Laďák vs zákon

pokec o všem možném i nemožném
ondrej256 - FK

Laďák vs zákon

Příspěvek od ondrej256 - FK »

Zdravím, pořídil sem si na feldu laďák (bez homologace samozřejmě) a začal sem si říkat, že s tím můžu mít problém se strážníky zákona. Nevíte kde najdu znění zákona co se týčd výfuků? Potřeboval bych poradit nějakou díru v zákoně.

Nebo mě to napadlo ještě jinak, jak se rozpozná homologovaný výfuk od nehomologovaného? nějakým označením (nálepkou)? Tak co kdybych si nechal udělat stejnou nálepku a dal to na něho?

Vím, že nejsem jediný kdo má laďák a kdyby měli všichni za to dostávat pokuty tak by s ním málokdo jezdil. Poraďte nějaké fígly :D (kromě tradiční "dobré" rady: hod tam seriový výfuk)
keenworth - FK

Re: Laďák vs zákon

Příspěvek od keenworth - FK »

na výfuk se nálepka nedává, je tam vyražená homologace, bez ní to nijak neukecáš a dostaneš flastr ;)
ondrej256 - FK

to mě chceš říct že všichni co jezdí s laďákem dostavají pokaždé flastr jo?
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Pokud nemaji na aute nic "horsiho",tak jo. (pokud si teda vsimnou)
keenworth - FK

přesně to chci říct :) takhle by to mělo fungovat, že to ve skutečnosti je jinak je věc druhá, pokud nebudeš dělat problémy nebo ti nezačnou prolejzat auto, máš reálnou šanci, že to nechají být... ale na stk budeš mít stejně asi problém
ondrej256 - FK

Včera jsem měl policejní kontrolu a samodřejmě se jim nelíbil můj výfuk, prý ho mám vyměnit. Myslím, že si ho všimli jenom díky tomu že mě u auta vzadu trčí ven ještě takových 8cm (což trčet nesmí). Tak co když ho teda dám zarovno s autem nebo ho schovám ještě víc pod auto? Budou se ohýbat a dívat se pod auto, co je tam za výfuk a jeslti je homologovaný? Moc se mě vyměňovat nechce, už sem si ho dost oblíbil
OFCE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OFCE »

mam taky ladak, takou rouru, wm sport, konci mi pod autem a zatim problem nebyl, i kdyz je trosku hlucnejsi :D je to jen o lidech, kdyz bude policajt hnidopich tak si vzdycky neco najde..
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
ondrej256 - FK

jo taky mám wm sport, tak já si ho teda schovám víc pod auto a budu jezdit dál. někde na netu sem se dočetl že není na škodu požádat si výrobce o technický list výrobku, vytisknout ho a vozit v autě, když pak policajti budou chtít od výfuku nějaké papíry tak to ukázat. Ten co o tom na netu psal tak to prý praktitkuje takto nějakou dobu a nikdy mu pokutu nedali, i kdyže ten výfuk homologaci nemá. Slyšeli jste o něčem takovém?
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Kup si jiný,samozřejmě homologovaný,a máš po problému ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
ondrej256 - FK

no jak sem psal, dost sem si ho oblíbil a nerad bych kupoval jiný, tím sem se chtěl vyhnout odpovědi co jsi napsal ty :D
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Nechtěl jsi radit "hoď tam sériový výfuk",tak jsem se téhle odpovědi vyvaroval :lol: Opravdu máš lepší sehnal homologovaný a máš po starostech,jiný si taky oblíbíš ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
ondrej256 - FK

Nevíte o nějakém bazarovém výfuku s homologací?
nebo něco o tom technickém listu? Nějaký kontakt na firmu co vyrábí WM sport výfuky? nikde ji nemůžu najít
Seriový výfuk tam dávat nechci.
vlasta

Příspěvek od vlasta »

sežeň si soietu a problémy mít nebudeš.. stačí se jim podívat na logo a vědí, že to tam být může
Jo. To su ja.Člen číslo 374
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Já mám už třetím rokem soietu na zadku, předtím jsem měl průchozí střed a policajti mě zastavili jednou - ukázal jsem jim ten papír co tady koluje na soietu a nic neřikali ;) Pak jsem stupačku přendal na modřína, kde je celý výfuk úplně normální (až na drobnosti) a jelikož je tichounkej, tak se o něj zatím nikdo nezajímal :) Takže když to bude jediná věc co na feldu dáš a nebude to uřvanej nesmysl, tak se ničeho bát nemusíš ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
ondrej256 - FK

