Pojďte si postěžovat,pokecat...

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Abdul - FK

Re: Pojďte si postěžovat, pokecat, pohádat..Téma: Kein

Příspěvek od Abdul - FK »

2 Hazi : " No a světe div se on ten motor po najetí asi 3000km za sebou nechá v klidu Klokátvku 1,9TDi." a toto je ozaj výtvor : " Octavii II,)i passatu(jezdil jsem s těmi auty)"
A potom sa zobudila celá rodina a rozprávky bol koniec.
Phobos - FK

Příspěvek od Phobos - FK »

Téma: Kein............. konečně nějaké výživné téma :lol:
Abdul - FK

RedmeX píše:Náhodou Kein bol v pohode. Aspoň bolo čo čítať, keď som sa nudil :D :lol:
Teraz sa tu fakt nikto neháda.
Ty sem chodíš kôli hádaniu ? Ja teda nie. A hádky typu Kein mi pekne šli na nervy.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Abdul: Měl jsi někdy možnost řídit někdy takové auto, asi ne, jinak bys možná byl překvapen. A nechtít auto, kvuli znaku, který je mimochodem většinou v masce a ne na kapotě, je trochu fádní. Kdybych se zmíněnými auty, neměl zkušenost, tak bych to nepsal. A co se týč plastových blatníků, co proti nim máš? traboš je měl bakelitový. Tohle je ideální, jen co je na parkovištích blbcu, který ti každou chvili nějak do auta bouchnou, těm blatnikum nic neni. A v případě většího nárazu, kdy už se rozbije, tak normální plechovej má se stejnym nárazem takový poškození, že ho už nelze vyklepat, ale musíš ho taky vyměnit.
snb-rider - FK

Příspěvek od snb-rider - FK »

100 lídí, 100chutí... nebudu se vyjadřovat, protože každý hájí to svoje...
Abdul - FK

Hazi píše:Abdul: Měl jsi někdy možnost řídit někdy takové auto, asi ne,
Som dôchdca a áut som vystriedal viac ako si myslíš. Ďalej nemienim na túto tému reagovať.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Abdul: aby predbiehal Okty Tdi, nie je vôbec nereálne. Tie 66kw nič neidú, takže prečo nie?! Neviem síce, či sa do Thalie dával aj 74kw 1,4 ale s tou je svižný aj ťažší Megane... Naviac Renault autá prevoduje do rýchla, čo tdi nie sú ani náhodou ;)

Inak najlepší Renault je Safrane V6 Biturbo. Na svoju dobu to bola úplna bomba (a stále na úrovni tak A4-A6) s technickými vychytávkami ako medveď S-klasse o pár rokov neskôr. Len ich vyrobili iba 300 ks a bol nehorázne náchylný na starostlivosť... V tom by som sa chcel previezť, je to taký menší sen :D

Aby som zas na Škodu nenadával, taký Superb a niektoré okty sú fakt výborné autá. Škoda, žiaľ trpý koncernovým komplexom. Každý model je v základnej výbave takmer nepoužiteľný a za normálnu úroveň výbavy je treba zložiť aj polovicu ceny auta... Potom už sú ceny niekde inde. Za život som videl 1 (nie RS) fabku v plnke...
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Hehe člověk chvilku paří flash hru a co se tu to urodilo, renaulty nevím, sám bych si ho nekoupil, ale několik lidí v okolí ho má/mělo a nikdo si výrazně nestěžoval...Já jsem věrný škodovce, vím že jsou lepší auta za lepší peníze, ale u ní člověk ví co čekat, v podobné cenové kategorii co RSko je třeba jetá mazda 6, ale kdo by chtěl schánět díly a ještě hůř člověka kdo jim rozumí? Já ne otávka je jasná volba..

Hazi: klídek debatuj, nehádej se

Abdul: Myslím že to chce nadhled, věřím že to vyloženě zle nemyslel, to samé s keinem, nemá smysl se rozčilovat..
Tholis - FK

Třeba taková thalia Van je vyloženě auto které je potřeba a potřebovat ho jdu do něj, nástupce feldy pic-up tu prostě není a to si myslím že škodovka silně podělala (praktik je k smíchu), zase je fakt že VW má caddy a nechce si nechat srát do hnízda.
RedmeX - FK

