Přehlášení vozidla
Přehlášení vozidla
Dobrý den, prosím o radu. Zítra si jedeme pro auto, ale bydlím jinde než mám trvalý pobyt, je to i jiný kraj, a pro auto si jedeme do třetího kraje. Jak mám postupovat? Musím auto přihlásit v místě trvalého bydliště? A pokud si sjednám pojistku přes internet můžu s ním jezdit před přihlášením?
Re: Přehlášení vozidla
No pokud auto budeš přihlašovat, tak se musí přihlásit v místě tvého trvalého bydliště. Co se týče pojištění, tak počátkem pojištění můžeš normálně jezdit po silnici bez ohledu na to jestli je to přihlášené nebo odhlášené atd.. Takže pokud budeš mít počátek pojištění 15.10.2014 tak normálně dnes už můžeš legálně jezdit 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
Mimochodem, nepojištěné auto by jsi ani nepřihlásil...
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přihlásit ho musíš v místě bydliště.
Pojistit ho můžeš (dokonce musíš) před přihlášením. Doporučuji pojistit ještě před převzetím. Autosalony a bazary zprostředkují pojištění hned u několika pojišťoven.
Jezdit s ním můžeš pouze za předpokladu, že na něm máš převozní značku (papírová), nebo když je auto už v ČR na někoho registrované a má přidělenou RZ. Ježdění s převozní značkou je to ale omezené pouze na jízdy řekněme související s registrací vozidla. Problém nastává s autem z dovozu, kdy je již vyřízený tzv. čistopis a ale auto stále na nikoho není registrované a nemá RZ. S tím prostě na silnici nesmíš a bazarníci nevím proč převozní značky nevydávají.
Pojistit ho můžeš (dokonce musíš) před přihlášením. Doporučuji pojistit ještě před převzetím. Autosalony a bazary zprostředkují pojištění hned u několika pojišťoven.
Jezdit s ním můžeš pouze za předpokladu, že na něm máš převozní značku (papírová), nebo když je auto už v ČR na někoho registrované a má přidělenou RZ. Ježdění s převozní značkou je to ale omezené pouze na jízdy řekněme související s registrací vozidla. Problém nastává s autem z dovozu, kdy je již vyřízený tzv. čistopis a ale auto stále na nikoho není registrované a nemá RZ. S tím prostě na silnici nesmíš a bazarníci nevím proč převozní značky nevydávají.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Ani s tou českou RZ to není tak jednoduché, neboť správně nesmíš řídit motorové vozidlo bez ORV (malý technický průkaz) a autobazar si většinou ORV ponechá, dokud vozidlo neodhlásí v registru vozidel z původního provozovatele, protože ho při tom odhlášení také potřebují, pak ho posílají poštou i s TP, ovšem registr vozidel na ORV při odhlášení nově procvakne platnost 10 pracovních dnů, do kterých musí nový majitel převod vozidla dokončit, jinak je ORV zase neplatný. Hrozí za to ovšem jen pokuta do 2000 Kč blokově nebo o trochu víc ve správním řízení (za řízení motorového vozidla bez platného ORV).
zase tak nově to nejni, procvakává se už sakra dlouho 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Tak jsem jezdila bez ORV, až dneska mi přišel od prodávající. To mě ani nenapadlo že to chtějí taky, no naštěstí jsem nikoho nepotkala
a při přihlášení dostanu nové SPZ a zrovna můj ORV nebo pro něj budu ještě muset extra jet?