Přední trubky ABS

Boob - FK

Přední trubky ABS

Příspěvek od Boob - FK »

U feldy 1,6MPi jsem byl nucen z důvodu nemožnosti povolení brzdové hadičky od brzdové trubky vyměnit trubku předního kola na straně řidiče. V mototechně jsem koupil nové trubky pro obě přední kola /celkem cca 200,-Kč/ a pustil se do montáže. A ono ejhle, brzdová trubka u řidičova kola je úplně jiná, než jsem měl já a samozdřejmě tvarem vůbec nepasuje. A to mi prodavač tvrdil, že jsou stejný na všechny feldy ať maj či nemaj ABS. Dotaz tedy zní, jestli se dělají speciální brzdové trubky na obě přední kola u feld s ABS, případně jestli nemá někdo jejich přesný označení, ať nekoupím zase nějakou špatnou. A co brzdový hadičky, jsou taky jiný? Díky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední trubky ABS

Příspěvek od ferdamravenec »

hadičky jsou stejný ,
brzdový trubky rozdílný
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

hadice jsou taky různý na abs potřebuješ tyto: http://www.cc-autodily.cz/hadice-brzd-p ... el=FELICIA maj delší závit, a je tam navic ta gumova sranda :)
Obrázek
Obrázek
Boob - FK

Příspěvek od Boob - FK »

Tak jsem dnes běhal po Brně po obchodech a trubku na ABS feldu nikde nemají /mnozí ani nikdy neviděli/. Tak jsem si nechal v jednom obchodě na míru udělat trubku, že si ji podle potřeby naohýbám a byl jsem ujištěn, že vše bude v cajku. Vše jsem si nachystal, naohýbal jak bylo potřeba a ejhle - při vstupu do ABS je třeba jiný /širší/ závit, než mám na trubce já...takže brzdy dnes zase nebudou - zkusím po víkendu do obchodu zajít, jestli by mi tam neosadily ten silnější a doufám, že jej budou mít...
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

A není jednodušší si zajít do škodovky? jeden den objednáš druhej den ráno to budou mít, a origo trubky nejsou tak drahý zase... Jinak u nás v Modřicích je dobrej kšeft, má tam toho fakt hodně, část i origo díly :)
Obrázek
Obrázek
Billy_Bob_Bean
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Billy_Bob_Bean »

Já chodím do škodovky na lesné - ulice okružní vedle lidlu. Aspoň pak nemusím řešit že mi něco nepasuje jak bych si přál.
Felicia LXi rv. 95 , 50kW BMM
http://billybobbean.rajce.idnes.cz/Felicia/
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

k těm hadicím , já mám obyč-krátký závit , s plastovým(nacvakávacím) blbincem , švagrová má s dlouhým závitem a gumovým blbincem (obije autí s ABS) , a když jsem na to dnes koukal tak nevím proč je ten závit dlouhej , žádnou funkci , překážku ani nic jinýho jsem neobjevil
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

já nemám abs a mám tam ty dlouhý absovy,.... ale nejakej duvod to mit musi :D
Obrázek
Obrázek
Odpovědět