Po nastartovaní se dusí - vyřešeno: snímač otáček

Simos 2P
135M, 136M
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Po nastartovaní se dusí - vyřešeno: snímač otáček

Příspěvek od Elvis0910 »

(1,3MPI 50kW rv. 1999). Ras za cas mi auto strati vykon a skube snim do mesiaca mi to spravy asi tak 10-15 krat (podla toho ako sa vyspi cez noc). Problem sa mi ukazuje hlavne pri nastartovani ze sa mi zacne dusit motor a niekedy az zdochne . Niekedy ked zdochyna otacky vybehnu ako by zaplo sitic a dalo viac paliva.Palivovy filter je meneny , klapku uz mam vycistenu premazanu, termostat aj s cidlom som uz vymenil, aj som resetoval natvrdo riadenie klapky ty ze som odpojil stekre od klapky a nastartoval a potom vypol motor zapojil som to naspet a aj nadalej mi to robi. Auto som kupil teras v lete od jedneho typka co ju trosku trápil a potom neskor som zistil ze mala aj buracku z boku alebo s predu.

Bol som na diagnostike a po vymazani pamete a po nastartovani mi tam potom nic neukazovalo idem teras opet sa pozriet na diagnostiku a dat vymazat pemet ked som menil tten termostat a cislo teploty a uvidim po tyzdni ze ci mi daco ukaze.

Skuste este nieco poradit co by to mohlo byt.

Lamda na diagnostike behala ako ma dokonca ukazkovo regulovala ale moze byt ze tam je nejaki studenak alebo nieco???

Uz som bezradny do uvahy mi prichadza uz len lamda
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Po naštartovaní sa dusí

Příspěvek od emilio52 »

A co svíčky jak na tom jsou ? A možná i přicpanej fejfuk.V první řadě svíčky .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

Sviecky tam su cisto nove bosch.... a vyfuk budem menit ked sa oteply strednu a koncovu cast kompletne novu...

No ale asi skusim urychlit tu vymenu vyfuku ale vsade je blato a prsi a odmek do certa
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

No takze som vymenil vyfuk a uvidim za take cca dva tyzdne ci sa to spravilo. Zajtra idem na diagnostyku ci mi tam nevehodilo medzicasom nejaku chybu a ak ano tak sa ozvem opät.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

No lidi tak som vymenil ten vyfuk a robi mi to stale ja sa asi osalim skusim este ras vycistit klapku ci som tam nieco neposral ale pochybujem tam sa nemalo co posrat. Neviem musim cakat na diagnostyku neviete co dalej???
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

Tak bol som na diagnostyke a ukazalo mi sporadicku chybu ale uz si nepametam aka bola ta sporadika chyba a chlapik mi poradil ze na snimaci otacok mozem mat zelezne piliny nalepene a este ked som dal dole konektor z cidla nasavaneho vzduchu tak bol tam jeden komplet zeleny tak ho poriadne vycistim a auvidm co to bude robyt
MartinZeDvora

Příspěvek od MartinZeDvora »

Měl jsem asi podobný problém, někdy to udělalo, někdy ne. Pár vteřin po nastartování a vyjetí se to pak jakoby dusilo, nechtělo jet. Taky jsem našel zoxidovaný konektor na sání, ale ještě jsem to nevyzkoušel, protože jsem měl menší nehodu a zatím nejezdím.
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

Dneska idem ku babke a idem vyčistiť ten konektor a ed bude cas (mam ho dnes velmi malo) tak aj od tych zeleznych pilin ocistim a ozvem sa vecer alebo zajtra ako som pochodil
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

No lidi myslim ze som prisiel na tu chybu. Ked som vybral cidlo na snimanie otacok taka prkotinka zhora pri prevodovke tak som zostal zhrozeny....kopec nalepenych zeleznych pilin a z jednej strany mierne zdeformovany. Taktiez som dal dole cidlo nasavaneho vzduchu a kopec bordelu takze som ocistil aj to a slape zatial celkom pekne uvidime ako po dvoch tyzdonch. Ozvem sa ci to prestalo definytivne.
robins

Příspěvek od robins »

Tak jak to nakonec dopadlo?už funguje jak má?Mám stejný problém jak tady někteří psali.Po nastartování a pokusu o rozjetí felda začne cukat až se téměř zastaví a odmítá jet,z motoru se ozývají nějaké rány a po chvilce cca 20s už jede úplně normálně dělá to pouze za studena když auto stojí delší dobu,při stání několika hodin tento problém nemám,netuší někdo čím by to mohlo být?před pár dny jsem měl auto v servise protože motor běžel na 3 válce a řekli mi,že jse někde nabral špatné palivo tak museli přečistit palivový systém,vyměnili filtr a po pár dnech mě začalo zlobit tohle.feldu mám 1.3 MPI.
předem všem díky
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

no vyzera to teras ze uz bezi v pohode ....predvcerom som bol aj na diagnostike u kamarata a malo to tam nahadzane nejake chyby nejake aj spoadicky aj ze som odpajala hovadil sa v tom no ved som to potreboval precistit tak sommusel a mal som na cidle nasavaneho vdzduchu odpor 130 ohm(2x260 paralelne) tak som ho s tamad ybral a nevidel osm ziadny efekt ze by to lepsie islo :) takze je to blbost pokial sa tam dava odpor tak sa musi menit nastavenie ednotky ako mi hovoril co mu v tom amaterskom servise samozrejme ze nespravili hehe....
Elvis0910
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis0910 »

robins píše:Tak jak to nakonec dopadlo?už funguje jak má?Mám stejný problém jak tady někteří psali.Po nastartování a pokusu o rozjetí felda začne cukat až se téměř zastaví a odmítá jet,z motoru se ozývají nějaké rány a po chvilce cca 20s už jede úplně normálně dělá to pouze za studena když auto stojí delší dobu,při stání několika hodin tento problém nemám,netuší někdo čím by to mohlo být?před pár dny jsem měl auto v servise protože motor běžel na 3 válce a řekli mi,že jse někde nabral špatné palivo tak museli přečistit palivový systém,vyměnili filtr a po pár dnech mě začalo zlobit tohle.feldu mám 1.3 MPI.
předem všem díky

najprv by si malpozriet klapku ci nieje spinava a k ano tak ju treba vycistit .... potom ked odpojis konektor s cidla nasavaneho vzduchu tak sa pozri ci nemas jeden kontakt zeleny ak ano tak hovycisti mne aj to sposobovalo ten problem s cukanim.....

dalej som mal zaneseny zeleznymi pilinamy snimac otacok....to mas tam ako ti taha spojkove lanko a cierny konektor co ma tri piny ....na desiatku srubu to je tak sa pori aj na ten ak je zeneseny sapozrejme vycistit...

pokial nemas moznost ist na dianotiku ku niekomu znamemu tak skontroluj tieto veci.....
Odpovědět