Benzin!

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Luckysonic

Benzin!

Příspěvek od Luckysonic »

Chtel jsem se zeptat jestli se muze neco pokazit kdyz jsem omylem natankoval asi 10l specialu 91 a pote jsem to doredil asi 20l naturalu?Dik za odpoved
MagicanBlack - FK

Re: Benzin!

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

nic se nestane...;-) mozna to bude trosku zvonit..;-) taky se mi to stalo.. pujcil jsem auto a omylem tam ten clovek natankoval special.. a dokonce plnou nadrz.. no jelo to o mlinko hur.. ale mam 1,6
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Když už se tu řeší toto téma, chci se zeptat. Láká mě jednou zkušebně tanknou vysokooktanovej benzín u Shellky. Ale mám strach, aby to motor rozdejchal... (mám 1,3 BMM 50 kW, r.v.1996) :lol: Takže se ptám: může se něco stát, když místo naturalu 95 natankuju ´98 nebo ještě vyšší? Máte s tím někdo zkušenosti?? Díky za odpovědi. :)
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Díky, čekám na další reakce. Motor je, dle mého, v dobrém technickém stavu. Prozatimní spotřeba se pohybuje mezi 6,0-6,3 litrů NT95/100 km. Ale napadlo mě, zdali třeba nemají paliva s vyšším oktanovým číslem podobný efekt snížení spotřeby jako je tomu v případě Shell V-Power Diesel. Tam to opravdu funguje - vyzkoušeno na plně obsazených dodávkách Renault Traffic 1,9 dCi a Nissan Primastar 1,9 dCi (čipováno na 150 PS) s 6ti metrovým vlekem . Cesta byla z Dobříše přes Prahu (okruh), Brno (dálnice D1) do Kunovic. Jel jsem to pokaždý 2x s každým autem s palivy: Shell V-Power Diesel a Shell Diesel ( a jednou diesel od OMV). Auto je tišší, lépe táhne, míň žere (zvýšený dojezd na nádrž je minimálně 150 km, což kompenzuje vyšší cenu). Zkušenosti mají i další lidé, se kterými jsem o tom mluvil. Vím, že je to Off topic, ale jen tak pro názornost - takhle se totiž ubíraly moje myšlenkové pochody.. :D

Díky za rady a názory.
Přeji všem hezký víkend,
s podzravem
Honza
xTom

Příspěvek od xTom »

Ten 100 oktan od shell nebo OMW klidně vem do feldy z 98 , já ho občas beru do favorita s karbecem a katalyzátorem, ono to líp startuje a je to na pročistění , takže se toho nemusíš bát, autíčko to schlamstne bez následků :)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Bohatě stačí 95,ale želví power.Asi jde spíš o to,že ty drahé prémiové benzíny mají zaručená aditiva a oktanové číslo,kdežto u těch laciných na to zvysoka kašlou.Tam se kolikrát míchá 95 s91.Hlavně v létě.Takže je to tak,že dneska si za standard musíš připlatit. :twisted:
Odpovědět