Divné houpání
Divné houpání
'Zdravím, mám takovej blbej problém, při průjezdu nějakou nerovností se auto divně houpe-spíš nahoru dolů, ne do stran... nejvíc je to třeba na dálnici, kde je takových pozvolných nerovností plno a už mě to nebaví. Někdo říkal o pneu, ale je to stejné u všech... nevím jak zjistit pružiny, jestli to nemůže být tím... prvně mě napadají tlumiče. Dá se nějak spolehlivě zjistit jejichc stav, aniž bych jěl někam do servisu?
Díky
Díky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Divné houpání
Pokud auto rozhoupes a ono udela vic jak jeden kmit nahoru dolu tak je to jasny - tlumice.
Kolik maji najeto? pripadne nejsou i cely mastny?
Kolik maji najeto? pripadne nejsou i cely mastny?
ve předu jsou cca dva roky a vzadu netuším, mastný není nic... pokud jsou pružiny v háji, tak se auto chová jak?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
jak pruziny v haji?? ty se max unavej auto sedne nebo prasknou a taky auto sedne

nepis jak dlouho tam jsou ale kolik km najezdily
nepis jak dlouho tam jsou ale kolik km najezdily
-
tgfh - FK
Můžeš je mít vadné, nebo to jsou nějaké obyč. Pružiny máš OK, tlumič máš špatný, existuje diagnostika tlumičů berou za to do 200kč, nebo jak už bylo řečeno rozhoupej s autem (nahoru a dolu) nejlépe nad každým kolem zvlášť a jestli to nebude mít žádný odpor, budeš si s ním hrát jak s jojem tak to máš na výměnu.
no vzadu jsou monroe a podle jízdy myslím, že spíš zadní jsou v pi.č. 
-
Hans - FK
Po letošní zimě jsem najel dost kilometrů, dost po nezpevněných cestách, dost po dálnici. Stejný jev pozoruji také, při vyšších rychlostech se auto houpe a je to dost nepohodlné - dokonce jsem jednou nadskočil ze sedačky. Po jízdě rozhoupu auto a dělá zákmity. Mám najeto 102000km a tlumiče jsou původní originál Škoda, zadní jsou čistý, přední trochu tečou. Chystám se na generálku podvozku, sfouknu to za jeden výkend jen co seženu HP - to je nejlepší volba 
-
tgfh - FK
JJ HP jsou super, ale horší cena. Zadní tlumiče odchází rychleji než přední.
-
Hans - FK
Dneska v dílně jsem jedním uchem poslouchal rozhlas. Hlásili, že zítra ( sobota 19.6. ) budou testy tlumičů zdarma. Někde v servisu Fiat - Alfa - Lancia, ale né v Soběšicích, bylo to někde u Globusu. Je to pro vozy všech značek. Vyšetří tlumiče, čepy, závěsy, prostě kompletní prohlídku podvozku. Nevíte o tom někdo víc ?
kolik tak běžně stojí diagnostika podvozku? Nejlíp Brno
-
tgfh - FK
Do 200Kč. Já platil 160Kč jestli se nepletu.
EDIT: nebo rovné 2 stovky, už nevím.
Jinak odkaz na společnost kde mi to dělali:
http://www.contitrade.cz/nabidka/sluzby ... umicu.html
EDIT: nebo rovné 2 stovky, už nevím.
Jinak odkaz na společnost kde mi to dělali:
http://www.contitrade.cz/nabidka/sluzby ... umicu.html
Co muze zpusobovat zhoupnuti auta pri seslapnuti plynu ? Mam 1.6ku kratkou a cca kdyz kolem 2500ot. dam plny tak citim jak to auto se zahoupe a je to dost neprijemne a pri rychlejsim projeti levotocive zatacky mam takovy pocit jak by mi ustreloval zadek proste to nedrzi tak jak by malo. Menil jsem akurat homokineticky kloub vnitrni pravy a levy cep rizeni jinak vse je puvodni jak sem auto kouil. Tlumice jsou origo, alekolik maji najete netusim.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
-
prerovacek - FK
A na samotné tlumiče jsi se nedíval, jak jsou na tom? Ty bych zkontroloval jako první. Kolik má felda najeto? Jestli náhodou nebude třeba vyměnit pružiny...
Spis netusim jak poznat jestli jsou KO, netekly ale nikde.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
-
prerovacek - FK
Nemáš nějakého známého kamaráda - kutila, který má garáž? Auto zvedne a za minutu Ti řekne, na čem jsi
Takhle těžko soudit, příčin může být sto
A nikdo z nás to ani neviděl, takže těžko říct

Jeste me napada mohl by to byt pravy kulovy cep? Obcas se od nej ozve takove loupnuti.
-
prerovacek - FK
Za prvé nechápu, proč jsi nevyměnil rovnou i pravý čep řízení za stovku
Jinak tohle bych viděl spíše jako problém tlumičů. Ono jestli náhodou netečou proto, že už úplně vytekly
Ale počkej prosím Tě na rady ostatních, jsem jen člověk - samouk a jako každý se mohu zmýlit... Víc hlav, více názorů 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
H4... jaký je to houpání ? nahoru dolů ? ze strany na sranu ?> spíš zavlnění ?
(kdyžtak mi napiš sz)
(kdyžtak mi napiš sz)
no spíš vlnění teďka sem s tim jel a jak šlápnu na plyn tak to jede první zadek doprava pak zpátky doleva a přesune se to dopředu aspoň tak sem to v sedačce cítil
a celkově se mi zdá, že levý bok sedí víc jak pravý nevím co s tím je sakra.. ještě mě napadlo silenbloky nebo stabilizátor ??
tak nejspis to budou zadni tlumice je to mozne ?? prolezl jsem cele auto a pravy kulovy cep je KO a nejspis ty zadni tlumice jak stlacim auto tak se to nevraci plynule, ale 2x to odskoci nez se to vrati do sve polohy a vevnitr jak je ta guma v pruzine nebo co to je tak to je rozdrolene, taky jsem si vsimnul, ze mam vzadu stabilizator coz jsem do ted nevedel 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
ta ,,guma,, uvnitr pruziny je doraz tlumic to taky vymen a zadni tlumic muzes vymenit sam i sam si ho zkontrolovat staci ho sundat z auta sundat pruzinu - nepotrebujes ani stahovat a rukou skusit tahat / tlacit za pistnici ale tutove to bude ko. porid k tomu hned novy horni misky na pruziny.