v mrazu nechce startovat

AEF
thepromise - FK

v mrazu nechce startovat

Příspěvek od thepromise - FK »

čest naftovým příznivcům:)
kamarád má již delší dobu problém se svým ropáčkem...nakopíruji sem to, co psal na jiná fóra
Zdravím,vlastním Škodu felicia 1.9D.A mám s ní nasledující problém,Když venku klesne teplota hlouběji pod nulu auto nestartuje. Nejprve jsem vyměnil baterku protože byla dost slabá,poté jsem vyměnil startér a dal jsme tam z felicie 1,3.Protože jsem se dočetl že je výkonější má větší točky.Ale nic nepomohlo vypadá to následovně.Nasednu do auta nažhavím po zhasnutí kontrolky starter zasune pastorek motor pootočí zhruba o půl otáčky a všechny kontrolky na přístrojové desce zhasnou.když vypnu klíček a obřad opakuji otočí se to o 1-2 otáčky a to je vše pak to opět zhasne.A takhle to dělá dokud to neodnese baterie.Dnes sem zustal večer na parkovišti a musel pro mě dojet syn.přes startovací kabely jsme připojily paralelně druhou baterii..A bylo to to samé.takže v napětí na baterii to není.Prosím naléhavě o radu.Děkuji za každou radu....:-)
Já jen doplním, měněn startér, čistěná kostra akumulátoru, tankováno u OMV
nevěděl by jste někdo čím to? pravděpodobně tím tomu autu zachráníte život:)
jen-da - FK

Re: v mrazu nechce startovat

Příspěvek od jen-da - FK »

Tak tam dej znova startér z 1.9D, je silnější (asi 2krát). A vyměň baterii, případně použij pořádné startovací kabely. Kdyžtak vyměň žhavící svíčky, jestli jsou špatné a dotáhni kabely na startéru, a baterii ;)

Jinak mě 1.9 vždy chytne na druhou otáčku motoru. 1.3 točí o trochu déle
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Za studena otáčky štartéra nemajú moc vplyv, mne to niekedy iba sotva pretočí a na 2-3 otočku chytí aj po 14 dňoch na mraze. Ak to za studena neštartuje, tak žhaviče sú KO.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Hlavně bych zkontroloval ukostření a svorky na kabelech
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
thepromise - FK

všechno sem přeposlal, děkuji moc za rady:)
StrycekEndy - FK

Příspěvek od StrycekEndy - FK »

Neni problém v tom ze to po otoceni nechytne ...Ale ono to neotocii a kdyz to otocii tak to otoci hrozne pomalu ,,,A to nemuze nic udelat... :?
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

Internet říká (respektive knížka Jak na to? - Škoda Felicia)
benzin 1.6 - spoušteč 1kW
benzin 1.3 do července 1995 - spoušteč 0,8kW
benzin 1.3 od července 1995 - spoušteč 1kW
diesel - spoušteč 1,8kW

a to je podstatnej rozdíl :)
thepromise - FK

jj pamatuju si spouštěč z fábie sdi....byla to jiná velikost a váha o proti mpi:D
nebulus - FK

Ten dieselový štartér je náchylný na zlenivenie, asi ho bude treba zrepasovať.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mne ked štartujem ledva prevali motor,ale po druhom prevaleni chyti.U teba by som v prvom rade vyskušal štart s dobre nabitou bateriou.Da sa to aj s kablami,ale nie made in Tesco a pod.Tie su absolutne k ničomu.Na obale napišu neviem ake prudy a prierez kabla je taky,že by som na to ani žehličku radšej nenapojil.Ma to iba hrubu izolaciu.Ked ti to aj s dobrou baterkou bude pri štarte stahovat palubne napatie ,tak jedine štarter.
nebulus - FK

A ako už bolo povedané na začiatku, pozrieť aj celý silový elektrický okruh, či tie hrubé káble na kostru a štartér nemajú zoxidované, alebo zle zalisované očká.
Odpovědět