Nízká teplota...

AEF
Karell
Kontaktovat uživatele:

Nízká teplota...

Příspěvek od Karell »

Ahoj,
mam dotaz, moje felda se proste nechce "zahrat"... po ujeti cca 50km po meste a pak dalsich 80 na rovny silnici vysoupala rucicka teplomeru tesne nad druhou rysku odspodu, z ty zarazky aby nevisela kolmo dolu se odlepila po nejakych 20 minutach...
Teplota okoli je tak nejak nad nulou v noci a pres den tech 12-15 °C - klasicky podzimni den.
Napada me, ze krome vyssi spotreby by to snad nemusel bejt az takovej problem, ale jestli mate nekdo jinou zkusenost, sem s ni, prosim. Otazka je, jestli je jen blby cidlo, nebo je neco zavaznejsiho v chladici soustave nebo nekde jinde...

Diky za jakoukoli odpoved
Zbysek - FK

Re: Nízká teplota...

Příspěvek od Zbysek - FK »

Mohl by to být termostat, ale záleží, jestli ti to taky třeba jen blbě neměří. Zkus jak jsou teplé hadice, nebo expanzka. Pokud jsou opravdu chladné relativně a ohřívá se to málo, pak je termostat pořád otevřený a moc se to chladí. I tak by se to ale po takové trase ohřát mělo. Potom by také mohla být chyba v čidle teploty, které blbě ukazuje.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Já bych to viděl na 100% že je to termostat!
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

a nemas tam nahodou modre cidlo teploty ? teda s modrym pruzkom....
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

ZVEDAVEC píše:Ahoj,
mam dotaz, moje felda se proste nechce "zahrat"... po ujeti cca 50km po meste a pak dalsich 80 na rovny silnici vysoupala rucicka teplomeru tesne nad druhou rysku odspodu, z ty zarazky aby nevisela kolmo dolu se odlepila po nejakych 20 minutach...
Teplota okoli je tak nejak nad nulou v noci a pres den tech 12-15 °C - klasicky podzimni den.
Napada me, ze krome vyssi spotreby by to snad nemusel bejt az takovej problem, ale jestli mate nekdo jinou zkusenost, sem s ni, prosim. Otazka je, jestli je jen blby cidlo, nebo je neco zavaznejsiho v chladici soustave nebo nekde jinde...

Diky za jakoukoli odpoved
Toto sem měl taky tak sem jel do autorozovanýho servisu tam to oskoušely řekly že je to čidlo tak ho měmily tak mě to stálo 220kč i sprací
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

chcem sa spytat.kde mate vy rucicku ukazovatela teploty?ja ju mam asi 2mm pod tou strednou ryskou.myslim ked idete standardnych 90 po rovnej ceste.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Nejlíp se asi pozná jestli je to čidlo nebo termostat, když máš motor zahřátý,dejme tomu 7-10 km a pustíš topení a ventilátor na trojku při zatížení,tj v otáčkách bys správně nemě na výdechu udržet ruku jak to žhne. Takhle to mám já. Když byl termostat v riti tak ručička ukazovala sotva 70. Jen na světlech nebo v koloně to občas trošku vylezlo, ale jak sem se rozjel, tak to zas padlo a topení spíš než hřálo ,ofukovalo pokojovou teplotou. Takže tohle zkus a máš hned jasno.
A pro Schympanzkyho :lol: při plném prohřátí motoru je ručka tak cca 1-2 mm nad 90°
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Jeeee, diky za zpravy.....
Podle vseho to asi bude ten termostat... prilis to netopi do interieru a vyleze to vazne jen v kolonach, na dalnici to rapidne klesa k 70°.
Ted jen otazka, jestli to zvladne vymenit kazdej nebo jestli to je na servis... Mototechnu mam za rohem... :roll:

Díky :mrgreen:
Zbysek - FK

Zvládneš to vyměni sám i doma, pokud je to opravdu termostatem. Ale jak říkáš prd to topí, tak to může být on. Zkus tu teplotu hadic, protože ty musí být běžně dost horké. Pokud vůbec netušíš co výměna termostatu obnáší, mrkni do uživatelské příručky. Bude to tam jistě pěkně popsáno pro začátečníky.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Jo a hlavně to dělej fakt za studena. Ne jak já poprvé. rychle rychle a pak máš opařenou ruku,páč musíš pod auto. termostat je totiž pod motorem.
Zbysek - FK

