Zdravim
Prednedavnom som kupil 1.3 40kw a asi pred dvoma tyzdnami som cistil klapku. Lenze pri cisteni som vybral von ten okruhly zlaty pliesok koli cisteniu. Odvtedy klapka robi somariny ...volnobeh 2000 a az po rychlom stlaceni plynu padne na asi 900-1000 pripadne ostane vysiet na 1500. Simos managerom som robil reset RJ a bolo to dobre akurat vo vagu to vyhodilo chybu ze nebolo urobene zakladne nasavenie. Tak som ho urobil cez zakladne nastavenia-kanal 098 - nechat na 10 sekund a vypnut zapalovanie na minutu....uz som to robil par krat a furt rovnaky vysledok tak vas prosim o radu....
Klapka problem zo zakladnym nastavenim
Re: Klapka problem zo zakladnym nastavenim
Zdar.
Sice mám 1.3 Mpi 50 kw a ten plíšek jsem nevyndaval, ale víceméně mi to dělalo to samé. Ve Vagu chyba, že jsem neprovedl základní nastavení a volnoběh nahoře. V návodu k resetu škrtící klapky stojí, že se maj smazat chyby co vypíše klapka. Tam jsem žádné neměl (to mi přišlo právě divný). Pomohl mi ale docela drsnější postup:
nastartoval jsem se sundaným sáním, abych viděl na škrtící klapku a rukou jsem ji trochu přimačkával tak, že skoro motor chcípnul. Pak jsem motor chcípnul klíčkem, napojil na Vag, ten vyhodil pár chyb o klapce (který jsem tam před tím neměl), projel to simos managerem, pak Vag - základní nastavení a bylo to v pohodě.
Sice mám 1.3 Mpi 50 kw a ten plíšek jsem nevyndaval, ale víceméně mi to dělalo to samé. Ve Vagu chyba, že jsem neprovedl základní nastavení a volnoběh nahoře. V návodu k resetu škrtící klapky stojí, že se maj smazat chyby co vypíše klapka. Tam jsem žádné neměl (to mi přišlo právě divný). Pomohl mi ale docela drsnější postup:
nastartoval jsem se sundaným sáním, abych viděl na škrtící klapku a rukou jsem ji trochu přimačkával tak, že skoro motor chcípnul. Pak jsem motor chcípnul klíčkem, napojil na Vag, ten vyhodil pár chyb o klapce (který jsem tam před tím neměl), projel to simos managerem, pak Vag - základní nastavení a bylo to v pohodě.
Škoda Felicia 1.3 Mpi, 50kW, '98, Magic
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
-
Koxxaine - FK
Re: Klapka problem zo zakladnym nastavenim
dakujem pridem domov a vyskusam dufam ze to zabere a ze klapka nieje na odpis...