proč ano pro tu nebo tu.
zatím hodím do placu jednu po které pokukuji a to mio 720

320 : navigace, mp3 přehrávač, HDD 1GB (už se snad ani neprodává)nojmis píše:tak představa je pouze navigace do auta hlavně s dokovací stanicí, ne hromada kabelů okolo, napájení stejně přivedu na pevno a ne ze zapalovače. hlavní zájem mám o mio nebo tomtom. mio 520 prý je jako navigace shodná s mio 720(ta má jen několik věcí navíc) o tomtomech jsem také slyšel jen jsem nerozhodný co zvolit. má mio 3D pohled? jak je to u mio s aktualizací mapových podkladů??
U mě byla podobná volba: PDA Asus A639N - má o něco rychlejší procesor a 1GB vnitřní paměť. Taky jsem se před rokem rozhodoval nad koupí autonavigace, dnes jsem rád, že jsem zvolil PDA, využívám jej skoro každý den, navíc připojí se vaše autonavigace např. na benzínové pumpě k internetu a ještě k tomu zdarma? Jinak mám TOM TOM6 a spokojenost veliká, poslední aktualizace vychytaly dobře mapové podklady, jezdí se s ní dobře. A jak si tam hodím hlas ostravaka, tak se cítím všude jako domakejzi1 píše:Tak já mám PDA Asus A636N a nahranou navigaci TomTom6 a IGO,ale používám většinou TomTom,je myslím lepší.PDA má zabudovanou GPS a nikdy jsem neměl problém se signálem.Takže jsem nadmíru spokojenej a zatím bych neměnil.Až budou k sehnání nový mapy atd.tak je přehraju a jezdím dál.PDA využívám i na jiné věci,takže nemám jen jednoúčelovou navigaci
ta "moje" dlouhodobě pučená 320 si nestěžuje když je pořád připojená na nabíječku. baterky a nabíječky jsou dneska ve všem dělaný stejně a tipl bych že u nabigací se s tím přímo počítá že bude v nabíječce furt, dyť bez ní vydrží navigovat tak max 2h, s bluetooth ještě míň, takže toho se určitě neboj.nojmis píše:v případě mio 520 může být napájení +12V místo ze zapalovače napájená trvale? jak je to s dobíjením? nebude vadit navigaci stálé dobíjení i když je navigace nabitá, myslím stejný způsob jako nenecháváme mobily pořád na nabíječce. neuškodí to baterii v navigaci. Určitě to budu používat pouze jako jednoúčelovou navigaci pouze do jednoho auta a rád bych opravdu jen přišel do auta a nacvakl navigaci a dál se o nic nestaral.

Jojo...tenhle mám...akorát bez toho "N".Návštěvník píše: U mě byla podobná volba: PDA Asus A639N - má o něco rychlejší procesor a 1GB vnitřní paměť. Taky jsem se před rokem rozhodoval nad koupí autonavigace, dnes jsem rád, že jsem zvolil PDA, využívám jej skoro každý den, navíc připojí se vaše autonavigace např. na benzínové pumpě k internetu a ještě k tomu zdarma? Jinak mám TOM TOM6 a spokojenost veliká, poslední aktualizace vychytaly dobře mapové podklady, jezdí se s ní dobře. A jak si tam hodím hlas ostravaka, tak se cítím všude jako doma![]()
Hazi píše:Mam již třetí navigaci od Mia a naprostá spokojenost. V součastnosti mam C 720+ a jsem opravdu spokojen. Je lehká, má malé pouzdro, takže nezabirá mnoho místa. Naviguje skutečně dobře, ovladani je jednoduché.
Jasne ze je. Na kazdu navigaciu je aktualizacia map. Na nete je toho plno. Napr ja mam v PDA IGO a mam tam najnovsiu aktualizaciu map, posledny upload z augusta tohto roku. Ono tie aktualizacie vychadzaju asi kazdy polrok, niekedy aj stvrtrok, to zalezi podla velkosti krajiny. Tak napr. Slovensko a Cesko vychadza asi tak kazdy polrok.mr.Freak píše:je možnost u všech současných navigací aktualizovat si mapy?nerad bych si pořídil nějakou a byl odkázanej na pár let starý mapy
Mam třetí, protože po 269+ vyšla nová c 710+ (bluetooth, flash disk,....) a po c710+ vyšla c720+ (větší dysplej, uzké a elegantní tělo, nove funkce), tak proto mam již třětí a protože sem byl s první spokojen koupil jsem zas Mio a sním sem byl zase spokojen, tak sem koupil další....Zdenda19895 píše:
Můžu dotaz? Proč máš už třetí když je dobrá? Já mám Navigon první a protože jsem spokojený tak doufám že nadlouho i poslední.

