Laminátové zadní dveře ANO či NE?

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

Laminátové zadní dveře ANO či NE?

Příspěvek od smazany clen - FK »

http://www.felicia-dvere.cz/5__dvere-bile-matne.htm

na internetu jsem narazil na tyto stránky. Myslíte že je to dobrá investice? má je někdo?
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Re: Laminátové zadní dveře ANO či NE?

Příspěvek od Drahoš »

Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
smazany clen - FK

Díky, ale chtělo by to nějaké delší zkušenosti.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ToonyCZ píše:Díky, ale chtělo by to nějaké delší zkušenosti.
tady jsou: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 9e#p100824
již jsme to probírali, objektivně mají víc předností než nevýhod.
smazany clen - FK

Díky,
Mě (a asi nejenom mě) by zajímalo jestli jsou ty zmíněné nedostatky už odstraněné, a popř nějaké to foto. Zajímalo by mě jestli bych je objednal, a všechno by šlo ok namontovat a nasadit. Také jestli je má už někdo delší dobu.
speeedo

Příspěvek od speeedo »

Cau asi pred mesicem jsem si je koupil.vidina nereznoucich dveri me lakala,ale te prace a nervu okolo za to nestoji.kamos me na to upozornoval,ale ja neveril.skoro po celem obvodu dveri jsou direcky a prasklinky.reknes si ok tak to zakytujes nechas uschnout prebrousis aje to v poho,ale to NE.jakmole to prebrousis obevi se dalsi direcky a pak dak¨lsi a dalsi.takones jsem vzal malej sroubovacek a po celem krajnim obvodu jel centimetr po centimetru a omackaval a hledal dirky pod tenkou vrstvickou v laminatu.ted uz je mam v plnici a jeste dnes je budu strikat, tak se modlim at se jeste neco neobevi.
favo

Příspěvek od favo »

Mě osobně se tato myšlenka taky zamlouvala ale vzhledem k tomu že je to díl který musíš používat jsem trochu zkeptický k volbě materiálu , kdyby to byly blatníky tak prosím ale dveře nevím nevím. Spíš by se mi líbilo kdyby nějaká firma pochopila že takto to fakt nejde a začala prodávat zadní dveře a ostatní plechy na feldu v pozinku cenu to o moc nezvedne a úspěch by byl zaručen.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

V tomhle plně souhlasím s favem.Taky se mi jako materiál na 5.dveře moc laminát nelíbí.Kdyby byli v pozinku bylo by to super
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

No já si někdy koupím jedině origo plechový.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Wartburg měl laminátový 5-tý dveře a zadní blatníky už před 30 lety a jezdí dodnes, tak nevím proč by se nemohly dělat laminátový dveře na feldu i dnes.
smazany clen - FK

Já bych v tom neviděl problém...jen se prostě ta výroba nesmí odfláknout...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tyler píše:Já bych v tom neviděl problém...jen se prostě ta výroba nesmí odfláknout...
asi tak, to je i můj názor, já jsem mluvil s tou paní Chytilovou, z firmy co je vyrábí a ochotná příjemná paní, myslím, že vše je o domluvě.
favo

Příspěvek od favo »

Myslíš že i kvalita je o domluvě ? Mám za to že pokud není možnost konečnou fázi udělat vakuově v peci tak je to odfláknutý protože jinak není možnost zaručit že v materiálu nebudou žádný vzduchový bubliny. A můžu Vás ubezpečit že otom něco vím
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Raceman

Příspěvek od Raceman »

lze to kvalitně bez bublin udělat i bez vakua ale je to jen o použití vhodnýho materiálu což skelná rohož a polyester vůbec není ... laminování mě už nějakej ten pátek (cca 10 let) živí tak vím o čem mluvím ;)
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

ToonyCZ píše:http://www.felicia-dvere.cz/5__dvere-bile-matne.htm

na internetu jsem narazil na tyto stránky. Myslíte že je to dobrá investice? má je někdo?
Coby spokojený uživatel píši ano. Zkušenosti viz odkazy výše
favo

Příspěvek od favo »