SOIETY jsou homologavané výfuky? a ten papír co tady koluje je na co? a kde ho najdu? díky
vlasta

Příspěvek od vlasta »

já mám soietu už 10 let i bez papíru a problémy nikdy nebyly. jsou to homologované výfuky na škodovky... ani na technice nic vidět nechtěl
ondrej256 - FK

ony ty vyfuky od soiety jsou trochu dražší jak se tak dívám. bych tak potřeboval nějaký do 1500kč, neprodáváte někdo? Nový se mě kupovat zbytečně nechce
vlasta

Příspěvek od vlasta »

proto jsou drahé, protože jsou homologované na to dané auto a nejsou s něma problémy
ondrej256 - FK

ono je lepší dát ty 2000kč za výfuk jak za pokutu, myslíte že tento by byl v pohodě?

http://www.tuningshop.cz/ladene-vyfuky- ... stup-50mm/
ondrej256 - FK

Ještě mě napadla jedna věc. Co kdybych si tam teda dal seriový zadní tlumič výfuku a místo té úzké trubičky co tam trčí tam navařil nějakou laděnou koncovku? nebo koncovky musí mít taky homologaci?
ondrej256 - FK

Když mě nikdo nechce odpovědět na ty otázky tak odpověděl by někdo aspoň na to kde můžu najít přesně znění zákona o úpravách osobního automobilu? něco sem teda našel ale moc se tam neřeší. Bych to chtěl přesně vědět. Prý nesmí výfuk vyčuhovat ven, tak kde to najdu? ve kterém zákoně?
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Aby mohl být namontován musí mít homologaci. V případě výfuku Je to Rxxxx číslo. to značí homologaci pro konkrétní typ vozidla. Případně 8SD to značí příslušenství.
Zákony třeba : 341/2002 , č. 361/2000 Sb. Nebudu je vypisovat pač to nemá smysl. Pokud to nemá homologaci nemá to na autě co dělat. Nějaký typový list vyrobený ( jako že některé věci je maj různě kopirované) pokud je někdo důkladný k ničemu.
A) chceš mít klid kup Soietu.
B) Nemáš homologaci problémy záleží na benevolenci subjektů.
C) Dodatečná homologace.. Takovej balík peněz že se to nevyplatí ani výrobci výfuku řešit.

Úpravy osobních automobilů lkze za použití komponentů s homologací ( legálně), nebo bez homologace s rizikem.. Dodatečná homologace.. Ta stojí tolik že si můžeš řádově koupit novou Octavii
keenworth - FK

Radši, než abych si dal za sériovej konec ještě laděnou koncovku, to už bych si do výfuku narval korkovej špunt, ono by to vyšlo na stejno co se výkonu týče. Prostě na auto si můžeš dát jen věci co mají homologaci.
prchlic9 - FK

Příspěvek od prchlic9 - FK »

Zdravim chctěl bych se zeptat když mám laďák laityng, ale docela dost mi čouhá ven, ale pořád to nevyčuhuje přes nárazník je to tak nějak na stejno.
Myslíte že by "švestky" mohli mít nějaký keci?? :scratch:
Případně kdybych sebou vozil tyhle papíry co maj laityng na stránkách pomůže to něčemu??
Obrázek
Obrázek

Předem dík
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Švestky těžce nesou, když koncovka přečuhuje pudorys nárazníku, jaxe koukne shora na nárazník a uvidí kousíček koncovky, tak skáčí metr 20 a zatínaj pěstičky. Jinak mě tak napadlo, že Soika má Eéčko ze zadní strany tlumiče (směrem k nápravě) tak by mě zajímalo, jak by se tam švestka někde plazil pod autem, kdyby ho chtěl vidět :lol: Asi si taky preventivně seženu ten "papír" co tu koluje :oops:
Každopádně je to o lidech, na koho narazíš, někdy skouknou papíry a saluto a někdy hledají a čenichají vyloženě cokoliv, jen aby našli :roll:
ObrázekObrázek
prchlic9 - FK

Příspěvek od prchlic9 - FK »

Aha no kdyz kouknu shora tak to je tak tak no tezko rict :hlava:
Odpovědět