Startér pro 1.9D

AEF
d.j.vlasta - FK

Startér pro 1.9D

Příspěvek od d.j.vlasta - FK »

Ahoj lidi mám dotaz.
Jaký správný origo startér patří do motoru 1.9D?
Mám staršího pick-upa r.v.96
Zhruba před 3 měsíci se mi podělal startér,ale byl tam už ten s reduktorem od výrobce PAL MAGNETON,tipuju že je asi na benzína.
Koupil jsem opět startér s převodem,zase na benzína.Startér fungoval v poho až do teď,kdy mi začal česat zuby a s motorem neotočil.
Dnes jsem ho vyndal a zjistil jsem,že se málo vysouvá pastorek.Přihnul jsem tu vysunovací tyčku a zatím to nějak funguje,ale obávám se,že to za nějakej čas začne zlobit znovu.
Jsou startéry nějak rozlišený na 1.3,1.6 a 1.9D?
(1.9D má dokonce mezipřírubu mezi motorem a převodovkou,takže je i teoreticky větší vzdálenost věnce od startéru)

Chci tam dát radši origo,takový ty ekvivalenty a druhovýroby už radši nebrat.

Diky moc oředem za všechny rady.

Ahoj Vlasta
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 20. kvě 2009 23:19:44, celkem upraveno 1 x.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký správný startér do 1.9D

Příspěvek od DuDe »

Mrkni tady . Maj startér z reduktorem napsanej pro 1.3 , 1.6 aj 1.9 . pro všechny jeden a ten samej

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... a52d844e5a
d.j.vlasta - FK

Tak se mi povedlo nakonec startér opravit,vysouval se málo pastorek,takže je to už OK.
Stejně bych tam radši viděl origo startér na 1.9 od BOSCHE,jenže 6500Kč je za startér celkem dost.
d.j.vlasta - FK

Tak už jsem fakt z toho startéru zoufalej.Mám tam novej s reduktorem,je tam necelý 3měsíce a z ničeho nic v něm začalo chroupat až přestal starovat a točil se naprázdno.Rozebral jsem ho zjistil jsem že je v prdeli volnoběžka,uvnitř se rozsypaly ty válečky.Dal jsem tam jiné ze starého startéru 14 dní to fungovalo a už to jde do kytek znovu.Máte někdo prosím zkušenost.Nebo mám rovnou koupit na jistotu origo BOSCH za 6500Kč?
nebulus - FK

Re: Startér do 1.9D ??? POMOC

Příspěvek od nebulus - FK »

Ono ten BOSCH má skoro dvojnásobný výkon oproti Magnetonu. Ja som robil údržbu na mojom po 325 000km a nie je to nič zložité. Hlavne tam bývajú vybehané púzdra. Pokiaľ zvládaš výmenu štartéra, tak jeho údržbu by si mal zvládnuť. Popis opravy som na toto fórum dával http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 69#p126969
Takže je tu ešte možnosť kúpiť štartér BOSCH z vrakoviska a za sumu do 1000 korún ho zrepasovať. BOSCH štartér má celkom solídnu konštrukciu a mal by čo to vydržať.
Diablo - FK

Re: Startér do 1.9D ??? POMOC

Příspěvek od Diablo - FK »

ja mel na felde origo starter a feldu jsem mel do 230tis a jeste dneska jezdi s origo starterem :) ono nekdy se vyplati trosku zainvestovat ;) taky jde i o to, co od toho cekas a jak dlouho chces to auta mit, jinak repasace tak draha nebyva
vladon - FK

vymena pastorku u starteru

Příspěvek od vladon - FK »

Cau,

vcera mi pri startovani se ozval takovy divny zvuk v motoru, kterej naskocil,ale nedalo mi to, zdechl jsem ho a pak uz se jen delo to, ze se ozyvalo neco jako skripani, proste zvuk kdyz pastorek nezaskoci do ozubeni v setrvacniku. Po rozmontovani jsem si vsimnul ze jsou zuby pekne zhuleny,tak jsem opravil svuj puvodni starter, ktery mi klekl pred par mesici a rozhodl se na nej jezdit nez dam do kupy tento, ktery oproti predchozimu ma krasne otacky pri startovani.
Kdyz zkusim starter na prazdno venku,tak pastorek normalne vyjede a toci se to.
Mam dva dotazy:

1. kudy ho dostanu ven? zdalo se mi, ze se vyndava ven z te strany jak vyjizdi, vevnitr jsem si vsimnul nejakeho krouzku,tery se mi zdal ze by mohl jit dostat ven nejakym tenkym sroubovackem. Ale nez se do toho dam,zkusim se radsi optat nekoho kdo to uz delal.
2. Je mozne, ze je mala sila ktera vysouva pastorek ven? Jde to nejak vyzkouset? Treba kdyz se toci, zkusit ho zavrit zpatky, nebo ja nevim :) Pravda je, ze byl zhulenej uz kdyz jsem ho v zime daval do auta,tak si spis myslim ze je problem jen v tomhle, ale jisty si nejsem.A setrvacnik v aute vypada ze je OK, co jsem se dival na jeho zuby.

Diky za kazdou radu ci napad.
Odpovědět