Abdul: na forum chodím lebo mám feldu :D ale sekcia kavárna je tu na kecanie, hádanie, čokoľvek... takže tu mi vôbec kein nevadil. Občas som s ním aj súhlasil. Prirodzene kopec off topicu pri autách mi už po chuti nebol :cry:

snb: jasné, každý bráni (väčšinou) to čo má doma. Len ma trochu zarazilo, koľko ľudí nemá rado Renault (v téme o tom ako sme sa dostali k feldám). Tak som zvedavý prečo. 8-)
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Abdul píše:Som dôchdca a áut som vystriedal viac ako si myslíš. Ďalej nemienim na túto tému reagovať.
Nechtěl jsem tě napadnout, že si jel pouze škodovkama, myslel jsem konkretně zmiňovanou Thalii. Pak bys to totiž tak nereálné neviděl.
snb-rider píše:100 lídí, 100chutí... nebudu se vyjadřovat, protože každý hájí to svoje...
Přesně tak, každej má názor jinej, já mam s těmito vozy kladnou zkušenost a tu jsem jen zdělil.
Tholis píše:Hazi: klídek debatuj, nehádej se
Jsem celku v klidu, ale někteří lidi mě dokážou fakt dostat, člověk jsem zdělí názor nebo zkušenost, kterou má ověřenou a ví, že je to realné.

Jinak třeba s Octavkou RS jsem neměl možnost jet, taky jsem to sní neporovnával. A co se týče Felicie, já jsem sní spokojen, pro mě zatim vyhovující auto.

Jinak ohledně dílu na Renaulty, jsou o něco dražší, ale taky bch řekl, že o něco více vydrží.
RedmeX - FK

Re: Pojďte si postěžovat, pokecat, Téma: Nej automobilka??

Tholis: neviem či to bolo mne, ale neide mi o hádanie, len som to tu trochu chcel oživiť. Práve sedím pri kompe a čakám, tak sa logicky nudím. A nepribúdajú témy, tak som si jednu začal :D
Abdul - FK

2:Tohlis : Thalia je ovyč. Clio, na ktoré nejaký beznaboh prinitoval kufor. Triezvy pri tom určite nebol. Podobne ako Fiat Multipla či čo je to za výtvor.ten bol vyložene pod sedatívami. Clio čo do vyváženia a stability pri naložení ešte ujde. Ale Thalia ? - ten zadok vyložene zametá s tým autom. Finito.
kirneu - FK

Příspěvek od kirneu - FK »

no nej automobilka? asi koncern škoda,audi, seat vw, a teď ještě zkoupili ferari ( nebo porsche tak nevim :-))
snb-rider - FK

já jen doplním, že v rodině máme 4 renaulty a s žádným nejsou výraznější problémy... jen bych napsal, že renault neumí dělat naftové motory, jakmile má motor nad 100tis. km, už je to až až a musí se investovat do oprav... v rodině máme právě thalii 1,5dCI, najeto 120000km a už se sere motor (žhavení, vstřiky, žhaviče)... tuhle skutečnost potvrdilo i několik mechaniků od renaultu... benzínové jsou motoricky dobré... jen když mám něco dělat na nějakém tom renaultu, tak se musím obrnit nervama, protože ty auta jsou debilně dělaný... :(
sám bych si ho asi nekoupil, možná snad jen Clio Sport, nebo Megane Sport...

také mám zkušenost se spousty aut v oblasti chování v extrémních a krizových situacích, některé renaulty na tom nejsou zle, některé jsou až nebezpečné, ale na chování škodovek nebo VW to nemá ani náhodou...
Tholis - FK

Pánové musím se omluvit ne thalia, ale Logan Van :lol: Thalia Van se tuším nedělá :lol: Tak a je to tu, první veřejná chyba a teď do mě :lol:
Já s renaulty zkušenost nemám, ale každé zboží má svého kupce, jejich hlavním kladem je cena a to někomu stačí. Pantáta si koupil ceeda, takže já už jsem se naučil klidu a pokoře..Nemělo smysl se hádat..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 08. dub 2009 14:39:38, celkem upraveno 1 x.
snb-rider - FK

kirneu píše:no nej automobilka? asi koncern škoda,audi, seat vw, a teď ještě zkoupili ferari ( nebo porsche tak nevim :-))
Porsche koupilo koncern VW... jinak Ferrari je Fiat, tak si udělej obrázek :D
Tholis - FK

snb: Taky to jde vidět tuareg s ksichtem Porsche je fakt síla, ferdinand se nám obrací v hrobě a to ještě chystají naftu!! :lol: Zas je fakt že starý pán kdysi udělal chybu (dal motor za zadní nápravu) a porsche z toho dlouhé léta dělalo obchodní značku :lol: že pak většina sérii 911 v zatáčce ustřeluje prdel to už nikdo neřešil :lol: Nej auta jsou pánove Aston martin! :lol:
kirneu - FK

