Typoý list a zápis disků do TP
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Typoý list a zápis disků do TP
Ahoj všem nenašel jsem přesně ten problém co mám ja. Koupil jsem alu kola Dezent 6x15 s pneu 195/45 R15 a podle návodu co jsem tady četl by to mělo jít normálně na úřadě zapsat do TP díky tomu typovému listem. Dneska jsem byl na úřadě a tam mi řekl technik že alternativní rozměr kol může zapsat až po schválení přímo škodovky nebo jeho zástupce což zástupce by měl být ten kdo vystavil typový list. Takže jsem odešel z úřadu nasraný že mám nový alu kola který mi jsou na dvě věci jedině jet do škodovky a zeptat se, uvidíme...... Měl jsem už někdo takovou zkušenost???? nebo nějaké rady co stím.... Děkuju za veškeré informace a rady.
Naposledy upravil(a) MaxKiller dne stř 17. bře 2010 9:52:50, celkem upraveno 1 x.
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém z typovým listem
Pozn.: ke kolům mi samozřejmě byl vystaven typový list
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Sorry za OT ale tohle téma mě taky zajíma budu mít sejný rozměr alu.
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
1. na urade neni zadny technik, jenom flakaci
2. nepletes si typovy list a homologace ? jestli mas typ. list - jeden papir A4 tak prvni musis navstivit stk
2. nepletes si typovy list a homologace ? jestli mas typ. list - jeden papir A4 tak prvni musis navstivit stk
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
No na první straně je jasně napsaný Typový list a má to nějakých 6 stránek ještě je tam homologace TUV a na uřáde teda tady u nás jsou dvě oddělení jedno se zabívá registrací vozidel a přepisem a na druhý je technik který se zabývá změny techniky vozidla a bla bla což znamená třeba když chceš změnu kol či zapsat LPG atd...
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
Maxi - nasad kola na auto, zajed na STK, kde je technik typu K. Tam ti technik omrkne kola, jestli sedi s papiry. Pak ti da technik na STK razitko do Typoveho listu, ze kola jsou schvalene na Felicii. No a se vsemi papiry bez navstit Magistrat a mas to ve velkem technicaku 

Jenze ty budes mit kola od z druhe ruky.. takze typak si budes muset nejakym zpusobem vykouzlit sam. Preju uspesny konecSatanda píše:Sorry za OT ale tohle téma mě taky zajíma budu mít sejný rozměr alu.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Alu kola jsem koupil nový z www.pneumatiky.cz
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
To bylo na mě 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
já měl jen typáč v němčině zajel jsem na úřad tam opsal údaje do TP a bylo hotovo. Samo na stk musíš pokud nemáš v TL vepsanou i Felicii já měl typáč kde byl napsaán golf apod. byla tam i Felicie takže za 10minut a 50kč bylo hotovo.
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
No jo ale co mám dělat když mám typáč tam je napsaná moje felda přesně i pneu na ní ale on furt tvrdí to co jsem psal nahoře. Nevím
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
ty budes opravdu killer, tak proto ti to nechcou zapsat
.. vsak jsem ti napsal postup vyse, jak to oficialne chodi... Zpusob, jak si zapsal kola Raimmi bych rek, ze je neobvykly a ma v bydlisti dobre uredniky 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Musíš na STK, je to naprosto stejný postup, jako při zapsání TZ do TP, jen s tím rozdílem, že typovej list od TZ ti vezmou a na úřadě uloží. Kdežto u typovýho listu kol ho znehodnotí na STK zápisem, tudíž už ho nikdo víckrát nepoužije.
-
Stefi74 - FK
Mě kdysy nechtěl na Stk na golfaII napsat 15 tak sem mu přivez knížku o Golfech s rozměry kol a bylo to jak to nemaj černí na býlim tak sou jak paka ale tobě byto měly napsat bez problemu kdiž maš Typak jak pišou klucí 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
tak zajeď na to STK jak radí kluci. A pokud máš typový list kde je Felicie nemusíš mít nic od Škodovky, pán asi neví co říká, určitě tam máte více úředníků, tak zkus jiného, a pokud příjdeš z razítkem z STK tak tím lépe... 
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo uvidíme, zajedu na STK zeptám se popřípadě on mi tam dá razítko a pojedu na úřad ale za jiným. Tak doufám že to dopadne dobře. Kdyžtak napíšu co se dělo dál. Díky moc všem.
