Vrzání při přejetí nerovnosti

Přední i zadní
burningsoul - FK

Vrzání při přejetí nerovnosti

Příspěvek od burningsoul - FK »

faq na nápravy někam zmizel, tak se snažím identifikovat následující:
při přejetí třeba kanálu nebo jiné nerovnosti to v kolech zavrže, zapíská, nevím jak to nazvat. i když třeba sednu do vozu nebo se opřu o přední část, tak to zavrže. co to je a je to něco závažného?
big.jedla - FK

Re: Vrzání při přejetí nerovnosti

Příspěvek od big.jedla - FK »

mě tak vrzal spodní čepy... pokusně když pod manžetu stříkneš trošku oleje mělo by se to zmírnit ale jen na chvilku. Je potřeba to vyměnit.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud to vrže na místě, když zatlačíš na auto, tak to nemůže být nic jiného než tlumič. Mě třeba při přejezdu nerovností vržou silentbloky ramen. Začalo mi to dělat po výměně ramen a při stojícím vozidle při propružení to nědělá, takže u mně jedině ty ramena.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

103457: když to propružíš na místě, tak se snad hýbou i silentbloky ramen, ne? :)
burningsoul - FK

no stane se to tak, když třeba sednu do vozu a zapadnu do něj ajk do zákopu a potom i když vjedu do nějaký díry atd. a blbý je, že to dělá na obou koncích :D takže bych nerad vyměnoval cely řízení :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

keenworth píše:103457: když to propružíš na místě, tak se snad hýbou i silentbloky ramen, ne? :)
No tak to zkus, určitě nechoděj nahoru a dolů. To by jsi musel být Golem. :shock:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

spodni cepy - tim bych zacal zvlast pokud maji pryc prachovky ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

A přidal bych k nim i čepy řízení. Dokonce i kloub přímo v řízení dokáže při propérování pěkně vrzat, když je suchý.
burningsoul - FK

OUTDOOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OUTDOOR »

Jo jo, přesně toto ;) Jinak mám úplně stejný problém jako ty, taky když jedu po nerovnostech nebo jen po trochu hrbolaté cestě tak slyším od předního kola u řidiče hezký škvrzání :D Když předek auta zmáčknu na místě, tak to někdy škvrže jako blázen a někdy zase skoro vůbec.. Zkoušel jsem podle sluchu vypozorovat, co by to mohlo dělat a asi to u mě bude tlumičem, přitom se minulý rok měnil... :hlava: Příští týden jde do servisu, tak jim řeknu aby se na to mrkli, jsem zvědavej, čím to je teda...

Edit: Kdyby si to chtěl někdo poslechnout, tak jsem to nahrál sem :D
Naposledy upravil(a) OUTDOOR dne sob 24. bře 2012 14:20:53, celkem upraveno 1 x.
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Tlumiče to nebudou. Já to vyřešil při repasi nápravy - nový všechny čepy, silenty ramen a nový tyčky řízení.
burningsoul - FK

co tostalo ta repase?
OUTDOOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OUTDOOR »

Takže auto se mi dneska vrátilo ze servisu a nebyl to ten tlumič, ani čepy a ani silenty ramene, byla to nějaká krytka na tlumiči, která byla prasklá... No nečekal jsem, že to bude toto :D Teď si konečně můžu vychutnávat nerušenou jídzu :D
burningsoul - FK

tak jsem hodil auto do servisu, vyndali mi čep a jeden silentblok, auto vrže dál. :-/ co s tím:(

zanalyzoval jsem to dál a když auto rozhoupu za karoserii víc, tak se to rozvrže. když tlačím nad tlumičem sebevíc, furt to je zticha
juromi - FK

Příspěvek od juromi - FK »

Tak mi tiež začalo čosi klepať na PP kolese. Je to taký slabý klepot pri prejazde malých nerovností.
prikladám nahrávku

http://www.upnito.sk/subor/289a1b67b925 ... 3fd99.html
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Sice pozde, ale prece. Loziska 1600, tycky rizeni 1000, cepy cca 150/kus, silenty si nepamatuju, koukni na skoda-dily.cz. Lisovani silentu mi delali u taty v praci - za kus bucku (cca 100 :D ), nejakej spotrebak jako srouby, podlozky, manzety na rizeni... Zbytek vlastnorucni prace ;)
burningsoul - FK

Tak pro všechny, vozidlo bylo 3x v servise, nakonec to byly silentbloky stabilizatoru (15 Kč).
Odpovědět