Příspěvek od kirneu - FK »

no jo nbo tak mě ukamenujte :lol:, ale aspoň jsem to tak nějak spojil dohromady +- :lol:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

snb-rider píše:
Porsche koupilo koncern VW... jinak Ferrari je Fiat, tak si udělej obrázek :D
no ani ne tak koupilo ;)
Porsche je a bylo v koncernu už dlouho stejně tak jako je v něm i Lamborghini a tuším že i Bugatti
akorát že nedavno Porsche získalo kmenovej balík podílu v celým koncernu
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

snb to docela vystihl s renault vs. diesel. Já mám zkušenost hlavně s těmi diesely právě od nich a tam pramení to proč bych je nechtěl. Klasické drahé opravy jako dvojhmoty a podobné věci, které jsou u francouzských dieselů prostě tradicí ani nemá cenu rozebírat. Co mě tedy pobavilo bylo to srovnávání thalie s octávkou a pasatem, protože já když jezdil s thalií, takmi to připadalo jako taková malá popelnička na kolech, která je sice dost dobrá na běžný provoz, ale sportovnější jízda nehrozí díky podvozku ani ostatním vlastnostem auta. To že dá octávku v tdi je celkem samozřejmost a častý argument mnoha jiných aut, jelikož většia oktávek je nejen 66kw, ale hlavně s nimi jezdí spořílci, takže je pak předjde i felda.
Já tedy nemám nějaký vyhraněný názor na automobilky, ale rozhodně bych se nebál v benzínu volvo, mazda, honda a naopak v naftě například toyota. Celkově ale dávám přednost koncernu vzhledem k tomu že jsou to nejběžnější auta, ke kterým každý ví mnoho věcí a jakýkoli problém se tak lehce opraví. Zároveň je na to taky hromada levných originálních dílů, protože se rozkrádají fabriky (to třeba v některých jiných značkách fakt nehrozí). No a protože je těch aut tolik, tak je na ně i mnohem více úprav a návodů jak z toho dostat mnohem více, což mě dost zajímá (je příjemné mít oktu tdi 66kw předělanou třeba na 130kw s docela malými náklady, přičemž motor má stále ještě ohromné rezervy, spotřeba stále srandovní, pojistka malá díky malému papírovému výkonu, ale ujede to i RSu díky mnohem většímu krouťáku.
Takovéto lehké úpravy jsou u jiných automobilek třeba jako renault o dost složitější a nákladnější. Jinak ale pokud by šlo o nové auto, tak bych se ke škodovce určitě neobracel, protože jak už jsem psal, jsou lepší automobilky v tomto ohledu, kde se za dané peníze dostane mnohem více. Francouz by to ale opravdu nebyl.
RedmeX - FK

tak sa to tu pekne rozbehlo :D
ja dodám, že máme Renaulta v benzíne (resp. továrenské LPG), takže o diesloch nemám páru, ale z počutia viem, že menej klepú :lol:

Inak s tými dielmi a úpravami/ opravami koncernu súhlasím na 100%. Je to vlastne dôvod, prečo som si feldu zamiloval. Je to niečo ako puzzle. Aj ja si ju dokážem opraviť na dvore pred garážov a ceny dielov sú úplne ľudové. To naozaj inde nehrozí. Nelogickosť stavy francúzskych aut mi potvrdili dávnejšie v servise, keď sa menil odpečený motorček ostrekovača a skoro musel ísť dole celý blatník :D ... Na druhej strane plastové diely na aute ako dvere, blatníky atď sú geniálny nápad. Keby to tak mala felda, máme po problémoch. 8-)

Pri novom ate, by som asi skončil u KIA tá 7 ročná záruka je fakt lákavá a kamošov Cee´d s 1,5 dieslom chodí parádne. Jediná škoda, je že to má iba 5 kvalt. (na druhej strane k malým motorom dáva 6 kvalt iba Renault...)
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

hoši,akorát mi přijde,že jste tady u těch francouzů kupříkladu vyjemnovali zrovna spotřební věci ,žhavičky,vstřiky,spojka (dvouhmota) to mo nepřijde jako dobrý argument proti renaulu,taky ho ale nemám rád :D :D

ono tak možná záleží na stylu jakým se s autem jezdí a jak se k nmu kdo chová.. když někdo jezdí z autem deně do brna a zpátky,tak za den nastartuje 4 a když s ním někdo jezdí po praze,tak nastartuje třeba 50x za den,tak komu asi odejdou dřív žhaviče.. a projeví se to na km a stáří auta? ne :idea:

neřeknu kdby jste řekli,jó,ono po 100tis už to začíá žrát olej přes kroužky,klepe to apod..