Můj šéf má C520, a má přímo ten stojánek (dok) přivrtanej na palubce a do něj vyvedeno napájení. Jen přijde, zacvakne a jede. A myslím že ta C720 nemá o moc víc funkcí, ale nevím jakej je teď mezi nima rozdíl, ale vím že, když to kupoval, tak vybral tu levnější. Prý ta dražší nenabídla o moc víc..nojmis píše:v případě mio 520 může být napájení +12V místo ze zapalovače napájená trvale? jak je to s dobíjením? nebude vadit navigaci stálé dobíjení i když je navigace nabitá, myslím stejný způsob jako nenecháváme mobily pořád na nabíječce. neuškodí to baterii v navigaci. Určitě to budu používat pouze jako jednoúčelovou navigaci pouze do jednoho auta a rád bych opravdu jen přišel do auta a nacvakl navigaci a dál se o nic nestaral.

Tomas6 píše:Tak jsem si dneska pořídil můj první smartphone a to Motorola mpx 220.A protože občas se kouknu i dál jak do Zlína,tak se zajímám o navigaci.Údajně by mělo postačit koupit GPS modul a sehnat nějké mapy.Ideální je prý TomTom 5.21.Ale ať hledám jak hledám nikde to ke stažení nemůžu najít a kupovat se mi to moc nechce.Tak jestli nědo máte nějaký tip tak poraďte prosím.
PetrMPI píše:Na sraze jsem měl rodinou navigaci Garmin GPSMap60CSx a pro použití do auta nedoporučuju. Na turistiku popřípadě geocaching je ideální, ale kamkoliv s ní jedu autem, vždycky zabloudím a ukazuje naprosto nesmyslný trasy. Je možný že na ni mám vadnej přijimač, bo kámoš má tu samou a kde já nechytnu jedinou družici on chytne 4. Za ty peníze vůbec nestojí a příslušenství je prostě příšerný. Za stojánek s přísavkou 900.- za kábel do zapalovače 700.- Ještě že sem jí nekupoval za svý a stojánek si můžu pujčit od kámoše.
No tak pokud to máš na normálni ježdeni,tak to chce spíš mapu s uličnim detailem momentálne Atlas Czech 7.PetrMPI píše:Mám tam normálně TOPO czech. Ale asi je fakt zralá na reklamaci, bo jak jsem jel jednou do Zlína, tak se i sekla a v Praze se zas hledala tak 3 minuty, přitom to nebylo v žádný těsný uličce... I na ten geocaching, jakmile se s ní jde do lesa, tak opět problémy se signálem. V Německu byla úplně nepoužitelná, ale tam to bylo možná nahrátýma mapama. Jak kdy prostě, někdy dovede, ale někdy hází takový kraviny, že radši vypnout a vytáhnout obyč mapu. Garmin nemusí být špatnej, bo mapy má podrobný, ale asi jsem kápnul na pondělní model.
Zdenda19895 píše:U Navigonu 7110 jsem zadával adresu manželčina strýce u kterého jsem nikdy nebyl, (je to 500Km a odstěhoval se tam před pár lety,) podle mapy. Navigon mi 15m před jeho domem oznámil ,,Dojeli jste do cíle ' '. A to asi byla chyba při zadávání. V odhadu doby dojezdu se na těch 500km spletl o 5min. Většinou se trefí s přesností do 3 metrů. Na odbočky mne upozorňuje perfektně. Dvakrát s předstihem s udáním vzdálenosti v metrech a potřetí bezprostředně před odbočením. Skoro by se s ním dalo jet se zavázanýma očima. 3D zobrazení je perfektní. 2D nepoužívám. Jinak perfektně upozorňuje na překážky na trase a okamžitě nabídne jinou trasu. Sice se mi párkrát stalo že překážku nehlásil, ale to není chyba navigace ale toho že naši silničáři si ještě všude nezvykli uzávěrky hlásit. Za pět měsíců co navigaci mám se ještě nespletla. Když jsem ji zkoušel a schválně odbočil jinam, novou trasu vypočítala takřka okamžitě. Neměnil bych. Nevadí mi že nemá foťák,MP3 a podobné věci. Stejně si nedovedu představit že by hudba z navigace byla kvalitní a MP3 mám v rádiu. Hands free má a to mi stačí. Chtěl jsem kvalitní navigaci a tu mám.![]()
Tak cena by se libíla a teď dotazy
Otázkou je, co si představuješ pod "překážkou"Othon píše:Zajimalo by me,zda umi TomTom uklazat prekazku na trase a vyhledat vhodnou objizdku? Jsem laik mezi GPS....tak nevim zda je toto vubec mozne u GPS.....