A jak dlouho už jsi snimi spokojený ?
Moje felda 1.4 MPi
majkl - FK

zatím krátce, rok
smazany clen - FK

speeedo píše:Cau asi pred mesicem jsem si je koupil.vidina nereznoucich dveri me lakala,ale te prace a nervu okolo za to nestoji.kamos me na to upozornoval,ale ja neveril.skoro po celem obvodu dveri jsou direcky a prasklinky.reknes si ok tak to zakytujes nechas uschnout prebrousis aje to v poho,ale to NE.jakmole to prebrousis obevi se dalsi direcky a pak dak¨lsi a dalsi.takones jsem vzal malej sroubovacek a po celem krajnim obvodu jel centimetr po centimetru a omackaval a hledal dirky pod tenkou vrstvickou v laminatu.ted uz je mam v plnici a jeste dnes je budu strikat, tak se modlim at se jeste neco neobevi.
a kde jsi je kupoval? Posli foto jak nakonec vypadaji ;)
smazany clen - FK

http://www.volny.cz/majklta/5dvere.html

sem si dovolil... :? snad to majklovi nevadi :)

jeste by me zajímalo kolik by tak stalo ty dveře stříknout tak aby vypadali pěkně.
majkl - FK

Fotky dost matou..... :)
1 a půl spreje 300ml s barvou a trocha základu. Z hlavy ceny nevim, cca 500 a toho základu mi ještě zbylo dost. Ještě to chce bezbarvej lak. Zrcátka jsem tak udělal a vypadaj ještě lépe. No až bude teplo tak je ještě stříknu.
speedbiker

Příspěvek od speedbiker »

Zdravím všechny, dnes jsem si dovezl auto z opravny a mam tam 5. laminatove dvere, ale zapomneli mi tam namontovat takove ty kostky co drzi ty pasky od plata .NO a problem je, že ja mam takové to plato s uloznou kapsou a kdyz v ní mám věci ta je to docela težke. Udrzí to samořezky v tom laminatu nebo ty kostky mate nějak jinak prichytnute??
smazany clen - FK

Nemohl by jste prosim udelat par foto jak to vypada z opravny? myslim jak to vypada profi nastrikane a na kolik vas to vyslo? :?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 22. úno 2009 20:02:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

Ach jo to se to tu bude omílat pořád dokola?? Já mám tyto dveře uplne od začátku co se objevily na trhu což je asi tak 2-3roky a žádnej problém (problémy co byly jsou už na nových typech odstraněny) A pokud by tu zase padla otázka a co na technickej tak rovnou odpovím nic!! ještě jsem tam rozdával kontakty kde to seženou a hrozně si to chválili. A s tím pasováním!!! Jste už normální!!???? je to úplně stejný jako s plechovými jen ty kostičky musíš dát na vruty do lamina ale drží to jak bejk. Jo a foto mam na profilu: http://www.feliciaklub.cz/?id=klub_auta&uzivatel=3573#
smazany clen - FK

www.djtomka69@seznam.cz to mi fakt zajímá ponevač me sedí a vím o dalších 7 a to nekecam opravdu 7 a jen s jednima byl problém se stříkáním.
speedbiker

OK, zitra za svetla nafotim a poslu, jenom dodám, že ty dveře mi dam dali z toho důvodu, že mě nabořil jeden typek zezadu, tak proto. JO a s lakem meli taky problem, až na po2 se jim to povedlo uz to vypada trosku slusne, ale i tak to neni ono.
smazany clen - FK

Toonycz @ gmail.com (bez mezer), Díky a jeste dotaz kde jste je kupoval?
speedbiker

Už vím proč mi dveře tak neseděly. Dozveděl jsem se, že ty laminatové dveře , které mi tam dali v servisu jsou určene pro ty zavodni Felicie (protože jsou levnějsi než ty laminatove co se prodavji na netu. , tudiž to nesedeělo a všechny diry se musely vyvrtavat-pro droazy atd,. Takže jsem si dal minuly týden praci a dveře jsem připasoval a nyni už sedí lepe.
NevimUzJakyNickNeniObsazen

