Jak seřídit LPG (podtlak)
-
RobbeF1 - FK
Jak seřídit LPG (podtlak)
Zfravím všechny feldeaře a feldařky.
Potřeboval bych jak provizorně seřídit LPG, na Feldě 1.3 BMM. Systém je BRC klasický podtlak, takže splynovač s jedním štelovacím šroubem a na haici k sání další štelovací šroub.
Potřeboval bych poradit nějaký postup jak přijít alespoň na trošku optimální seřízení v domácích podmínkách. Je mi jasné že nejlepší je odvézt to k odboríkovy ale pokud auto nemá snahu ani jet, při přidání plynu se kopci dusí tak je to těžké.
LPG předtím fungovalo, ale po výměně sání, škrtící klapky a podobných věcí se změnily hodnoty a LPG už neche jet.
Poradí někdo?
Děkuji za odpovědi
Potřeboval bych jak provizorně seřídit LPG, na Feldě 1.3 BMM. Systém je BRC klasický podtlak, takže splynovač s jedním štelovacím šroubem a na haici k sání další štelovací šroub.
Potřeboval bych poradit nějaký postup jak přijít alespoň na trošku optimální seřízení v domácích podmínkách. Je mi jasné že nejlepší je odvézt to k odboríkovy ale pokud auto nemá snahu ani jet, při přidání plynu se kopci dusí tak je to těžké.
LPG předtím fungovalo, ale po výměně sání, škrtící klapky a podobných věcí se změnily hodnoty a LPG už neche jet.
Poradí někdo?
Děkuji za odpovědi
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak seřídit LPG (podtlak)
Pokud se to dusí ,tak se musí povolit šroub na hadici ,pokud jsi s tím už kroutil,tak nastartuj ,aby to přeplo na LPG a rukou přidej otáčky na škrticí klapce a na hadici ke klapce utahuj šroub cca po půl otáčce,mělo by to snižovat otáčky,pokud je tam už přidáno moc ,tak to naopak otáčky zvedne až to bude chtít chcípnout ,tak povol.Jinak na benál to musí jet pořád a na ten můžeš doject k plynařoví.
-
roman999
Ktorá nastavovacia skrutka je na čo na BRC at90e mám feliciu 1.3 mpi 50 kW , mám len servomotorček regulovaný cez lambdu . Je tam imbus a taká drapľavá skrutka na ručné štelovanie , potom 1 imbus bokom a na spodnom konci tiež drapľavá skrutka . Lebo mám spotrebu cca 10 -11 litrov a chod je taký keď mupridám viac tak dobrovoľne na silu ale keď mu pridám len tak postupne - pomenej tak zrýchluje dobre .
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
LPG--není benál a když ve výkonu tomu přidáš hodně a najednou tak to nebude schopno dodat plné množství jak si představuješ.Bude prodleva ve víkonu.navíc toto množství reguluje lambda,která pootevře atenuator --elektroventil--.Myslím,že by jsi neměl sám dělat žádný zásah ho zařízení bez současného měření emisí.
-
dufikudlak
Spotrebou som skončil medzi 14 - 15 litrov . Blízko mňa sa otvoril 1 servis na lpg , tak som ta zašiel , chlapík zistil že ten krokový motorček nefunguje ako má . Navrhol mi že keď nechcem kupovať nový , že mi dá ručný štelovací šrób na hadicu k saniu , a vysvetli mi ako to doštelovať . Nastavil som ho ale tá spotreba je zatiaľ na 14 litrov . Netreba tam prištelovať aj tie skutky na reduktore ? Ak áno tak že by ste napísali nejaký postup . Dík
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Já byl v servisu na seřízení třikrát a pokaždý to ty s prominutím D......é zmršili tak že to moc žralo a blbě jelo.nakonec jsem se to naučil seřizovat sám a od tý doby mám pokoj.předtím jsem se nemohl dostat pod deset litrů se spotřebou a teď jezdím po praze okolo osmy na sto a to je pěkný a přitom to jede stejně a možná i líp jak když to bylo seřízený od nich.
