Zdravím
Mám feldu rok 1995, 1.3BMM 50kW najeto 110 tisíc.
Chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s náporovým sáním?
Udělal bych udělat díru do kapoty udělat na to "kapličku" a ten vzduch přivést na tu trubku sání a dobře zatěsnit.
Sháním nějaké zkušenosti a zda to má velký význam či ne?
Někde jsem slyšel že když náporové sání tak vyndat všechny "brzdy" na výfuku např. v podobě katalyzátoru aby ten vzduch mohl přes motor rychle procházet....
Děkuji za odpovědi
"vzduch přes motor rychle procházet" A pak se rychlejc točí klika a vlastně celý auto jede na vzduch... Promiň, nemohl jsem si pomoct. Náporové sání funguje až při vyšších rychlostech a řekl bych, že ŘJ se musí taky upravit, protože dle mojí teorie "váha" vzduchu měří jen teplotu a ta se pak počítá na objem při normálním tlaku. Při přetlaku jsou ty hodnoty jiný. A praktickej přínos komentovat nemohu, ale něco mi říká, že je to na pytel...
Jasný jen si rejpni Ne tak ono to bylo myšlený jako že už tam neni žádná brzda v tom motoru a projde víc vzduchu.
Nu a kdybych přivedl dírou v kapotě vzduch ke sportovnímu filtru a ten filtr oddělil třeba nějakým plechem od teplého vzduchu motoru to by přínos mělo? Díky
PS: Ještě se chci zeptat jak na tej feldě funguje váha vzduchu když od ní nejdou žádný kabely k ŘJ....???
Jo tákk už chápu. Nu asu tu kapličku do kapoty udělam a ten vzduch přivedu do "bedínky" se sportovním filtrem. Bedínku odstíním od motoru a díky tomu získam přívod čerstvého vzduchu přímo na filter.
KAMARAD SI TO UDELAL NA NOVE 1,6 vzal trubici od mrizky mlhovky zespodu do airboxu cele to utesnil a jel ,v male rychlosti nic,ale rozdil ve vyssich rychlostech byl znat docela dost,jeze po dvou dne se mu vcucnul papirovy filtr do motoru a vsechno od toho papiru musel vycistit,tzn.hlava dolu,klapka atd. papir vsude:-),kdyby mel kvalitni vlozku filtr asi by lital stim do ted
Zdravím, velice zajímavě řešené Mohl by si mě (nám) přiblížit jak si to celé spáchal? Klidně počkám až to budeš mít celé hotové Myslím si, že by to mohlo být poznat
dalo by se říct že je to taková "sochařina"
nejprve vyrobit trubku na vstřikovač pak ořezat spodek MPi airboxu aby zbyl jen rám na výšku filtru a víko boxu ořezat aby zbyl jen rámeček
pak sem tam něco nějakou nejlíp slabou plastovou deskou doplnit následně přelaminovat pak vyrovnat, odseparovat a znovu přelaminovat a finále před leštěním a lakováním vypadá takhle
Teda pánové vy se nezdáte jen bych dodal že celkem šikovně vyřešené měl náporové sání Dedla na své bejvalce 1.3 MPi
Moje felda 1.4 MPi Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším. T-ROC2.0TSI4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Moje felda 1.4 MPi Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším. T-ROC2.0TSI4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Jinak co se týká těch laborací se sáním,tak si myslím,že na ty naše téměř seriové motory,jejich max. otáčkám a jejich pulzacím v sacím traktu sériové sání naprosto vyhovuje - Asi se dá těžko něčím polepšit - zkoušel jsem to i na brzdě...
Jinak co se týká těch laborací se sáním,tak si myslím,že na ty naše téměř seriové motory,jejich max. otáčkám a jejich pulzacím v sacím traktu sériové sání naprosto vyhovuje - Asi se dá těžko něčím polepšit - zkoušel jsem to i na brzdě...
Já ti nevím, ale neni blbost testovat Náporový sání na brzdě? nějak mi tam chybí ten nápor
tak se podívej co tam mají za ventilátor (jestli se to dá takhle nazvat) a je jasný kde máš nápor.
jinak je to hlavně kvůli chlazení motoru, nepletu-li se
ahoj chlapcí,mám tu k náporovému sáni taky svůj názor...pokud chcete mít super efekt,chce to mít super aerodynamiku,tzn.vzduch nad autem prodí rychleji než po straná a pod autem,funguje to stejně jako u letadel u profilu křídla...tzn nádech na kapotě je nej...měl by být široký a vše je třeba z většího nádechu namrskat do menšího průřezu,rychlost vzduchu se v menším průřezu zrychlí a dosáhnete většího tlaku...tzn.že to chce hadice o menším průměru než je celej nádech,pak hadice musí mít čistý průchod ne jako ty hnusný vlnovce,pak tam dochází k turbulencím a výhoda je kde tam...no a ten filtr,to už je docela věc to vymyslet...jo a na konec,hadice vedený do sání odstínit izolací,teplo nemá v sacím traktu co dělat,čím chladnější vzduch,větší hustota a víc kyslíku...hadice do saní by měly mít správný poloměr v záhybech,čím větší bych řek i lepší...
jo a co se týče řídící jednotky a váhy vzduchu,váha vzduchu měří množství nasátého vzduchu na principu ochlazení nějakého odporu(vodiče) který při ochlazení mění svoji průchodnost,ŘJ posílá do tohoto odporu(vodiče) napětí a podle toho jaké napětí se z něj vrátí zpět se zjistí množství nasátého vzduchu.tak že si myslím že řídící jednotka by si měla upravit sama směs tak abych to jelo,tak že by si na větší množství vzduchu měla dát víc paliva.lambda sonda už pak jen hlídá množství kyslíku ve spalinach a řídící jednotka podle toho upravuje směs paliva,bohatá chuda....podle nastavení....
snad sem neřekl žádnou blbost,jestli si to pamatuju ze školy tak je to vše pravda
otázka na ty 3 odkazy na fotky: chtěl bych to udělat na BMM sportovní filtr mám mimo a ten hrnec se mi tam nelíbí, ale nevím jestli stačí ho jen vyhodit a dát tam to silikonové koleno?