku - dobrá věc.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

ta uprava mu umozni aby mu sel programovatelny cyklovac, coz je i tak dobra vec
ostriknuti po setreni vyzaduje doplneni jeste jednoho dratu... viz prispevky vyse
hostel

Příspěvek od hostel »

To IvoR: Po výměně cyklovače mne čekalo překvapení. Cyklovač jako takový necykloval. Pro mne novinkou bylo, že začalo fungovat setření po ostříknutí skel, to ale funguje jenom při páčce v poloze cyklovače
To je správně, protože v původním zapojení jde 12V přes spínač stěračů (poloha cyklovač), přes vývod BC/1 na pin 3 (15) cyklovače a ten je právě teď napájen. Pokud dáš do polohy O, napájen nebude. To se právě řeší tou klemou mezi BB/7 a BC/1 (rudý drát 1mm), přes kterou se přivede 12V přímo z pojistky S2 (F2) a cyklovač je trvale napájen "za klíčkem".
To přepíchnutí z BC/1 do BC/4 způsobí, že na vývod 2(J) cyklovače (malý pin) je přiváděno napětí pouze v poloze cykl a interval mezi sepnutím si cyklovač pamatuje.
Ostřik dělá vývod 6(T) a drát je tam natažen.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

ja tam treba ten drat k pinu 6 nemam..........
mira_cv - FK

Příspěvek od mira_cv - FK »

Ono opravdu zalezi co zrovna mate za kabelaz v aute. Ja mam kabelaz uplny zaklad pritom v Pickupu 2000 LX. Draty chybi, relatko jen 4 pin (oznacene 2000 plast). Takze to chce opravdu projit schemata a doplnit co nemas, prehazet je podle kuladmina + samozrejme nove relatko.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Vici píše:ja tam treba ten drat k pinu 6 nemam..........
Tak je třeba doplnit fous ze spínače stěračů, označení W (pokud je to připojený, tak tam vedou dva černorudý dráty 1mm) a druhý konec na BC/2.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

jo jasne..doplnim jak bude cas a chut..
hydrant

Příspěvek od hydrant »

jeden tam musí být, jde na motorek ostřikovače (jinak by nešel ostřik)
smazany clen - FK

Zdarec
konečně jsem sehnal nový cyklovač a šel to měnit. Vše mi je jasné jen mi není jasný jak dostat ven ten pin z konektoru. Já to tlačil ven, tahal ven, ale bál jsem se zabrat až příliš aby jsem nevytrhl jen drát a nic :x Je na to nějaký přípravek? nebo zaklínadlo? Nebo mám holt vyvynout brutální sílu? Prosím o pomoc. Díky
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jsou na to vypichováky. Mě se to většinou povede pomocí nůžek z manikůry.
Nedávno jsem tam napojoval drát k zásuvce v kufru a taky jsem ho nevydoloval.
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Asi před rokem jsem koupil programovatelnej cyklovač stěráčů (6U0 955 532D) s tím,že jen vyměním relé za relé.Když jsem však dal programovatelnej cyklovač zjistil jsem,že nefunguje tak jak by měl.V první poloze to nedělalo vůbec nic jen když jsem ostříknul tak to setřelo.V poloze dva a tři to stíralo standartně.Myslel jsem,že jsem koupil zmetek a hodil tak zpět původní relé a neřešil jsem to.
Teď díky Kuladminovi a jeho návodu vím,že nebyl problém v relé ale v zapojení v pojistkovce,takže jsem relé vyhrabal z harampádí :-)
Nastal však problém jak vyhanout puvodní konektor BC/1.Za boha to nejde vyháhnout.Je mě jasný,že je tam klasicky ohnutej plíšek,ale nevím kde.Odkud mám strkat nějaký udělatko pro ohnuti zpět.Jestli ze strany drátku nebo z druhé strany,jestli z boku?? Nemáte někdo fotku toho plochýho kontaktu abych měl aspon trochy představu jak na něho ?
Druhá otázka je jestli se dá ten kontakt někde koupit,jde o propojení toho BC/1 s BB/7.Nechci si tam rvát nějaký homemade konektory.
Dík :-)
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Tak už jsem na netu pohledal a našel jsem fotku těch konektoru.Tak přikládám pro případný kutily.
http://www.autobyznys.cz/www/obrazky/velke/16959.jpg
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

smazany clen - FK

Návštěvník píše: Tak je třeba doplnit fous ze spínače stěračů, označení W (pokud je to připojený, tak tam vedou dva černorudý dráty 1mm) a druhý konec na BC/2.
No tak já už tam cyklovač mám a šlape dobře. Jen jsem se nějak nedostal k tomu drátku od páčky k BC/2 kvůly setření po ostřiku. No a když jsem měl konečně čas se v tom hrabat a vyndal konektor od páčky tak tam bylo jen číslování a ne značka W :( Zkoušel jsem projít i schémátka a všude je W a ne číslo. Tak nevím. Každopádně všechny piny jsou obsazený. Nevíte na jaký číslo vedou tedy ty černorudý dráty jak píše Návštěvník??? Nerad by jsem tnul do něčeho jinýho. Dík
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Obrázek
smazany clen - FK

