Prosím o radu - auto se ani nerozsvítí

MPsolva - FK

Prosím o radu - auto se ani nerozsvítí

Příspěvek od MPsolva - FK »

Zdravím všechny a prosím o radu. Předem varuji, ža jsem automobilový takřka analfabet a jediné co vím je kudy se tam leje benzín :-). Pořídil jsem si před zimou Feldu 1.6 r.v. 1999, normálně jezdila, vše bez problému. V prosinci jsem ji odstavil a nyní jsem chtěl začít znovu jezdit. Vzhledem k tomu, že jsem přišel k autu po cca třech měsících, tak jsem otočil klíčkem, matně se rozsvítili kontrolky a tím to skončilo. Vzal jsem tedy baterku, dal ji na nabíječku a po cca 10-12 hodinách, kdy mi měřák na nabiječce hlásil plné nabití jsem ji dal zpět do auta. Při připojení konektoru, se lehce zajiskřilo a to jak od jednoho konektoru, tak i od alternátoru ( tedy myslím, že je to alternátor ) a od altíku se i zakouřilo. po otočení klíčkem se matně rozsvítily kontrolky a tím to opět skončilo. Prosím o radu, zda je to baterkou nebo alternátorem a nebo jsem jen trubka :-)) děkuji.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - auto se ani nerozsvítí

Příspěvek od ferdamravenec »

taky jsi mohl vyplnit odkud jsi , mohl se někdo najít , kdo by s tím pomohl .......................
píšeš že tomu nerozumíš , nevím jestli má smysl něco psát , nebo to chceš zkusit ..., naučit se to .......

nabít baterku , odpojit alternátor , dát baterku , nastartovat , jde to ? je v háji jen alternátor nebo jeho regulátor , nejde to ? je v háji i baterka
Sparrew

Příspěvek od Sparrew »

Mám podobný problém a nechci zakládat nové téma.
Jednou jsem přišel (1.3. 1995), otočil klíčkem a absolutní ticho. Jen slabounce problikly kontrolky na palubovce. Říkám si, ok, asi baterka (je tam už starší) tak jsme to daly na kábly a motor krásně naskočil, dojel jsem domů asi 2km zaparkuju a při zamykání nešel už ani centrál, tak zkusím znovu nastartovat a zase nic. Baterku jsem dal na nabíječku ale po 2min hlásila plné nabití což mě překvapilo.
Napadá někoho možná příčina?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

baterka šla pápá ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Prcek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prcek1 »

Tak tak, minutu ticha , za zesnulé.
Odpovědět