startování LPG

se sporákem místo motoru :D
Freiheit
Kontaktovat uživatele:

startování LPG

Příspěvek od Freiheit »

Zdravím,
mám menší problém. Když startuju Feldu za studena tak nastartuje v pohodě (startuje na benzín a při zvýšení otáček přepne na benzín). Ale problém nastane ve chvíli, kdy vypnu motor a během chvilky ho chci zase nastartovat. Motor nastartuje, ale třeba až na třetí pokus a celkově to startování je takový divný. Nevím co s tím, podle mě to je něco s tím, že během chvilky kdy motor neběží nestačí plyn vyprchat a při startování se smíchá s benzínem. Jinak přibližně 10 minut po zhasnutí motoru už startuje bez problémů.
Dík za rady
denis15
Kontaktovat uživatele:

Re: startování LPG

Příspěvek od denis15 »

Pokud je motor studený-tedy nastartuješ na benál, přidáš aby se přepnul, ujedeš třeba jen 100m a vypneš, uchlastá se to LPGčkem. Dělá mi to taky, tudíž pokud je to studené, nemá smysl to přepínat. Na benál to pak točí klidně 20s než to chytne.
Přepínej tedy jen tehdy, pokud pojedeš delší dobu a ohřeješ motor-s ním i reduktor na provozní teplotu. Ono totiž při přepnutí na LPG se studeným motorem dochází k zamrzání reduktoru-klidně si na něj šáhni jak je ledový-někdy i notně obalen jinovatkou :D .
Odpovědět