Příspěvek od NevimUzJakyNickNeniObsazen »

Zdravim vsechny,

Pred koncem minuleho roku jsem si z http://www.felicia-dvere.cz/ kupoval nestrikane dvere na moji feldu. Pani Chytilova po telefonu byla velice prijemna a vyvedla me z pochyb ohledne materialu atd...
Teprve pred tydnem jsem se dostal k jejich lakovani. Vcera mi je lakyrnik predal a nestacim se divit. Dal jsem je na auto a zacal nastrojovat. Vylisek na ruznych mistech nesedi, celkove mi prijde, jako kdyby dvere ve vsech rozmerech byly o 5% mensi nez originaly. Zadna dira nebyla pripravena k pouziti. Bud ji clovek musel zvetsit, nebo rovnou vrtat. Jak uz bylo psano drive, tak laminatove dvere jsou tlustsi. Takze gumove zaslepky nedrzi. Ale hlavne se mi nepodarilo dvere usadit tak, aby dobre zapadali do zamku a clovek s nima nemusel mlatit jak hluchej. Jsem z nich proste nestastnej a radost z toho, ze nebudu mit rezavej zadek auta je ta tam...

Timto zadam vsechny zpriznene duse, PROSIM, ktere se trapili stejne jako ja o rady, jak nejlepe dvere usadit (hlavne kvuli zamykani) a jak resit ostatni svizele. Moc moc predem dekuju.
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

ahoj jinak mimochodem felicie vanplus má originál laminátový dveře a nevidim v tom žádnej problém...spíš je problém v tom kdo je vyrábí...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nejpodstatnější rozdíl je v použitým materiálu jestli jsou epoxydový nebo polyesterový a nebo jako ty origo vanplus a pikapový z polyuretanu
majkl - FK

sice nejsem spřízněná duše (já při montáž neměl větší problémy), ale tyto info mě udivují. jediné s čím musím souhlasit je že síla stěn je větěí a tak ty gumové krytky kole brzdovýho světla nesedí (už rok se je chystám přilepit :oops: ).
Poladit panty a zámek byla nutnost, mlátit s nima nepotřebuji a kolem gumy nezatéká. Jo vlastně už si vzpomínám.... jednu díru pro šroub pantu jsem musel trochu propilovat, aby sednul. Pocit z nerezavějících dveří jsem si ale zkazit nenechal.
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

RacemanX píše:nejpodstatnější rozdíl je v použitým materiálu jestli jsou epoxydový nebo polyesterový a nebo jako ty origo vanplus a pikapový z polyuretanu
polyurethanu??? no ten je vevnitř jako výpln,navrchu je klasickej laminát brousil sem to...nebo se fakt dělaj pěnový dveře???
Raceman

Příspěvek od Raceman »

polyurethan nemusí být vždy pěna ;) pěna se dá udělat z jakýkoliv pryskyřice
ten povrch je hodně silná vrstva polyesterovýho předgelu a pak se dává několik vrstev skelný rohože sycený nějakou pryskyřicí
TECHart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TECHart »

Přátelé kdo byl na srazu tak si je mohl prohlédnout. Při montáži se upravovalo jen pár drobností typu dovybrousit díru pro zámek. Lak na nich sedí dobře jen lakýra ho zkur.il a tak je to pomeranč. Bohužel pomeranč je to na celém autě takže to nesouvisí. Dveře jsou lehké a tak jsem k nim dostal i jiné vzpěry. Dvěře se při manipulaci trochu kroutí, ale není to vůbec na závadu. Zavřít jdou skvěle. A ten zvuk. Už to není třísk, ale pěkně potichu. Myslím si že než kupovat plechový za 6500 který brzy schnijou tak radši tyhle za 4500 a ty nás přežijou. V rámci možností je to super volba!!!! A všem to doporučuju. Teď už budu do smrti jen měnit lemy a blatníky a prahy. :-)
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak uz je mam taky na aute. Akorat mi do nich nejde pripevnit treti brzdove svetlo. Chlapi, jak jste to resili? Ty plastovy drzacky do V, ktere se zacvaknout do dutinek dveri na tom laminatu samozrejme nedrzi (je tlustsi nez plech). Zkousel jsem par zpusobu, jak to uchytit, ale bez uspechu. Poradi prosim nekdo? Pripadna fota by byla super.

