Hezké ráno !
Včera mi zdejší pomohli s rozhodnutím jakou pumpu vybrat a proto bych měl ještě jednu otázku.
Pro rejpaly: hledat zde na foru bylo pro mne kontraproduktivní nebot ja mam problem trošku zas jiný.
Takže: přijdu rano ke sve felici a otočím klíčkem... rožne se mazani popř.ručni brzda ale dobijeni ne.
Nastartuji. a voltmetrem zjištuji na baterce 11,6 oh jak málo pravím si a nechávám ohřát motor.
Po ohřátí jej potůruju na dobrých 5000 otáček a směji se jak široko daleko uskakují chodcí i na chodníku.
zastavím,měřím a mam při zapnutých světlech a jednm blinkru 13.6V. Vypnu motor a nasledně startuji.Nyný zjíštuji že sviti baterka a zhasne tak jak ma být čili nyní jsme si uvědomili fakt,že okruh buzení mam funčkní. po startu dobíjí cca 13,5V.
Zhasnu motor a po pěti minutách již opět buzení nejde a musím jit do otáček.
Takže tipuji že otáčkama předbudím altík který je schopen ještě par minut po provozu v otáčkách nabudit se sám ale potom se energie stratí a je třeba opět vytočit...
ted akademická otázka: JE MOŽNE ŽE TOHLE DĚLÁ REGULATOR?? pokud ano, a je velka pravděpodobnost
dnes objednám tuhle srandu http://tuning.autodoplnky.cz/nahradni-d ... -s25063051 a vyměnim jej na stojicim voze snad bez problemu jen se šroubovakem.
Může tento jev způsobovat KO regulator?
Re: Může tento jev způsobovat KO regulator?
řekl bych, že Tvá úvaha by mohla být správná. Alternátor je opravdu schopen nabudit se "sám" ve vysokých otáčkách. Tim regulátorem rozhodně nic nezkazíš a je to asi první věc, od který se dá nějakym způsobem odpíchnout. Dále alternátory od magnetonu trpí na upadávání usměrňovacích diod. Pár alternátorů jsem už rozebranejch měl, a neviděl jsem žádnej, ve kterym by nebyla alespoň jedna dioda neutržená.
PS: ten regulátor vyměníš v pohodě pouze za pomocí šroubováku
PS: ten regulátor vyměníš v pohodě pouze za pomocí šroubováku
-
MARIOSEK - FK
Re: Může tento jev způsobovat KO regulator?
tak to je bomba takže ja teda objednam i ten regulátor a jak dojde tak dám vědět co to bylo,mimochodem diody pry dělaji při požkozeni třeba to že jde přepětí a vraždí H4ky jednu za druhou toto mi naštěsti nedělá