Odvzdušnění nádrže?
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Odvzdušnění nádrže?
Ahoj lidičky, potřebuju radu.na přítelkyně felicii řešim takovou věc.všechno je na motoru v pořádku, je daná nová lambda, přetěsněný sání, nová benzínová pumpa, nový čidla, jinej vstřik atd....předtím jsem řešil že motor špatně startoval a někdy nechtěl naskočit vůbec, nakonec to bylo ukostřením motoru a i benzínová pumpa byla asi už na odchodu(vozidlo jezdí výhradně na lpg tak asi proto) ale co ještě řeším tak motor startuju, naskočí a drží si nějakejch 1000otáček jenomže ani po ohřátí otáčky neklesnou a naopak když člověk šlápne na plyn tak pomalu padaj otáčky a ještě k tomu to na volnoběh začne držet cca 1100otáček, pak to po chvilce klesne na cca 900 a zase zpátky na 1100 a tak dokola, prostě to nedrží otáčky.už jsem nevěděl co s tím ale přišel jsem na to, že pokud odpojím ten elektromagnetickej ventil do kterýho vede hadička z nádobky s aktivním uhlím tak otáčky spadnou na nějakých 750 a tam se drží, i na přidání a puštění plynu to reaguje už vpořádku a krásně rychle padaj oáčky.pokud ten ventil zůstane odpojený tak motor reaguje normálně, na volnoběh beží krásně a i po zahřátí klesnou otáčky ale zaráží mě proč to dělá až když odpojím ten ventil od elektriky.napadlo mě jestli nemůže bejt ucpaná ta trubka co vede od nádobky s uhlím do nádrže a nebo jestli není nějak ucpaná ta nádobka s aktivním uhlím, popravdě ani nevím pořádně co v ní je a jak to funguje.nevíte čím to může bejt že po odpojení konektoru od toho ventilu je vše vpořádku a po připojení to začne zlobit?každopádně si myslím že stejně když ho odpojím tak to sice běží dobře ale bůh ví jakou to má třeba směs benzín/vzduch a jestli by to v tu chvíli vůbec prošlo emisema kterě mě čekaj za tři měsíce tak proto to řeším.díky za rady a nápady co vás napadnou já si s tím opět nevím rady.nevím ani jestli to jde nějak zjistit třeba profouknutím že je ta trubka ucpaná.nevím
zatím díky vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Jamie - FK
Re: Odvzdušnění nádrže?
Ta nadobka s aktivnim uhlim je tam proto, ze zachycuje vypary z nadrze kdyz auto stoji a tyto vypary se privedou ke spaleni do motoru pri stredni zatezi. A ventil by mel byt pripojen vzdy! Ventil obcas cvaka a privadi vypary ke spaleni, mozna by nebylo spatne se podivat na Vagu na hodnoty pri zapojenem ventilu a pote pri odpojenem ventilu,doufam ze sem prozatim pomohl