mám dva šrouby na reduktoru, jeden je zalezlej na imbus a druhej vylezlej a s tím jde točit normálně rukou, je na jemný doštelování ale přišlo mi že když jsme ho trochu už otevřel tak spotřeba šla nahoru a hůř padaly otáčky takže tenhle šroub mám uplně utaženej, ten druhej na imbus jsem šteloval podle zvuku motoru jak bež a podle plynulosti chodu motoru a pak jsem akorát seřídil ten co je na hadici v otáčkách a byl to projet jak to jde za plynem a tak.a takhel si to seřizuju jak sobě tak přítelkyni na autě a nemám prblém se spotřebou ani emisema a i směs je vždycky tak jak má bejt.prostě není nad to štelovat směs podle sluchu a podle toho jak motor běží.vím někdo se asi bude smát a řikat si že jsme blázen takhle s tím laborovat ale mě to funguje a jak řikám v servisu(jiným) vžycky když mi dělaj emise a revizi tak řikaj že je vše v pohodě a radši stojim u nich a koukám co dělaj aby mi nekecali.
a mm v autě systém BRC a elektroniku Autronic, je tam i ten ele.ventyl na hadici ale tenhle systém jde buď přepnout na to že si to reguluje podle lambda sondy a nebo že to jde seřídit na pevno a nic se samo nereguluje a tak to mám i já prostě na pevno a nejsou s tím problémy.
mám dva šrouby na reduktoru, jeden je zalezlej na imbus a druhej vylezlej a s tím jde točit normálně rukou, je na jemný doštelování ale přišlo mi že když jsme ho trochu už otevřel tak spotřeba šla nahoru a hůř padaly otáčky takže tenhle šroub mám uplně utaženej, ten druhej na imbus jsem šteloval podle zvuku motoru jak bež a podle plynulosti chodu motoru a pak jsem akorát seřídil ten co je na hadici v otáčkách a byl to projet jak to jde za plynem a tak.a takhel si to seřizuju jak sobě tak přítelkyni na autě a nemám prblém se spotřebou ani emisema a i směs je vždycky tak jak má bejt.prostě není nad to štelovat směs podle sluchu a podle toho jak motor běží.vím někdo se asi bude smát a řikat si že jsme blázen takhle s tím laborovat ale mě to funguje a jak řikám v servisu(jiným) vžycky když mi dělaj emise a revizi tak řikaj že je vše v pohodě a radši stojim u nich a koukám co dělaj aby mi nekecali.
a mm v autě systém BRC a elektroniku Autronic, je tam i ten ele.ventyl na hadici ale tenhle systém jde buď přepnout na to že si to reguluje podle lambda sondy a nebo že to jde seřídit na pevno a nic se samo nereguluje a tak to mám i já prostě na pevno a nejsou s tím problémy.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
dufikudlak
Ked štelujete ten imbus tak ten regulátor na hadici je uškrtený, otvorený 1/2 alebo úplne , alebo sa najprv nastavuje ten na hadici pri nejakom vytočení toho imbusu ?
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
nejdřív jsem seřídil ten na hadici nějakym zpusobem pak jsme došteloval ten imbus tím se seřídí hlavně chod toho motoru a pak jsme vyzkoušel přiškrcovat ten na hadici a vždycky projet a když to bylo moc tak jsem o čtvrt otáčky povolil a byl to projet a když se mi to zdálo v pohodě tak už jsem to nechal.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
roman999 - FK
Nedarí sa mi nastaviť ten podtlak , imbus mám vytočený na 1/2 obrátka , ten na hadici je vytočený na 4 otáčky a ten drážkovaný som skúšal aj zatočený úplne aj vytočený na 1/2 obrátky a furt to nie je ono .
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, ten imbus štěluje bohatost a ten šroub na hadici průtok. Zajímavé čtení-může se hodit: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=398