na koncernu taky odejdou žhavičky a vstřiky :lol: :lol: - sakra to je zajímvý,co? já myslel že ten TDi motor je dokonalý :lol: :lol:

zrovna teď v týdnu mi volal kámoš že mu odešel řídící vstřik na TDi najeto 150tkm :idea:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Nemám rád Francouze :lol: Hlavně Peugeoty 406,ty mi najíždějí do kufru a to já nemám rád :twisted:
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Frantící by si měli hledět vína a taloši špaget. auta prostě neumí......... i když někdy vypadaji hezky
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Vici:Taky dobře řečeno :lol:
Tholis - FK

SNB: A na to clio s motorem vzadu si zapoměl? to bylo vždycky autíčko mých snů, po teplicích nám jedno jezdí, to je hothatch jak vyšitej, takovej vzteklej grázlík..Clio V6..Mě se líbila první generace druhá byla fuj..

http://www.granturismoworld.com/media/l ... _front.jpg
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jo tak tohle clio jsem viděl v akci a jede to moooc hezky
Korny

Příspěvek od Korny »

Taky nemám rád Renaulty, dlé mého názoru mají vše v elektrice a často, stejně jako třeba Fiat, potřebují pomoc automechaniků ...
Ještě hůř je na tom snad jen Alfa Romeo... :D

Nej pro mě je Volkswagen Group - Audi | Bentley | Bugatti | Lamborghini | SEAT | Porsche | Škoda Auto | Volkswagen | Scania | MAN
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

ja chci keina zpatky!!
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Korny

Příspěvek od Korny »

VW Touran 1.9 TDi

hromy: chtělo by to petici ;)
Zbysek - FK

luke.bean píše:hoši,akorát mi přijde,že jste tady u těch francouzů kupříkladu vyjemnovali zrovna spotřební věci ,žhavičky,vstřiky,spojka (dvouhmota) to mo nepřijde jako dobrý argument proti renaulu,taky ho ale nemám rád :D :D
Dvojhmota jako spotřebák? To snad ne. Ta právě na mnohých autech vydrží téměř celou životnost, ale právě na francouzech je to věc, která se mění velice často (jinak není tam ve spojce). To je ale právě záležitost hlavně dieselů. Jinak třeba ty plastové díly kastle jsou opravdu uper v případě, kdy jde o malé nárazy, kdy se jen prohnou a nic se nestane (což je naštěstí 99% provozu auta, tedy když to někdo obere na parkovišti třeba). na druhou stranu v případě nehody je to velice nákladná záležitost, která se s plechařinou nedá vůbec srovnávat (už jsem zažil a je to fakt šílenost ty ceny). Ono je všechno v něčem plus a v něčem mínus. Jinak třeba co se mi ještě u mnohých francouzů nelíbí je, že se opravdu kvůli nějaké blbosti musí rozdělat půl auta (třeba scenic a rozebírání předku kvůli výměně výbojky). Taky mají dost nešťastně uloženou řadu důležitých věcí v předních partiích, takže ťukance se dost rodraží (jako příklad zase Peugeot 307 a uložení komplet abs, jednotek atd. v předním nárazníku). To je pak docela průser koupit takové auto ťuklé (které ani nevypadá) a posléze zjistit, že musíte dát část ceny auta ještě na opravu.

Ale samozřejmě každé auto má své mouchy a vždy mít bude. U koncernových tdi je zase standart měnit turba a váhy a nikdo to neřeší (hlavně kvůli tomu, že je toho všude za pár korun kupa). Nepřipadá mi, že by v dnešní době byly nějaké velké rozdíly v kvalitách automobilek (když nejdeme do extrémů jako čínská Tata). U aut stejné kategorie se vždy najdou nějaké chyby a člověk s tím musí počítat. Je pak na každém, pro kterou variantu se rozhodne a případně bude řešit neduhy toho daného druhu vozu.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Honda FOREVER :!:
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

tak jak raimi honda kdyby chtela tak rozcupuje vsechny,staci kdyz si vezmu jejich 15let stareho civika 1.6vti se 160 konmi a mam jasno,a to ma VW 150 koni s turbem na 1.8micce,navic hondy jsou spolehlive znam mraky aut a kdyz tam nekdo hlida oleje tak jsou po 300 000 stale zive a jedou jak strelene