Moc díky!!! Konečně to snad dodělám :D
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Kuladmin: Dík funguje to perfektně !!

mposchl - FK

Příspěvek od mposchl - FK »

Ahoj, procetl jsem si tohle vlakno a podle navodu chtel dnes prepojit dratky v pojistkovce, abych rozchodil pametovy cyklovac - ktery jsem dokoupit dodatecne. Mam feldu kombi LXi z roku 96. Problem nastal hned po odpojeni konektoru BC z pojistkovky - kolik BC/4 tam neni! Mozna fakt blbe koukam, ale kdyz odpojim BC/1 a dam ho do BC/4, tak je to jako bycho jen ucvakl :(. Divam se spatne, nebo mam zase dalsi divny auto? Cili jsem to odlozil, pac nevim no :(.
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

vim ze to je stary tema ale nasel sem tohle http://autokelly.cz/#PATH=3761801;13140 ... |SD=0|ST=0| je to sesti vyvod tak ho zapojit tak jak je to na predesli strane ?
Obrázek
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

jakým způsobem vypichujete ty piny ze svorkovnice? vím že je na to special vypichovák ale ten bohužel nemám :( poradí někdo?
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

mako: Potřebuješ buď dva ocelový dráty správnýho průměru nebo stačí upravená kancelářská sponka a naklepeš ji do svorkovnice - viz
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 1k#p178019
erik1

Příspěvek od erik1 »

Chlapi a viete mi povedat ako sa cisluju tie piny v tych konektoroch? Ked sa na konektor pozriete z vrchu tak ako je osadeny v poistkovej skrinke...tak kde je pin1 , pin2 , pin3 .... ?

Dakujem
mikka

Příspěvek od mikka »

Konektory v pojistkovce zleva:
AA - dvanáctipinový, pin č. 1 vlevo nahoře, pin č. 2 vpravo nahoře
AB - neosazeno
BA - desetipinový, pin č. 1 vlevo nahořd, pin č. 2 vpravo nahoře
BB - dvanáctipinový, pin č. 1 vlevo nahoře, pin č. 2 vpravo nahoře
BC - čtrnáctipinový, pin č. 1 vpravo dole, pin č. 2 vlevo dole
BD - dvanáctipinový, pin č. 1 vpravo dole, pin č. 2 vlevo dole
BE - osmipinový, pin č. 1 vpravo dole, pin č. 2 vlevo dole
BF - dvanáctipinový, pin č. 1 vlevo nahoře, pin č. 2 vpravo nahoře
C - šestipinový, pin č. 1 vlevo dole, pin č. 2 vpravo dole
erik1

Příspěvek od erik1 »

Chlapi dalsia otazka...potykal som sa s tym istym problemom ako kolegovia vyssie...nefungoval cyklovac vobec v prvej polohe....a tak dalej ked som vymenil favo rela za 2062....ale potom som supol rele 2052 sa mi zda...vsetko ide az na to zotretie po ostreku...OTAZKA...cize s tym 2052 nemusim robit prepoje v poistkovej skrinke ako je uvedene v predoslych prispevkoch...kedze casove rele funguje spravne az na to zotretie po ostreku? Musim teda natiahnut kabel do lucasu do poistkovky? Alebo treba aj tie prepoje v skrinke?

Dakujem
erik1

Příspěvek od erik1 »

mikka píše:Konektory v pojistkovce zleva:
AA - dvanáctipinový, pin č. 1 vlevo nahoře, pin č. 2 vpravo nahoře
AB - neosazeno
BA - desetipinový, pin č. 1 vlevo nahořd, pin č. 2 vpravo nahoře
BB ......
Mikka dakujem pekne za podrobny rozpis.

Este daco keby ze chcem tahat kabel od W konektora lucasa do poistkovky ide to nejako slusne bez toho aby som zase rozobral pol auta (palubovka uz bola tolko krat rozoberana ze v nej furt daco hrka...a uz nechcem bars rozoberat)? Kade najlahsie potiahnut kabel?

Dakujem
c1ca - FK

relé

Příspěvek od c1ca - FK »

Omlouvám se za stupidní dotaz, ale odpověď, by mi dost pomohla. Je relé stěračů na pozici w-w to samý jako CYKLOVAČ stěračů ?? nebo cyklovač je něco jinýho někde jinde? díky
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: relé

Příspěvek od Maty »

relé stěračů = cyklovač stěračů
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
c1ca - FK

Re: relé

Příspěvek od c1ca - FK »

a muze bejt spatny tak, ze poloha 2 a 3 jde v pohode ale na jednicku (cyklovac) se proste nerozjede ?? nejde mi najednou ani pri ostriknuti skla
Odpovědět