Vůle v horním uložení předních tlumičů

Tomy
Kontaktovat uživatele:

Vůle v horním uložení předních tlumičů

Příspěvek od Tomy »

Od prednej nápravy sa ozýval klepot pri prejazde nerovností, tak som zakýval kolesom. Zistil som, že tlmič niekde v hornom uložení má vôľu. Skúsil som dotiahnuť tie horne matice čo držia horné uloženie, ale nepomohlo. Po zdvihnutí auta je vidieť že vôľa je ked zakývem tým stredkom voči tej spodnej gume, tá sa nehýbe. V čom bude tá vôľa? V otočnom ložisku? Tlmiče boli menené pred polrokom v servise, a vymenili aj tie dorazové gumy.
luke.bean - FK

Re: Vôľa v hornom uložení pred.tlmičov

Příspěvek od luke.bean - FK »

tam je vůle v sérii,hejbe se to tam na všechny strany,ale pokud to bylo měněný,tak by to nemělo bouchat.
Kuladmin

Příspěvek od Kuladmin »

Ja se pridam takze je normalni nebo neni kdyz se to Felda/facko hybe resp kdyz je kolo odlehcene ve vzduchu a hybe se to hlavne jakoby dostran auta z pohledu ridice? Tez by me to zajimalo.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

Tomy píše:Od prednej nápravy sa ozýval klepot pri prejazde nerovností, tak som zakýval kolesom. Zistil som, že tlmič niekde v hornom uložení má vôľu. Skúsil som dotiahnuť tie horne matice čo držia horné uloženie, ale nepomohlo.
Mám úplně to samé !!!!! ale u HPéček, matičky jsem dotáhl a pořád tam něco klepe, ale už to neřeším...zesílím autorádio :D
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

Tomy píše:Od prednej nápravy sa ozýval klepot pri prejazde nerovností, tak som zakýval kolesom. Zistil som, že tlmič niekde v hornom uložení má vôľu. Skúsil som dotiahnuť tie horne matice čo držia horné uloženie, ale nepomohlo. Po zdvihnutí auta je vidieť že vôľa je ked zakývem tým stredkom voči tej spodnej gume, tá sa nehýbe. V čom bude tá vôľa? V otočnom ložisku? Tlmiče boli menené pred polrokom v servise, a vymenili aj tie dorazové gumy.

vymen si spodné gulové čapy na náprave
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Pato píše:
vymen si spodné gulové čapy na náprave
Sorry ale nejak som ta nepochopil. Písal som že mám vôľu hore, a ty mi radíš vymeniť spodné guľové čapy :)
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

Tomy píše: Sorry ale nejak som ta nepochopil. Písal som že mám vôľu hore, a ty mi radíš vymeniť spodné guľové čapy :)
me to dela taky a co sem koukal tak mam pryc horni ulozeni (ty gumovy luzka) tak sem je koupil a chystam se to vymenit a kdyz to nebude ono tak je jeste dost mozny ze je vule na rejdove tyci kdyz vemes za rejdovou tyc a mas tam vuly a klepe tak to muze byt ono ale doufam ze to jsou ty luzka na tlumicich
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

Tomy píše: Sorry ale nejak som ta nepochopil. Písal som že mám vôľu hore, a ty mi radíš vymeniť spodné guľové čapy :)
Ja som mal tiez volu hore a klepalo pri nerovnostiach tak mi vymenili ulozenie tlmicov (predtym menene pred rokom aj s capmi), po opatovnej vymene ziadna zmena, stale klepalo, tak som vymenil capy a bolo v poriadku, az to tohto roku (vydrzali az 2 roky :cry: ) ked som ich musel menit zase.
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

tak je jeste moznost vem za rejdovou tyc jestli nema vuly a neklepe tahej sni ve smeru zataceni a jestli ma vuli tak je to v rizeni u hrebenu tak je taky nejaky silemblok ci co tatovi to delalo a uz mu to nedela..jinak uz nevim
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Jasom mal tiež problémy s klepotom po prejazde nerovností napr. ako to na naších sídliskách býva.Vymenil som spodné guľové čapy a prestalo to.No po čase sa mi začalo ozývať zasa búchanie po prejazde nerovností,bolo v prdeli riadenie,vybyté.Vymenil som aj riadenie,guľové čapy riedenia a je to v pohode.Riadenie som zohnal z búračky bočnej za 1000Sk/naj 30 000km,spodné guľové a vrchné čapy nové,práca 1000Sk,teda neveľká investícia a je to OK.
azse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azse »

Dnes som menil predné tlmiče+gumové silentbloky+dorazy a stále je vôľa medzi hornou miskou a operným krúžkom.Nemá tam byť žiadná medzera ?Čo by som mal ešte vymeniť,aby to bolo v poriadku?
Ďakujem
Foto:
http://www.imageserve.info/img_store/20 ... 99d952.jpg
Naposledy upravil(a) azse dne pon 19. dub 2010 20:02:44, celkem upraveno 1 x.
Chose

Příspěvek od Chose »

Ta mezera tam bude vždycky ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
azse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azse »

Díky,takže malo by to byť v poriadku.
KND
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KND »

Vyměnil jsem tlumiče a vyčistil a namazal ložiska, ale po namontování na auto se mi při otáčení tlumičem protáčí i ta horní miska s vrškem pístu tlumiče a samojisticí maticí. Tu jsem nejdřív neutáhl moc a když jsem zjistil protáčení, utáhl jsem ji, co to šlo, ale protáčí se to pořád. To by asi nemělo, předpokládám, že vršek má být v klidu a otáčet se má jen horní miska pružiny, nad níž je ložisko. Tak kde může být chyba?
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

KND: Jako tahle miska? Ta se ti bude mírně pootáčet taky vzhledem k tomu pnutí které tam vzniká. Je to úplně normální.
KND
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KND »

Ano, tahle miska. Mě to trochu překvapilo, tak díky za uklidnění.
halmosmi - FK

Re: Vůle v horním uložení předních tlumičů

Příspěvek od halmosmi - FK »

Zdravím,mám podobný problém,menil som predné tlmiče a taktiež aj všetky diely v hornom uložení ,ložiká, gumy,ale mám tiež problém,že keď chytím tlmič aj s pružinou a silno s nimi zamykám,tak sa to správa ako keby bola dáka vôľa v hornom uložení.Maticu piestnice som dotiahol na doraz,ale stále je tam akási vôla,ktorá sa prejavuje po jazde nerovnostami ,tak že mi to bucha.Menené aj gulové čapy riadenia aj spodné na rameni,tak už neviem v čom to môže byť.Neviete mi niekto poradiť v čom by to mohlo byť?
Odpovědět