http://www.youtube.com/watch?v=QDurytUBUGU

oboji serie ;)
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

přesně tak, už se o Hondy zajímám hodně dlouho, navíc už jsem jel spousty aut zkrz kámoše kterej je vozí z Německa, takže to vždy projedem, a Honda mě zatím uchvátila nejvíc, i co se týče výdrže motoru... Mám schovanou v garáži Prelude 2,0 103kw 1991, jen nejsou momentálně finance aby se zprovoznila, ale už se moc těším. Bude se stavět na sprinty.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

tak prelude se mi moc nelibi a uz jsou i tezsi a tim padem ztraci fascinujici pomer vykonu k vaze napr jako ma civic,ale kazdopadne zbran to je :D
FAKJU BIČ
Zbysek - FK

Jo honda to je opravdu kapitola sama o sobě. V benzínu vážně jedny z nejlepších motorů a aut celkově. Akorát mají málo povedených dieselů, ale to je celkem logické, když se soustředí hlavně na benzín, což k nim taky patří.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

honda naftu neumi to je fakt,ale ona to nepotrebuje postavila si imidz na benzinu s kterym to natre i turbo autum
FAKJU BIČ
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Hromy : jj, já vím, ale nekup to za 10tis. A i tak svezení s tím luxusní, na to že je to 91 rok, udělá se spojka a brzdy, vykuchá intoš, a asi silnější motor. Jinak jsem vždy toužil po Civiku 93rok, 1,6 v-tec. JJ nafta + honda = eee
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

dyyt rikam ze i tak je to slusna zbran :D za desitku dobra blbost na kraveni kor kdyz vsecko vyhazes :D
FAKJU BIČ
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, kožený sedačky ven ty se prodaj za slušný peníz, za to se pořídí nová spojka no pak se uvidí co ze zbytkem, každopádně rádio a repra šli ven jako první :mrgreen:
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

vykuchall bych svetla,nechal bych z nich jen korpus a skla,cely interier ven mimo ridic sedacky,misto oken makrolon,z narazniku sundat vyztuhy,vyrezat vyztuhy dveri,,odrbat ipu a gumoasfalt,sundat palubku nechat jen budiky,pouzit nejaky lehci kolca na slikach,hodit do kose ostrikovae okna,motor steracu,nadobky,draty od svetel,altik taky pryc,servo dle uvazeni taky pryc,nadrz pryc,nechat jen 5 litrovou hlinikovou,potom koupit nejake vacky,a webry a svody a myslim ze to bude neskutecna raketa na sprinty,popr s podvozkem i na nejake amater racingy :D
FAKJU BIČ
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, tak to jo... no podvozek tam je, je s tím problem přejet retardery musíš krokem jinak škrtneš vanou, posed hodně nízko, dojedeš Fábku a čumíš ji na světla :mrgreen: , kola tam jsou ATS 15" ale na zimních, přední už ale sliky, úplně hladký, vzadu nový brzy, předek k.o. i kotouče. spíš jsem plánoval motor z novější Prelude 132Kw.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

no ja bych z toho udelal poradny delo co?
FAKJU BIČ
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, to teda jo :D
Korny

Příspěvek od Korny »

No nevím, aby ta Honda byla aspoň trošku bezpečná..... člověk nikdy neví.... :?
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

co by na tom bylo nebezpecneho vsechny racing auta a sprintovy auta jsou takto postavena,jo raimmi samozremne bych vyhazel vsachny pasy a nahradil je jednim ctyrbodovym a sedacky myslim v honde mji dobry veddeni kdyz tak nejaka skorepina za par supu muze byt
FAKJU BIČ
Korny

Příspěvek od Korny »

hromy: Já bych si tam něco nechal... je to jen můj blbej názor, neřeš :D
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

ale ty potrebujes vylepsit pomer vykonu k hmotnosti takze vse co je zbytecne a je postradatelne musi pryc,a tim ziskas i minus 300kg zalezi na jakem aute

napr misto klasicke +éti kilove baterce(to je muj odhad nevim kolik vazi)muzes dat motocyklovou ktera vazi sotvaa tretinu,z plechu odstranit vrchni plech a nahradit ho laminem nebo lepsim karbonem a mas dalsi silyny kila dole,neni pravdou ze kdyz chces rychljsi automusis zvedat vykon
FAKJU BIČ
Odpovědět