Predem diky.

Petr
TECHart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TECHart »

Mám tam origo 3 brzdový a dokonce na origo držácích a drží v klidu. Mám pocit že to tam bylo s dostatečnou rezervou upevnitelné.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 22. úno 2009 20:04:30, celkem upraveno 1 x.
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
majkl - FK

já jsem to myslim chytil vrutem až do stříšky/spoileru nebo jaxe tomu řiká.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Zdravíčko, tak se zeptám dále. Co ty laminátové dveře, stále dobré? Asi budu kupovat jiné a napadlo mě napsat na felicia-dvere.net a zeptat se na kolik vyjdou dveře bez znaku a SPZ. Co myslíte, vyplatí se? Cena za komplet hladké dveře s posláním do 6000kč s DPH. Nebo pořídit z druhé ruky nebo pořídit origo plech?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

ja si myslim ze vyplati... ja je mam a jsem spokojenej, zatim nikdo ani nepoznal ze je to laminat ani odbornici jako treba Luka :D
vse sedi jak ma...ale nevim od jake firmy to uz mam. Lepsi j si to koupit upravene od nich, nez aby si to na tech laminatovej dverich pak upravoval sam...je tam mensi sance ze to bude praskat
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Dík za odpoved, no už jsem je viděl, a vím že není poznat že to jsou oni. Právě že chci mít hladkou zád jako mám ted, a jebat nové laminátové nebo plechové dveře po přijetí nových taky není dobré. proto mi nabídly že udělaj v peci rovnou celé hladké a tudíž to nemůže prasknout :-) - víš jakej je rozdíl meziá origo vzpěry a těma co se dávaj na tyhle lamino? ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 22. úno 2009 20:05:16, celkem upraveno 1 x.
majkl - FK

Laminátové dveře stále dobré.
lamino jsou lehčí, takže vzpěry jdou lehčeji.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

když ti přišly, můžou hned do laku nebo je kolem ještě práce?
majkl - FK

já jsem je jenom zkouknul, připasoval na auto, případné otřepky na hranách obrousil ajinak myslim, že nic, odmastit a plnič a už to jelo jako na drátkách....
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Tak to jo :-) - a jakou výdrž maj myslíš ty držáky na repro, myslím ten háček za který se pověsí plato, mám tam totiž 13cm + 6"×9" repro :-)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 22. úno 2009 20:20:59, celkem upraveno 1 x.
majkl - FK

mám plato samotné orig a levý držák drží, pravý je vymletej závit, zkusim jedině dát větší vrut a uvidim. Na nic těžkého to ale není. Ale to snad ani ty orig. plechové - tam to drží v plastových kostičkách (u lamin. je jen díra pro vrut).
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Tak jsem si je objednal taky... už v laku tak uvidíme
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Odkud a za kolik? Nějaká úprava dveří byla?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

majkl píše:mám plato samotné orig a levý držák drží, pravý je vymletej závit, zkusim jedině dát větší vrut a uvidim. Na nic těžkého to ale není. Ale to snad ani ty orig. plechové - tam to drží v plastových kostičkách (u lamin. je jen díra pro vrut).

Tak to raději budu plato zvedat sám :-)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

objednáno z www.felicia-dvere.cz. Cena i s lakem přímo u nich a zadělání znaku + lišty = 7472,50,-kč + 250,-kč za vzpěry...
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Je možnost přidělat uchytky na plato kufru nějak jinak než samořezem? Hmoždinka :D se mi tam asi nevejde a v platu mám repro, tak se bojím, aby se mi to nevytrhlo.
Třeba jestli není něco jak tam jsou ty kostičky, ale v kulatým provedený (čtvereček vyvrtat neumím a pilníčkovat se mi to nechce :? )
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Odpovědět