Divné chování po startu

se sporákem místo motoru :D
mir77 - FK

Divné chování po startu

Příspěvek od mir77 - FK »

Ahoj, mám Feldu 1.3 mpi, 1997 a LPG Lovato. Poslední dobou dobou (cca 2 měsíce) se mi stává, že když přídu ráno k autu a je ještě chladno, tak když nastartuju a chytne mi motor na benzín, tak jakoby poklepává. Nepravidelný chod. Když přidám plyn, tak to prostě tak divně.. cuká, chvěje se to. Těžko to popsat. Když přepnu na plyn a nechám motor běžet a stojím třeba na neutrálu, tak mi to po chvíli vystřelí do sání a zdechne to. Stejně tak, když to hned přepnu na plyn a vyjedu, tak to začne střílet po chvilce. Musím prostě ujet alespoň kousek na benzín, než se motor trošičku zahřeje a pak bez problémů.
Děje se to takhle snad opravdu jen za chladného počasí.
Moje momentální pozornost se tak trošku upírá ke klapce, kde jsem si už před půl rokem všimnul mizerný funkce toho servomotorku, který nastavuje její sklon. Je možný, že by tohle způsobila?
mir77 - FK

Re: Divné chování po startu

Nikdo nic? Už je to nějaká doba, co jsem to vystavil :(
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Mně to dělá taky a mám podezření na vstřiky,tím ,že jsou vyřazeny při lpg tak by se mohly zalepit a chvíli trvá než se propláchnou.
mir77 - FK

Kdyby to ale byly vstřiky, se to projeví jen při čerstvě natočenym motoru na benzín. Já to ale nakopnu, neparvidelnej chod a když to přepnu na LPG, tak to dále běží stejně nepravidelně s tim, že po chvilce to většino ustřelí do sání a chcípne.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co ventily? Svíčky?
mir77 - FK

ventily sem dělal před nedávnem a spolu s nima se měnili svíčky... může to bejt... 7000 km...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 13. říj 2009 21:08:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To střílení mi dělá od té doby co jsem přidal plyn a za studena zřejmě se tam nahromadí víc plynu nad klapkou a jestli to proleze ke spínači volnoběhu tak by to bylo možné,že při přidání plynu cvakne spínač a zapálí plyn.Zahřátý už to neudělá.Je tam jiný poměr.A jelikož mě dneska nabořili dva mladíci,tak jsem dojezdil.Celá levá strana je včudu.Už koukám po jiný.
mir77 - FK

Ooouuu, tak to mě mrzí. Je fakt, že Feldu se už leckdy nevyplatí opravovat :( Každopádně díky za radu, zejtra zkusim stáhnout množství plynu na volnoběhu o kousek a uvidíme, co se stane. Každopádně, možná to nebude střílet, ale nevyřeší to ten nepravidelnej chod. To podle mě nebude věc ničeho plynovýho, když to dělá i při běhu na benzín :(
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Ten chod by mohla dělat lišta ,jak jsem tady někde četl,jelikož dneska jsem nastartoval a šlo to na 3 válce až po chvíli ve zvýšených otáčkách se to srovnalo na 4.
mir77 - FK

tak teď jak zjistit, jestli to je vážně lišta :) nechci jen tak na blind kupovat novou :) mám takový tušení, že to neni levná záležitost ;)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

mě to dělalo taky.zkoumal sjem jak blbec jakou dobu,vyměnil jsem snad všechno a nakonec když sjem dal nový svíčky a hlavně promazal kontakt na zapalovací liště a celou lištu tak nějak utěsnil protože to dělalo vždycky když bylo vnoci nějak vlhko a nebo pršelo tak sjem měl podezření na tu vlhkost a tu lištu.takže sjem jí podlepil co to šlo zespoda a namazal vazenínou co šlo a je klid od tý doby.asi tam šla někudy vlhkost do tý lišty a nejdřív to běželo jen na tři válce a pak se to chytlo.samozřejmě mi to přestalo vždykc yzlobit až když byl motor ohřátej a ta vlhkost se asi vypařila.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
mir77 - FK

Zejtra jedu za mechanikem, tak se s nim domluvim někdy na příští tejden, že mu to tam nechám, aby na to kouknul. Mám navíc v háji asi termostat, bo se mi teplota nepřehoupne přes 70 a někde mi teče olej, tak to vezmu najednou. Svíčky s sebou vozim náhradní, který maj najeto relativně málo, Boshky, tak je tam dám. Teď tam mám starý klasický PAL, co se už tuším nevyráběj a ty maj najeto tak těch osm tisíc, no.
Na tu vlhkost jsem taky sázel, ale teď sem začal parkovat v garáži a taky se mi to občas stává :(
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

mir77 píše:může to bejt... 7000 km...
jestli si dal brisky tak můžou bejt KO ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Odpovědět