Jo,já to zkoušel u kámoše a normálně jsme surfovali po wifi i BT.V balení je držák na sklo a dobíjecí kabel.Příjem signálu vpohodě.V autě bezproblémů,ani nevyklápím anténku a signál mám dobrej.Co se týká navigací (programů) tak tam mám iGO a TT (a pak nějaký teréní na kešky atd).Zkoušel jsem i jiný ale tyhle se mi líbily nejvíc.Stáhnout se dá všechno,jak programy tak mapy.mystery píše: Tak cena by se libíla a teď dotazy:
* připojím se s tím někde je kde otevřená síť normálně na internet ?
* je k tomu nabíjecí kabel do auta ?
* jak je to s přijmem signálu? je potřeba ještě něco kupovat nebo stačí koupit nějakej držák ?
* o ty mapy ? musí se kupovat nebo se to dá někde stáhnout ?
SE tam určo podívám, ještě bych totiž chtěl aby gps dokázala měnit trasu (například jedu a vidím kolonu na dálnici tak automaticky sjedz z dálnice tak aby GPSka sama našla jinou cestu)Ivarek píše: Ale nejlepší budeš mít když si trošku pročteš portál o navigacích.Jsou tam i recenze,rady při výběru atd.Třeba ti tam padne do oka něco jiného.
http://navigovat.mobilmania.cz/testynavigaci/

Jo,to umí asi všechny...odbočíš a začne to hlásit.."přepočítat"..nebo "změna trasy" a už ti to určuje novou štreku.Ještě se musím naučit zadávat upozornění na radary a jiný vychytávky.mystery píše: SE tam určo podívám, ještě bych totiž chtěl aby gps dokázala měnit trasu (například jedu a vidím kolonu na dálnici tak automaticky sjedz z dálnice tak aby GPSka sama našla jinou cestu)
a myslis ze treba tahle to ma? http://www.levnapc.cz/navigace-tomtom-one-v3.html u vyrobce jsou na vsech navigacich stejny mapy se stejnym pokritim?martinsz píše: Otázkou je, co si představuješ pod "překážkou"
Jinak je tam vola vypočítat objízdnou trasu, ale z dat GPS nezjistí například dopravní nehodu, nebo podobně. Musel by nějak získávat dopravní informace a to většina GPS navigací do auta umí.