OPRAVA ALTERNATORU ???????
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
OPRAVA ALTERNATORU ???????
Zdarec, mám problem odešel mi altec na Felicii 1.3 -magneton 70A, Má cenu dělat repas cca 1500kč nebo koupit novy nebo dát tam bosche z 1.6?? - popř, jak se tam dá dostat? Na starém foru byl kdysi návod, ale uz tam nejsou obr. (pozn altec už byl 2. na repasu a ted zase po cca 2 rokách odešel). PLEASE HELP

-
host
Re: OPRAVA ALTERNATORU ???????
Neviem, ci ti to pomoze, ale dam k dobru svoj nazor. Problem, ci repasovat, alebo kupit novy celok, je vecny. V minulosti, ked na trhu boli len kvalitne a cenovo primerane diely, bola pre trochu zrucneho a trochu mysliaceho domaceho majstra odpoved jednoznacna. Ale dnes mas v obchodoch najbizardnejsie kvalitne sa tvariace smejdy za nekrestanske ceny. To plati pre loziska, cievky, rele, pastorky, snimace, remene atd atd. Tak sa ti moze stat, ze precizne repasujes celok zo ziskom 500-800 korun oproti novemu a po roku stojis pred rovnakym problemom. Sucasny stav na trhu nepraje spotrebitelskemu repasu. Firmy, ktore sa venuju repasu, vediac, ze musia dat zakonnu zaruku si kontrahuju diely u spolahlivych vyrobcov. Ale my sme odkazani na zmatky, ktore nam predavaju neseriozne predajne a este sa pri tom tvaria ako spasitelia. Po vlastnych skusenostiach alternator a starter uz nerepasujem. 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně moje slova, nejsem tak bohatej abych si mohl kupovat laciné věci.host píše:Neviem, ci ti to pomoze, ale dam k dobru svoj nazor. Problem, ci repasovat, alebo kupit novy celok, je vecny. V minulosti, ked na trhu boli len kvalitne a cenovo primerane diely, bola pre trochu zrucneho a trochu mysliaceho domaceho majstra odpoved jednoznacna. Ale dnes mas v obchodoch najbizardnejsie kvalitne sa tvariace smejdy za nekrestanske ceny. To plati pre loziska, cievky, rele, pastorky, snimace, remene atd atd. Tak sa ti moze stat, ze precizne repasujes celok zo ziskom 500-800 korun oproti novemu a po roku stojis pred rovnakym problemom. Sucasny stav na trhu nepraje spotrebitelskemu repasu. Firmy, ktore sa venuju repasu, vediac, ze musia dat zakonnu zaruku si kontrahuju diely u spolahlivych vyrobcov. Ale my sme odkazani na zmatky, ktore nam predavaju neseriozne predajne a este sa pri tom tvaria ako spasitelia. Po vlastnych skusenostiach alternator a starter uz nerepasujem.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Záleží co všechno by jsi měnil.
Když by jsi dával jenom nová ložiska, uhlíky a nové kroužky na rotor, tak se to vyplatí, protože to pořídíš tak za desetinu ceny nového.
Jestli budeš dávat nový regulátor a můstek, tak už je asi lepší koupit celý altík.
Když by jsi dával jenom nová ložiska, uhlíky a nové kroužky na rotor, tak se to vyplatí, protože to pořídíš tak za desetinu ceny nového.
Jestli budeš dávat nový regulátor a můstek, tak už je asi lepší koupit celý altík.
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
NO, regůlator jsem měnil a nepomohlo napěti na regulátoru je pořád 12.8 pří zátěži to trochu vyroste ale max na 13.1. Takže to vypadalána celý repas, Začínam pevně uvažovat o koupě nového, ALE láká mě i Bosch, ale nevim co by bylo vse za potřebí přizpůsobit, aby to tam sedlo jak má?
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
Mám možnost mit BOSHE 90A z FABIE 1.4 jak je to tedy s tím uchycenim a kabelame ?????, JE to moc naročné to dostat do Feliny 1.3 ???
-
boris
cau mi se taky podelal altik chtel jsem koupit novy ale pak sem se rozhodl ze si ho zrepasuju tak sem ho rozebral zjistil jsem ze sou 3 diody spatne tak jsem koupil mustek a loziska vyslo me to kolem 650 kc a mam novy altik regulator byl v pohode ten kdyz se pojebe tak nemusis rozebirat altik ten de v poho vymenit z venku nemusis ani vyndavat altik a jede v poho zatim asi rok uz

- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
AHoj, nemáš nějaky podrobný návod jak ho vyměnit, regulátor jsem koupil nový a nepomhlo to, takže to vypada na ten můstek a ložiska v nem taky chrasti,