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jedna otázky někde tady na fóru byl odkaz přímo na MDČR na zákon o zapsaní alternativních rozměrů kol ale nemůžu ho najít nevíze ten odkaz někdo? Že bych to tomu volovi vytiskl a předal kdyby byli ještě nějaké komplikace. Díky.... Jsem otrava já vím. Tohle fórum je paráda už jsem tu vyřešil spoustu problémů bez vás bych myslím ani nezvládl natankovat......

- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
Odkaz na MDČR - zapis alternativnich rozmeru pneu a rafku .. tebe se tyka bod č.1, takze navsteva spojena s STK... co je na tom tak sloziteho.. samotny urednik ti to "oficialne" zapsat nemuze, neni zkusebna 
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém z typovým listem - VYŘEŠENO !!!!!!!!!
Nazdárem všem tak píši jak to dopadlo na městským úřadě tady na vysočině. Po předešlých problémech s typovým listem jsem nasadil pneu na diky hodil do kufru a zajel na STK tam mi technik typu K zkontroloval pneu a disky s typákem a dostal jsem razítko a jel na úřad. Když hned na začátku jsem úředníkovi vpálil do ,,obličeje,, že mám postup o zápisu ráfků z http://www.mdcr.cz tak jen čuměl vytiskl jsem si ten postup a ukázl mu ho. Uznal chybu neznalosti vyhlášky a omluvil se za předešlé problémy. Kola mi zapsal a dokonce mi zapsal vše co mi chybělo což bylo R13 s 3 různými pneu a R14 a nakonec R15 195/45 R15. Takže má rada všem co budou mít problémy: Nebát se a stát si zatím protože i úředníci když se stím nikdy nesetklali nic neví a neslyšeli, ale jak se říká neznalost neomlouvá!!!
Tímto Děkuji hlavně Hanušovi který mi poslal odkaz na mdčr. Díky všem
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém z typovým listem - VYŘEŠENO
Nechcem zakladať nové téma, tak skúsim otázku hodiť tu. Môj problém sa netýka ani tak diskov (14") ale skôr pneumatík na ne. V TP sú zapísané 175/60, no tento rozmer je dosť atypický, a tým pádom sú tie pneu aj dosť drahé. Neviete mi niekto poradiť, či bude veľký problém s tým, keď hodím na disky 185/60, čo je predsalen už či krajší, tak aj lacnejší rozmer? S tým úradom čo ste tu riešili mi to už ktosi aj na Slovensku spomínal, ale nejak do podrobna neviem čo všetko tieto vybavovačky obnášajú. Má niekto lepšie skúsenosti?
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky je tam mít nesmíš... prakticky to nikdo neřeší a i ja sem tak jezdil... není to tak okatý.. ale ty 15 ctky přece jenom razí do očí 
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
-
moroo176
Kde hľadať typový list
Tým, čo kúpili jazdené ALU disky bez typového listu snáď pomôže táto stránka: http://www.auto-tuning-shop.com/static/ ... _shop.html. Dajú sa na nej celkom slušne dohľadať TÜV homologizácie pre konkrétny disk aj auto. Sú to síce "iba" nemecké originály, ale pri bežnej praxi predajcov (aspoň v mojom prípade - ale možno som mal len smolu) vydávať typový list iba pri nákupe nového disku, je to lepšie ako nič. A preklad už snáď až taký problém nebude.
-
tgfh - FK
Re: Brzdná dráha a pneumatiky 14“-15“
Co bych se chtěl zeptat mám na léto 175/60 R14 a někdy v příštím roce je dojedu a budu kupovat nové, uvažoval jsem o 175/65 R14, protože je ten rozměr jednak levnější, můžu si za ušetřené peníze koupit pneu lepší a jde mi vůbec o více věcí, ale to je jedno. Mám ale obavy z toho, kdyby se stala nějaká havárka, aby mi to nevyčetli, myslíte, že by tento rozměr šel vespat do TP? Díky za info.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 06. dub 2011 20:26:01, celkem upraveno 2 x.
dá se dle nějakýho předpisu dopsat kola dle kamarádovo techničáku kterej už je tam má zapsaný ? 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Asi bych to zkusil tak, ze je budes od nej kupovat a nechces jezdit bez zapsani v TP. ja bych se pak take pridal 
Za pokus nic nedas. Ale predpokladam stejny typ a i motorizace.
Za pokus nic nedas. Ale predpokladam stejny typ a i motorizace.