Zdravím
chystám se vyměnit výfuk poslední část je značně prorezlá.
Bude mi stačit gola, hever, kladivo ? co jsem četl spousta lidí to bere flexou
http://bmautodily.eshop-zdarma.cz/g3082 ... +Tyll.html
+ spona
Není to až moc levný ? Aspoň aby to chvíli vydrželo
Ohledně tý chyby odchází lambda nebo to může způsobovat něco jiného ?
00525- Sonda lambda (G39) 26-10-vystup otevren-Sporadicky
Výměna výfuku, lambda chyba 00525 26-10
Re: Výměna výfuku, lambda chyba 00525 26-10
Tyll je myslím dobrá volba, záleží na náročnosti provozu, ale na pár let to určitě bude. Co ti bude nebo nebude stačit je otázka, pokud jsi byl posledně poctivec anebo byl poctivec ten, kdo naposled měnil výfuk, mohlo by to stačit. Rozhodně to chce spoj výfuků namazat pastou sonax (nebo něčím podobným), aby to k sobě nepřirezlo. Pokud už se tak stalo, tak tě čeká flexa. Rozhodně bych ale při této výměně oba díly namazal, zvláště pokud plánuješ auto ještě chvíli ponechat. Ono ani plánovat nemusíš, ale pokud nemáš nedávno měněný střed, může tě brzo potkat a pak můžeš mít problém znovu, pokud nenamažeš. Chybu lambdy může způsobovat více věcí, přisávání falešného vzduchu atd. Sledoval bych nestandardní chování motoru, nestabilitu otáček při volnoběhu, zvýšenou spotřebu, neochotu jít do otáček atd. Chybu zkus vymazat a zkus tak po týdnu zkontrolovat, zda se objeví znova. Pokud nezaznamenáš žáádné negativní projevy, jezdi dál i když se chyba bude objevovat. Ale může nastat problém při měření emisí, pokud se lambda dostane mimo povolenou toleranci.
Před měsícem akurát otáčky vyletěli na 1500 cca na 3 vteřiny při staní na křižovatce jinak vždycky v pohodě. Od té doby nic
vymaž chybu závad a sleduj, zda se objeví. pokud se nic jiného neděje, lambdu bych prozatím neměnil
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
o výfuku se dá i něco dohledat , třeba tyll > zvenčí huj uvnitř < http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 230002.jpg
záleží na každým , při krátkých jízdách , velkým srážením vody ve výfuku a jejím nevysušení , vydrží třeba jen 1,5 roku ,
někdo to nepozná - když si to udělá cestu vatou
někomu zavlaje šála z výfuku
a třeba mě se to na výstupní trubku napěchovalo až to přestávalo jezdit do kopce , jsem to podržel tak dlouho až mi bylo líto motoru a ten tam napěchoval tolik spalin že se vejfuk protrhnul
koupil jsem origo (chce se jen zeptat v prodejně jestli jsou ochotný se tím zabývat ) za nějakých 12XX kč , což je sice jednou tolik , ale ................
dobrej je taky autosona - http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 230003.jpg , ale ten se špatně shání
záleží na každým , při krátkých jízdách , velkým srážením vody ve výfuku a jejím nevysušení , vydrží třeba jen 1,5 roku ,
někdo to nepozná - když si to udělá cestu vatou
někomu zavlaje šála z výfuku
a třeba mě se to na výstupní trubku napěchovalo až to přestávalo jezdit do kopce , jsem to podržel tak dlouho až mi bylo líto motoru a ten tam napěchoval tolik spalin že se vejfuk protrhnul
koupil jsem origo (chce se jen zeptat v prodejně jestli jsou ochotný se tím zabývat ) za nějakých 12XX kč , což je sice jednou tolik , ale ................
dobrej je taky autosona - http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 230003.jpg , ale ten se špatně shání
Prvovýrobní origo Karsit je ideální volba pro někoho, kdo si chce auto ještě ponechat delší dobu a nehledí na korunu. Já teda mám zkušenost takovou, že Karsit bývá tak o 25-33 % dražší než třeba Tyll, který dle mého názoru kvalitativně také celkem vyhovuje. Rozhodně bych nedával nějakej šmejdskej Bosal nebo Walker, oproti nim je Tyll král. Faktem je, že ne všude chtějí/umějí Karsit sehnat. Ale doposud jsem s tím neměl problém - kupuju ho také. Autosona jsem zatím neměl možnost vyzkoušet, takže k tomu nic nepovím...
Nakonec jsem se rozhodnul pro Karsit v kelly mají akci, výprodej za 786 doufám že přijde opravdu Karsit a né nějakej šmejt za tu cenu. S autem se bude jezdit dokud to půjde
Tak je tam Tyll ten karsit byl pro pick up :( Vše šlo krásně vyndat, ale když jsem výfuk zavěsil na gumu dotýka se zadního nárazníkua a při nižších otáčkách jdou do toho nárazníku nepříjemné vybrace. Dá se na tom něco posrat ? nebo to prostě nesedí a mám to ohnout. Nebo prodává se nějaká o něco delší guma ?