silikonová brzdová kapalina?

Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

silikonová brzdová kapalina?

Příspěvek od Mr.Wankel »

Zkoušel tu někdo měnit klasickou DOT kapalinu za speciální závodní na bázi silikonového oleje? Napřed se prý ale musí brzdová soustava dokonale propláchnout a vysušit, nejlépe rozmontované a částečně repasovat. Gumové těsnění by neměly mít problém se silikonem.

Silikonová kapalina má mnohem vyšší bod varu a nenatahuje vlhkost, tím pádem se neznehodnocuje.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: silikonová brzdová kapalina?

Příspěvek od Skury »

A má to smysl? Ale pokud máš dost peněz, proč ne.

Hlavně že tu každej brečí kvůli stovce na cokoliv a najednou tu někdo objeví věc za 3000. ;)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Já se tomu taky divim, vždyť na naFťákKlubu by úpravy měly bejt zakázaný, nebo alespoň o nich psát a pokud možno fňukat s ostatníma.
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -miki- »

To je dobrej tip na dárek :D
Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Wankel »

Tak 325ml silikonové DOT5 stojí 460,- kč. To není taková tragédie. A vzhledem k tomu, že nenatahuje vlhkost by se na obyčelné dýchavičné feldě ani nemusela měnit. Jen to čištění a sušení brzdové soustavy je náročnější. Ovšem pro nadšeného tuzéra žádný problém. ;)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

No když to není problém tak vyzkoušej a pak dej vědět ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Aleš

Příspěvek od Aleš »

není to přehnané?
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Mr.Wankel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Wankel »

A co že má být přehnané?

Nejnovější DOT 5.1 má mokrý bod varu 190, silikonový DOT 5 žádný mokrý bod nemá, ale stabilně 300 po celou dobu životnosti. Šlapat v Alpách nebo fjordech za letních veder na brzdu bez jakéhokoliv účinku kvůli vařící se brzdové kapalině je docela dobrá motivace. Pokud to člověk spojí s repasí brzdové soustavy, tak je to v pohodě. Jinak je to časově náročnější. Já sice jsem nadšený tuzer, ale momentálně s nedostatkem času.

ps: když lidi dělají nákladné úpravy motorů za desetitisíce, aby výkon zvýšili o pár procent, tak mi tohle přijde jako rozhodně lepší investice. Kolik by si za repasi brzdové soustavy vzal autoservis, to bohužel nevím.
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Na ty Alpy a fjordy ti bohat staci přední chlazene brzdy z mondea a serizena rucka aby na zadnich brzdach nebyla takova vule. Tenhle setup snad neni mozny uvarit. Jinak seriove brzdy jako nove toho vydrzi taky dost. Jinak levnejsi je pouzivat DOT 4 kapalinu, origo skoda stoji pul litr 68kc a meni se kazde 2 roky oproti DOT 3. Ale ruku na srdce, vetsine lidi co se dostane felda do ruky, tak brzdovku nemeni, protoze to auto nebudou mit tak dlouho. Pak se najde par nadsencu, kteri delaji udrzbu pravidelne. A za repasi brzd v servise by jsi nechal tolik, kolik stoji felda a mozna i vic.

Edit: a to hlavni je?, ze DOT 5 není možné mísit, ani ji nikdy samostatně použít v systému pro etylen-glykolové brzdove systemy kde se normalne pouziva DOT 3,4,5.1

Tady uryvek pro objasneni (nechtelo se mi to psat, tal jsem to zkopiroval z netu):

"Do systémů pro DOT3 nebo DOT4 nesmíme nalít DOT5, protože DOT 5 se bude srážet a vytvářet chuchvalce. Dále nesmíme používat těsnění určená pro DOT3 nebo DOT4 v systémech paracující s DOT 5 a naopak, protože nesprávná těsnění narušuje.

DOT 5.1 je de facto totéž jako DOT 3 a DOT 4, pouze má mnohem vyšší teplotu varu Zaměnitelné jsou, jen né s DOT 5."
Odpovědět