Svěřte někomu auto

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
NoName

Svěřte někomu auto

Příspěvek od NoName »

Ahoj vcera jsem nechal u kamose auto a kdyz jsem si ho dneska vyzvedal radostne mi oznamoval uz od vrat seridil jsem ti predstih na to nebylo leta sahnuto.Mam 1.3 BMM 50 kW a tam je predstih pevne nastaven.Vim,ze predstih si ridi ridici jednotka na zaklade informaci z hallova snimace.Tak se vas chci zeptat co s tim ten pitomec mohl vyvadet.Auto jede normalne nepozoruji zadnou zmenu oproti jindy.Co vim,tak ze se ma akorat nastavit,aby pri prvnim valci v HU byl cudlik na telese rozdelovace proti stredu kontaktu na palci,aby to nehazelo jiskru mezi ty kontakty na vicku,ale presne na ne.A presne tohle bych si potreboval po nem zkontrolovat.Akorat nevim jak jinak poznat,ze je 1 valec v HU bez toho abych musel sundat ventilove viko a koukat jak mi strihaji ventily.Tak se chci zeptat jak to sestelovat?Jak nastavit 1 valec do HU?Poznam to podle rysky na remenici,kdy je 1 valec v HU?Potom bych jen sundal vicko rozdelovace,palec by mel ukazovat jako u hodin na desitku (to by melo odpovidat 1 valec HU) pak bych jen povolil sroub na rozdelovaci a presne nastavil cudlik na telese rozdelovace proti palci.Diky
mikka

Re: Svěřte někomu auto

Příspěvek od mikka »

Vyšroubuj svíčku od 1.válce a ucpi otvor trošku prstem.
Když při otáčení motorem fouká před dosažením horní úvrati z otvoru vzduch, je 1.válec v kompresním zdvihu a v následující HÚ má být palec rozdělovače nasměrován na značku 1.válce na tělese rozdělovače.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

HU pznáš podle rysky na řemenici.Na bočním víku je stupnice kde je nula,tedy hu označna.
mikka

Příspěvek od mikka »

Jo, ale ještě musíš rozlišit, jestli se bude zapalovat 1. nebo 4. válec.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Na hraně rozdělovače je ryska 1.válce.Pokud otočil jen o málo 2-3*tak se nic nestalo, ale má představu ,že přidal na předstihu.Toto platilo u fáva a starších.Kdyby otočil o 180* tak by jsi nenastartovat.
Odpovědět