jede na 3 válce a další

MPi 1AV
AEE
LancerEVO10 - FK

jede na 3 válce a další

Příspěvek od LancerEVO10 - FK »

Ahoj,

koupil jsem si na hraní Felicii a chtěl bych si ji postupně dát do cajku. Chtěl bych Vás proto poprosit s identifikací možných vad, které se mi na autě vyskytují:

1) auto začalo jet na tři válce - jako možné příčiny mě napadají špatný benzín, svíčky, kabely.
- jelikož neznám staří svíček a kabelů, tak je asi vyměním preventivně
Můj dotaz zní, jaké můžou být další příčiny + svíčky koupit originál?

2) řadící páka má obrovské vůle.
Jaký díl je obvykle třeba vyměnit?

3) při ubraní a přidání plynu auto škubne - jakoby se motor s převodovkou pohne
Jedná se o držák uložení převodovky nebo to může být i jiný silentblok, případně vyměnit komplet všechny?

4) Auto má najeto 135 tis. km.
Mám dát olej 15w 40 nebo 10w 40? Doporučíte nějaký přípravek na odstranění karbonu s tím, že bych třeba po 1 tis. km znovu vyměnil olej?

5) Jakou koupit značku - sadu rozvodů s vodní pumou?

Předem díky za odpověď ;)
Borderer
Kontaktovat uživatele:

Re: jede na 3 válce a další

Příspěvek od Borderer »

Olej určitě 10W40 a zkrátit výměnu na 10 tisíc km, ten motor se ti za to odvděčí a na odkarbonování se vykašli, tyhle motory na to sou docela háklivý a koleduješ si o průšvih, kdybys to tam nalil.

Rozvody koupit třeba SKF i s pumpou, ale teďka mam v autě i levnější Bosch a taky v pohodě. Ono to těch 60 tisíc km vydrží v pohodě, protože auta se stejnejma řemenama maj výměnu i po 90ti tisících, jen nekupovat žádnou čínu.

Pokud to jede na tři válce, tak píšeš správně a ještě to mužeš napíchnout na diagnostiku, jestli neni vadnej vstřik.

Zbytek nevim, to sou kosmetický prkotiny a dá se s tim podle mě uplně v pohodě žít. :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: jede na 3 válce a další

Příspěvek od ferdamravenec »

nejdřív se podívej na svíčky , může tam jít hodně oleje přes kroužky ,
můžou to být kabely , to začíná dělat problémy když je vlhko , když je pěkně jede to pořád nebo to jen někdy zacuká
Odpovědět