Výměna palubky z Octavie do Felicie
-
gulas9 - FK
Výměna palubky z Octavie do Felicie
Zdravím všechny. Bohužel jsem to nikde nenašel, tak se chci zeptat tady. Nemáte někdo zkušenost se zabudováním spodního dílu palubky z Octy do Felicie i s tunelem? Dík za odpovědi.
Re: Výměna palubky z Octavie do Felicie
Je to jednoduchý
Vezmeš palubku z felicie, vyndáš jí a místo ní tam dáš z octavie. přišroubuješ 
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
-
gulas9 - FK
To mě taky napadlo, ale nevím, jestli tam bude pasovat. A co elektrika, budíky atd?
pasovat to tam asi nebude bo octavia je širší takže se to nevejde
-
gulas9 - FK
To jsem si myslel, ale zajímalo mě právě napasovat tam jen spodní díl s tunelem. Líbí se mi u Octávky ovládání topení a vypínač světel, proto mě napadlo tam dobastlit ten spodní díl.
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
felicia FUN od Skuryho:

Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
-
gulas9 - FK
Pěkný, ale koukám, že je řízlá uprostřed, viď? Jak to uděláš, aby to ladilo?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
abraka dabra a je to.
Hele nic proti, ale to co dělá Skury 99% z nás nikdy neudělá, jelikož nemá takové zázemí a nekouká na finance.
Pokud ti už od pohledu není jasné, že palubka ze širší octy nepůjde do užší feldy, když se na to ptáš, tak se na to vyprdni, kup si nějakou starou octu a máš v ní už tu tvou vysněnou palubku.
Rozříznout, spasovat, svařit, vykytovat, nalakovat. Ovšem to je jen to nahoře vespod je konzola, výdechy topení, ovládání topení, to všechno se taky musí upravit. A ve finále by jsi musel překopat celou elektriku, když chceš i budíky z Octy. S tvejma znalostma si to neuděláš, budeš si to muset nechat udělat a vyjde tě to dráž než ta ojetá octa.
Hele nic proti, ale to co dělá Skury 99% z nás nikdy neudělá, jelikož nemá takové zázemí a nekouká na finance.
Pokud ti už od pohledu není jasné, že palubka ze širší octy nepůjde do užší feldy, když se na to ptáš, tak se na to vyprdni, kup si nějakou starou octu a máš v ní už tu tvou vysněnou palubku.
Rozříznout, spasovat, svařit, vykytovat, nalakovat. Ovšem to je jen to nahoře vespod je konzola, výdechy topení, ovládání topení, to všechno se taky musí upravit. A ve finále by jsi musel překopat celou elektriku, když chceš i budíky z Octy. S tvejma znalostma si to neuděláš, budeš si to muset nechat udělat a vyjde tě to dráž než ta ojetá octa.
-
gulas9 - FK
Promiň ale moje znalosti jsou docela na úrovni, ale bohužel s předěláváním palubek zkušenosti nemám. Byl to jen dotaz na přidělání spodního dílu s tunelem, né celé palubky, ale jinak se mi foto líbí. 
Aby jsi napasoval palubku z octávie do feldy, musel by jsi z octávie vzít i výztuhu/trubku na které je přidělaná. U feldy máš palubku přichycenou k přední stěně přes vedení vzduchu. U kokty je to zcela a úplně jinak, takže věř že je lepší na něco takového zapomenout, leda by Ti doma ležela jedna kokta na díly a rozebraná felda, do které by ses to vše pokusil napasovat. O tom že palubka z octávie je asi jednou tak hluboka jak z feldy ani psát nebudu. Ovšem pokud se tohoto snu nechceš vzdát, potom bych doporučil spíše palubku z Golfa/Bory jsou hezčí a vzhledem mají blíže k felďáckým.
Na elektriku rovnou zapomeň pokud nechceš použít i motor z octávie, protože budíky z kokty mají v sobě zabudovany imobilizer a podobný blbosti a to na feldě prostě nerozchodíš, pokud nepostavíš celou elektriku na míru feldě s komponenty z octávie a tohle je podle mě noční můra každého dráteníka. Všechny budíky pracují s elektromotorkem který hýbe ručičkama, takže by jsi musel zapojit i veškeré jednotky které tyto budíky ovládají/posílají signál. Samozřejmě všechno jde, ale ........
Na elektriku rovnou zapomeň pokud nechceš použít i motor z octávie, protože budíky z kokty mají v sobě zabudovany imobilizer a podobný blbosti a to na feldě prostě nerozchodíš, pokud nepostavíš celou elektriku na míru feldě s komponenty z octávie a tohle je podle mě noční můra každého dráteníka. Všechny budíky pracují s elektromotorkem který hýbe ručičkama, takže by jsi musel zapojit i veškeré jednotky které tyto budíky ovládají/posílají signál. Samozřejmě všechno jde, ale ........