No to jo, přece jen ta voda je o dost teplejší než by jsi si přál třeba ve vaně. Celkově je s tím škaredá práce když je to teplý a musí se to sundávat pomalu v rukavicích.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Kovi píše:Nejlíp se asi pozná jestli je to čidlo nebo termostat, když máš motor zahřátý,dejme tomu 7-10 km a pustíš topení a ventilátor na trojku při zatížení,tj v otáčkách bys správně nemě na výdechu udržet ruku jak to žhne. Takhle to mám já. Když byl termostat v riti tak ručička ukazovala sotva 70. Jen na světlech nebo v koloně to občas trošku vylezlo, ale jak sem se rozjel, tak to zas padlo a topení spíš než hřálo ,ofukovalo pokojovou teplotou. Takže tohle zkus a máš hned jasno.
A pro Schympanzkyho :lol: při plném prohřátí motoru je ručka tak cca 1-2 mm nad 90°
to je dost nie? :shock:
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

Kovi píše:Nejlíp se asi pozná jestli je to čidlo nebo termostat, když máš motor zahřátý,dejme tomu 7-10 km a pustíš topení a ventilátor na trojku při zatížení,tj v otáčkách bys správně nemě na výdechu udržet ruku jak to žhne. Takhle to mám já. Když byl termostat v riti tak ručička ukazovala sotva 70. Jen na světlech nebo v koloně to občas trošku vylezlo, ale jak sem se rozjel, tak to zas padlo a topení spíš než hřálo ,ofukovalo pokojovou teplotou. Takže tohle zkus a máš hned jasno.
Mě teploměr v autě ukazuje cca 100 až 110°C skutečna teplota podle rtuťového teploměru měřeno ve vyrovnavací nádobce po 30 km se zapnutim motorem byla 87 °C to už spínal ventilator na chladíču. Za studena po cca 5 km už topení valí jak ďabel a to nemusím ani pouštět ventilátor na trojku, stačí nanejvíš 1.
kublaj

Příspěvek od kublaj »

ahoj chci se zeptat termostat je novej cidlo teploty taky a teplomer mi porad ukazuje cca 75stupnu co stim topi to jako blazen a jediny co jsem nemenil byla ta guma u termostatu
Zbysek - FK

Zkus změřit reálnou teplotu v nádržce a hlavně odpory na čidle, protože ani nové nemusí být nutně dobré.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

cidla mam dve co ten budik
Zbysek - FK

Jako že by ti proměřoval budík? Samozřejmě i to je možnost. Chce to právě zkusit změřit tu reálnou teplotu.
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

ja bych to videl na termosr** ;)
kublaj

Příspěvek od kublaj »

tak ja uz opravdu netusim dal jsem tam pristrojovku z jiny feldy doufal jsem ze nepujde jen otackomer a nejde mi ani ukazatel teploty tak nevim
Zbysek - FK

Pokud jsi vše správně zapojil (všechny tři konektory), tak jsou pravděpodobně vadné ty budíky, jestli ti to s tvou fungovalo alespoň nějak.
Návštěvník

tak to je ale spatny to jsem zvedavej jak budu resit kerej ten kabel to je a nevadi ze ta pristrojovka je z benzinu a ja mam naftu
Zbysek - FK

Aha, tak to jsi neřekl. To samozřejmě vadí, protože plošný spoj pro diesel je jiný.
kublaj

Příspěvek od kublaj »

hm ach jo a ja mel takovou radost a da se nekde sehnat pristrojovka na disl s otackomerem abych to jen nacvakal a slapalo to
Zbysek - FK

Ano, jde normálně koupit. Pokud sháníš starou, tak jedině vrakoviště, ale tam jich bude stejně málo.
kublaj

Příspěvek od kublaj »

hm ach jo ale dekuju tak budu hledat a ptat se
Zbysek - FK

No těch dieselů je přece jen málo proti benzínům, takže cokoli starého na ně sehnat je těžké. Když to koupíš nové, tak to budeš mít hned a funkční.
Návštěvník

to jo ale co to stoji a nejaky stranky na netu kde to levne sehnat
Zbysek - FK

Pan google pomůže. Jinak například škoda-díly.cz
Odpovědět