kam to vede?

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Standa.Kas - FK

kam to vede?

Příspěvek od Standa.Kas - FK »

Zdravím,

dnes při výměně skříně termostatu a hadic jsem našel kabel, který nikam nevede (viz foto). O to víc mě vyděsilo, když jsem zjistil, že druhý konec nejspíš vede do řídící jednotky. Nachází se v místech za/pod skříní termostatu společně s kabelem od lambdy, je nasunutý na tom plechu, který je přidělaný ke skříni. ten konektor byl normálně zapojený a kabel pokračoval dál směrem k jednotce, ale od konektoru na druhou stranu drát končí a jen tak tam visel. Divný je, že auto jede a všechno funguje. kam ten kabel vede?? Co mi tam chybí?? Nikde jsem žádný druhý konec nenašel...

foto: http://standakas.rajce.idnes.cz/Fell... ... 09-398.jpg
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: kam to vede?

Příspěvek od Maty »

A za motor máš v autě co ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je pro čidlo klepání.
Číslo dílu: 6U0 971 602 svazek el. instalace snímač klepání motoru 1,6MPi cena ± 240,-Kč
Standa.Kas - FK

1.6 MPi rv 97... ale je poznat, že byla bouraná a vypadá, že motor je měněný, I elektrika byla na 80% tahaná nová. Když to nezapojím, pojede to ale normálně ne??
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo, já s tím jezdil taky ani nevím, jak dlouho, najednou jsem zjistil, že to mám utržené, tak jsem to připojil a rozdíl jsem nepoznal.
Standa.Kas - FK

Tak jsem na to koukal a podle informací, co jsem sehnal je snímač klepání motoru tohle: http://standakas.rajce.idnes.cz/Fell... ... 10-399.jpg a od něj vede jen jeden kabel do svazku, takže ani nezjistím kam vede. A ten kabel co mi visí je dole za motorem, nikam nedosáhne, na nic co tam je nebo by mělo být. tak ještě nějaký nápady??
Standa.Kas - FK

Protože já začal řešit ztrátu výkonu při vysokých otáčkách. Teď jsem to nemohl točit kvůli prasklé hadici od chladiče, provizorně zalepené izolepou. Ale párkrát mi ujela noha a auto při vyšších otáčkách v tahu občas škubne (vynechá/jede) a tuším okolo 4.000 ot jako bych byl na omezovači. Prostě nechce. Nevím jestli to dělá pořád, teď stojí. Taky jsem řešil, že v tahu jemně poškubávalo, celkem neznatelně, cítil to jen řidič. Pak začalo uplně vynechávat a musel jsem pustit plyn a znovu přidat, pak zas jela. To ale samo ustalo tak jsem na to zapomněl a přisuzuju to čerpadlu, které plánuju vyměnit.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To není ono, co jsi našel.
Snímač motoru má 2 dráty, vytrhly se ti ty fastony z plastové svorkovnice. Rukou šmátrej zezadu na motoru a najdeš to.
http://www.cc-autodily.cz/snimac-klepani-motoru-1
Standa.Kas - FK

tak jsem to teď zkusil projet bez toho a nejdřív jela krásně. Ale cca po 2 km to v tahu asi ve 4.500 ot cuklo, teplota vyskočila na tři čtvrtě ale okamžitě zase spadla na půlku a auto zlenivělo. Pak to jelo jak 1.3. Zkusil jsem to chcípnout a nastartovat, ale dodělal jsem baterku tak už jsem nenastartoval :-D tak nevím. Může to být tím čidlem nebo hledat ještě i jinde??
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To čidlo klepání by mělo mít vliv na řj při vysokých otáčkách motoru, ale údajně od 5000 výš.
Sežeň někoho, kdo ti to napíchne a uvidíš co řekne řj.
Standa.Kas - FK

tak jsem s ní chvilku pojezdil a je to jasný. do 4.000 ot. jede parádně ale jak přeskočí přes 4.000 tak cukne a přestane táhnout. Pak se musí chcípnout, znovu nastartovat a pak zas jede. Zítra mrknu na ten snímač klepání a když to nepomůže tak to napíchnu a začnu to řešit. Tolik to zas nehoří, protože to stejně nad 4.000 moc často netočím a teď musím řešit ostatní závady jako např. občasný chcípání při volnoběhu, vyšší teplota než by nejspíš měla být atp...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Obšasný chcípání a vyšší teplota není až takový problém u 1,6ky. S 1,3kou to nelze srovnávat.
Standa.Kas - FK

no není příjemný když ti to na křižovatce chcípne a pak to chvilku trvá než to chytne. Mám v plánu vyčistit klapku a vyměnit svíčky, filtr a čerpadlo. Tím zaručeně odstraním chcípání a nízký volnoběh.

Ale ta teplota mi vadí. Dřív, i u ostatních 1.6 byla přesně na půlce a když vyskočila milimetr nad čárku tak okamžitě spustil ventilátor a srazil jí zpět přesně na polovinu a to na místě i za jízdy. Teď jsem vyměnil skříň termostatu, termostat, čidlo, hadici k chladiči a fridex a teď je teplota vysoko nad půlkou a až když leze na čárku před červeným polem tak spustí větrák a schladí ji, ale ne o moc.

A co nechápu dál, že tohle se děje jen když auto stojí. Když jedu, teplota se houpe v těch vyšších polohách. Nikdy nespadne na půlku ani nevyleze na červenou, ani se nikdy neustálí i když jedu několik km po rychlostce pořád stejnou rychlostí...
Odpovědět