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jako fávo...
Další věc je ta, že ti nebude sedět volant, musíš uříznout konzoli a posunout jí o pár centrimetrů myslim že ven z auta. Výztuha palubky je samozřejmostí (tu musíš vevařit do kastle), elektrika taky jasná, přijdeš o topení, tapecy a milion jiných důležitých věcí. Tohle není jako výmena palubky felda/favorit nebo felda/Š120... Ta palubka je asi o 6cm širší (přesně od plechu dveří po plech druhých dveří, takže bez tapeců), takže do auta se vejde, ale pak je otázkou, jestli to má smysl.
Další věc je ta, že ti nebude sedět volant, musíš uříznout konzoli a posunout jí o pár centrimetrů myslim že ven z auta. Výztuha palubky je samozřejmostí (tu musíš vevařit do kastle), elektrika taky jasná, přijdeš o topení, tapecy a milion jiných důležitých věcí. Tohle není jako výmena palubky felda/favorit nebo felda/Š120... Ta palubka je asi o 6cm širší (přesně od plechu dveří po plech druhých dveří, takže bez tapeců), takže do auta se vejde, ale pak je otázkou, jestli to má smysl.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
jedině ješte se pohrat s tapecema z O1 a napasovat je do feldy
ale stejně se nevyhneš tomu že ji budeš muset někde řižnout a zužit
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Acab: Ty tapecy musí být vyříznutý a palubku celá do nich zapuštěná. Je jedno jestli vezmeš z feldy nebo kokty, feldy jsou na tom dokonce možná o něco líp než oktaviácký tapecy kvůli většímu náběhu.
Ale zrovna tapecy jsou úplně ten nejmenší problém v tomhle "tuningu".
Ale zrovna tapecy jsou úplně ten nejmenší problém v tomhle "tuningu".
-
gulas9 - FK
Tak koukám, že se na to asi vy...
Bude jednodušší nechat tam co je. Ale neodpustím si tam dát upravený TDi motor s mechanickým čerpadlem. Motor, převodovku, poloosy a vše okolo mám už připravené a začnu s tím jakmile bude trochu času.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Poloosy se ti tam nevejdou...
Hele, asi před půl rokem tuším, tady někdo říkal, že si dá tunel z BMW do feldy. Zkus popřemýšlet o tomhle a prohledat forum a zeptat se na to.
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně,nevím jestli se to povede...ono každý plán vypadá zajímavě a jistě by to zajímavé bylo...ale tohle je tak radikální přetavba že vážně nevím.....vůbec není jisté jestli se tam tak velký motor vydá,a pokud ano,má úplně jiné uchycení,má úplně jinou elektriku,to taky musíš předělat,musíš všechno napojit,palivové,chladící hadice všechno okolo...nevím z čeho seženeš poloosy,jak už tady bylo psáno,ty se tam nevejdou a originální tam dle mě nedáš a ani by to asi neutáhly......a to ještě ani nejsme u otázky legality,v takovém případě to jen tak někdo nenechá projít......gulas9 píše:Tak koukám, že se na to asi vy...Bude jednodušší nechat tam co je. Ale neodpustím si tam dát upravený TDi motor s mechanickým čerpadlem. Motor, převodovku, poloosy a vše okolo mám už připravené a začnu s tím jakmile bude trochu času.
Jako výzva dobrý a pokud to chceš zkusit tak do toho,ale vždycky je lepší koupit auto co tohle už má...vyhneš se hodně problémům......onehdá jsem si chtěl dát favorit motor do schade,a když jsem zjistil že mě to nikde nenechají projít,rychle jsem to rozchlastal
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ať si to každej zkusí sám, ať pozná, že to není prdel.
Můžeme popřát hodně štěstí. 
-
gulas9 - FK
Poloosy tam chci dát z Golfa III a s uložením už to mám taky vymyšlené. Jo a motor je rozměrově stejný akorát je tam navíc turbo a intercooloer. S intercoolerem problém nevidím a jelikož je motor otočený dopředu, tak turbo taky problém nebude. A elektrika problém nebude, protože tam dám čerpadlo z motoru 1.9 TD a k tomu vede pouze 1 kabel k čidlu nafty.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Jasně zkus si to sám, problémy řeš až na ně narazíš. Tuším, že v Bohumíně jezdila modrá Š120 s TDi motorem 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Busmagor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, jezdila, focena v roce 2006 na autosalonu Wevi v Ostravě, otázka je , jestli ještě existuje.
https://picasaweb.google.com/1064563055 ... 39HOitGgbQ
https://picasaweb.google.com/1064563055 ... 39HOitGgbQ