Čištění disků
-
smazany clen - FK
Čištění disků
Zdravím. Rád bych se zeptal, jaké jsou vaše zkušenosti s čištěním disků od brzdového prachu? Existují nějaké speciální prostředky? Mám tam pěknou vrstvičku a zajímalo by mě, jestli se to dá vůbec odstranit. Díky.
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění disků
hadr voda a smrdlat dokud do nebude cisty
je to jenom prach. ja mam bily kola,tkaze jsou spis cerny.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
smazany clen - FK
koupil jsem za 90,- nejakej přípravek na číštění disků je to od Kärcher, nastříkal jsem to nechal 10 minut působit a vzal vapkou a kola vypadali jak nový téměř bez práce, toho přípravku je tam tušim 500ml, disky jsem myl 2x a pulka tam jeste asi je
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Taky mam bílý kola a čistit je je horor. Ale když oni jsou tak klááášný !!
Takže čistim a čistim, většinou vapkou, ale mam z nich každej den radost, což se mě u žádné věci, ba ani člověka, ještě nestalo aby mě to těšilo ještě po roce a půl.
Nemam to prostě v životě jednoduchý, zamilovat se sakra zrovna do disků.
Takže čistim a čistim, většinou vapkou, ale mam z nich každej den radost, což se mě u žádné věci, ba ani člověka, ještě nestalo aby mě to těšilo ještě po roce a půl.
Nemam to prostě v životě jednoduchý, zamilovat se sakra zrovna do disků.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
snb-rider - FK
dobrej fígl je čistič na kamna, stojí o polovinu méně než ten na disky a čistí i líp 
-
vanplus - FK
já vrazim mladý do ruky kýbl s jarem a houbu a řeknu mej.....mezitim si umeju zbytek auta a elektrony se lesknou jako psí koule:D

- juro111
- Kontaktovat uživatele:
Ja som ich umýval normálne autošampónom. Najprv dobre namočiť, 2 krát umyť auto a nakoniec disky. Stačila mi na to špongia, ktorá má jednu stranu drsnejšiu a treba len poriadne pritalčiť.
- Suchy
- Kontaktovat uživatele:
Já kupuji čistič disku v Lidlu stojí 49 kč a spokojenost.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Čističem na motory, stačí i obyč arva a jsou jako nový. Zvenčí stačí kýbl a voda, ale na podzim, když je zuju, tak zevnitř je vrstvička
to pak musím tou arvou a jsou, jako nový.
Prosím o radu,když má alu.disk zažloutlou barvu,lze ještě něco s tím udělat? Ostatní jsou pěkně stříbrné až na jeden,koupil jsem nějaký čistič trochu to pomohlo,ale pořád to není ono
.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Co mám dobrou zkušenost, tak jedině čistič na al. kola ze škoda edice kosmetiky, je to opravdu účiný a rychlý. viz http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/k ... ni-rafku/0
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
-
emge
"Špeciálne" čističe diskov považujem za zbytočnosť a ťahanie peňazí z vreciek vodičov. Doteraz som disky vždy bez problémov umyl autošampónom, prípadne sa môže použiť vyššia koncentrácia.
Ak je lak disku zažltnutý, tam už asi umytie nepomôže. Riešenie treba hľadať podľa príčiny zažltnutia. Prečo zažltol len jeden disk? Nie je na ňom napr. vazelína z poškodenej manžety?
Ešte môžeš skúsiť použiť nejaký abrazívnejší leštiaci vosk - napr. TEMPO pastu.
Ak je lak disku zažltnutý, tam už asi umytie nepomôže. Riešenie treba hľadať podľa príčiny zažltnutia. Prečo zažltol len jeden disk? Nie je na ňom napr. vazelína z poškodenej manžety?
Ešte môžeš skúsiť použiť nejaký abrazívnejší leštiaci vosk - napr. TEMPO pastu.
No jestli budeš čistit disk, který má třeba pět paprsků, tak bych klidně použil i jar nebo pur a za minutu mám hotovo, ale disk, který mám třeba já(pavučiny BBS) tak to bych chtěl vidět jak by jsi vičistil bez chemie k tomu určené za chvilku.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
-
emge
Máš pravdu, s "pavučinou" nemám skúsenosti.
V minulosti som si jeden čistič kúpil a nepostačovalo ho len nastriekať a opláchnuť. To isté som dosiahol aj s autošampónom, preto žiadne "špeciálne" čističe už nekupujem.
Pri umývaní používam kefu s rúčkou s dlhými štetinami, ktorou nanesiem nariedený autošampón. Štetiny sa dostanú aj do medzier a zákutí, šampón sa spení a nechám ho chvíľu pôsobiť. Potom ho opláchnem tlakovým čističom. Viaclúčové Dezent V takto umyjem bez problémov.
V minulosti som si jeden čistič kúpil a nepostačovalo ho len nastriekať a opláchnuť. To isté som dosiahol aj s autošampónom, preto žiadne "špeciálne" čističe už nekupujem.
Pri umývaní používam kefu s rúčkou s dlhými štetinami, ktorou nanesiem nariedený autošampón. Štetiny sa dostanú aj do medzier a zákutí, šampón sa spení a nechám ho chvíľu pôsobiť. Potom ho opláchnem tlakovým čističom. Viaclúčové Dezent V takto umyjem bez problémov.
To TEMPO jsem právě zkoušel,uvažoval jsem i o silichromu trochu to pomohlo,ale pořád to ještě není ono. Asi se už s tím nedá nic udělat jestli je ten lak zažloutlý tak asi jedině přelakovat,ale do toho se mi moc nechce,v krajním případě se podívám na vrakovišti jestli nebudou mít ten samý disk(je to originál škoda),jenže jemi jasné,že tam zase budou chtít prodat celou sadu.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza