Vadná lambda?

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
DrHouse

Vadná lambda?

Příspěvek od DrHouse »

Zdravim, moje felicie má spotřebu přes 10L/100km
Měl jsem to napíchlí na Vaga, byla tam chyba něco jako Lambda regulace mimo rozsah(bohužel jsem měl jenom anglickou vezri Vag-comu)
Na ohřátém motoru se při volnoběhu hodnota lamda pohybovala okolo 1, při akceleraci byla hodnota 1,25 , při normální jízdě tak 0.8-1.0, když sem potom zastavil tak na volnoběh byla hodnota 0.8.
Je tedy lambda sonda v pořádku?
Dělal jsem natom takové ty běžné věci nové svíčky, palivový filtr, vzduchový filtr takže tam by problém neměl být, zkoušel jsem i vyměnit vstřikovací ventil, bez úspěchu spotřeba pořád přes 10L, dneska jsem měřil tlak paliva a bylo přesně 1bar, takže taky v pořádku.
Čím by tedy mohla být způsobena takhle vysoká spotřeba je to tou lambdou nebo se mám zaměřit na jinou věc, už fakt nevím co stím. děkuji za odpovědi
DrHouse

Re: Vadná lambda?

Příspěvek od DrHouse »

Ještě jsem zapoměl když vytáčím motor tak se jakoby na chvíly zasekne okolo 4000 a pak se teprve vytáčí dál
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

DrHouse píše:když sem potom zastavil tak na volnoběh byla hodnota 0.8.
Tá hodnota bola potom konštantná? Nekolísala?

Pre porovnanie - v tejto téme sú údaje od Kuladmina: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=20917
DrHouse

Příspěvek od DrHouse »

po zastavení se to na volnoběh pohybovalo okolo té hodnoty 0.8, jde mi hlavně oto že při akceleraci by se směs měla obohacovat a u mě je při zrychlení hodnota okolo 1.25 a to je dost chudá směs
DrHouse

Příspěvek od DrHouse »

Tak jsem shlédnul to video, na něm se hodnota pořád drží okolo těch 1.0 a při akceleraci pod 1 u mě to bylo přesně naopak
DrHouse

Příspěvek od DrHouse »

ještě sem zapoměl na asi dost podstatnou věc a to že zadek auta je jakoby od černých sazí když to umeju stačí klidně 30km a už je to zase vidět
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A papa olej? Jaky trasy jezdis? kolik ma ten motor vubec natoceno? Je na nem uz neco uvnitr delano? Jeste me ted napadlo co cidlo teploty vody pro RJ?
DrHouse

Příspěvek od DrHouse »

Olej nežere, kolik má natočeno nikdo neví protože tam byl dávaný jiný, většinou jezdím trasu okolo 25km, čidlo teploty vodsy pro řj jsem proměřoval a je v pořádku
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

DrHouse píše:po zastavení se to na volnoběh pohybovalo okolo té hodnoty 0.8, jde mi hlavně oto že při akceleraci by se směs měla obohacovat a u mě je při zrychlení hodnota okolo 1.25 a to je dost chudá směs
Neprebieha ti lambdaregulácia. Je dosť možné, že je zlá sonda.
Odpovědět