Pak mě napadlo složitější řešení bez klíčku... měl bych relátko od Centrálky, Alarmu a odpínání benz. čerpadla. a jak by všechny tyhle věci byli vypnutý (Auto odemčený, alarm vypnutel a bezn čerp. zapnuto. Tak bych měl někde přepínací tlačíko který by fungovalo místo klíčku do první polohy, To bych přepnul a pak dalším tlačítkem nastartoval. Pak bych tam měl relátko který by zabraňovalo opětovnýmu nastartování po nastartování
START STOP tlačítko
-
Hanz - FK
START STOP tlačítko
Jelikož je zima a já se doma nudim, Chtěl bych udělat startování na START STOP tlačítko. Má to někdo? jednodužší spusob mě napadl že když dám klíček do polohy "nastartováno" tak místo jeho otočením do startovací polohy bych to měl jen přepojený na tlačítko.
Pak mě napadlo složitější řešení bez klíčku... měl bych relátko od Centrálky, Alarmu a odpínání benz. čerpadla. a jak by všechny tyhle věci byli vypnutý (Auto odemčený, alarm vypnutel a bezn čerp. zapnuto. Tak bych měl někde přepínací tlačíko který by fungovalo místo klíčku do první polohy, To bych přepnul a pak dalším tlačítkem nastartoval. Pak bych tam měl relátko který by zabraňovalo opětovnýmu nastartování po nastartování
myslíte že to tak nějak jde?
:D:D
-
Zbysek - FK
Re: START STOP tlačítko
Ano, jde to tak, není v tom problém. Akorát to pak samozřejmě není zabezpečený, protože to nastaruje každý a nepotřebuje k tomu kličky. Už jsme to tak měli i na kadetu u kterýho se ztratily klíčky
-
mystery - FK
Bezpečnost? Podle mě kvalitní alart a imobilizér by to mohl vyřešit, ono stejně bezpečnost klíčů u feld není zase úplně 100% 
-
borlan - FK
...a možná by potenciálního zloděje naopak vykolejilo, že nikde nevidí kde se strká klíč. Pokud by funkce těch tlačítek nebyla na první pohled příliš zřejmá a ani by se v kabině neválel manuál na startování
, tak by z toho byl asi jelen. A jak psali - immo by asi pořešil...teda běžné zloděje-projížděče nebo navrátilce-lenochy co to mají daleko z hospody domů... 
-
breta1 - FK
Největší problém pro vyřešení startu tlačítkem je zamezit dalšímu možnému startování, když už motor běží. Není to problém neřešitelný - musel by se zpracovat signál snímače otáček (u benzínových motorů) nebo signál W z alternátoru (u dieselu). Logika obvodů by musela být navržena tak, aby spuštění bylo povoleno, když byly otáčky nulové a nyní startér točí, a zakázat spuštění, když nějaké otáčky už existují. Samozřejmě ty výsledné povely může zajistit např. přepínací relé, ale ta logika k jeho přepínání tam musí být. A měla by být spolehlivá, jinak si koledujeme o malér.
-
Zbysek - FK
V tomto případě jak jsi to napsal by ale startér píše jen škubnul a startování by se odpojilo, protože už by tam byly nějaké otáčky i při tom startování. Musely by tedy být nastaveny například pod 500otáček, aby šlo startovat a nad ne. U dieselu je to ještě jednodušší, protože tam je přímo signál při nastartovaném motoru, který lze použít.
-
breta1 - FK
Větou "spuštění bylo povoleno, když byly otáčky nulové a nyní startér točí jsem měl na mysli to, že startování bude povoleno po celou dobu točení startéru, i když v této době samozřejmě otáčky vzrostou - to lze logickým obvodem jednoduše zařídit.
Pozn. -prosím, napiš, který signál u dieselu říká, že je motor v chodu
Pozn. -prosím, napiš, který signál u dieselu říká, že je motor v chodu
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:38:16, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to rovnou můžete vzít z mazání anebo dobíjení.
-
breta1 - FK
Prosím ještě jednou - který signál přímo indikuje nastartovaný motor a kde ho najdu? Děkuji.Zbysek píše:V tomto případě jak jsi to napsal by ale startér píše jen škubnul a startování by se odpojilo, protože už by tam byly nějaké otáčky i při tom startování. Musely by tedy být nastaveny například pod 500otáček, aby šlo startovat a nad ne. U dieselu je to ještě jednodušší, protože tam je přímo signál při nastartovaném motoru, který lze použít.
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Mám zapojené startování na tlačítko a spokojenost.Mám to zapojené tak,že dám klíček do startovací skřínky,pootočím,a stiskem tlačítka startuji.Jezdím sice jenom rok,ale zavadit o tlačítko během jízdy se mi zatím nepovedlo.
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
Vidim, ze je to uz hodne stare, ale stejne odpovim. Ja mam taky startovani tlacitkem, ale vyresene uplne jinak. Proste stisknu a o zbytek se postara muj "modul". Po stisku se zapne elektronika a soucasne zacne tocit starter. Po nastartovani (nebo po cca 4 sekundach) se starter odpoji a ja muzu jet. Opetovne startovani neni mozne, protoze po stisku tlacitka se motor vypne. Myslim, ze nic lepsiho vymyslet nejde. Vsichni musite do nastartovani drzet tlacitko starteru, to u me odpada. Starter se odpoji driv nez bych to stihl sam. 
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
šikl by se tu nějaký návod jak na to plus nějaký obrázek..
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz
Je v tom dost know-how, takze se mi nechce zverejnovat schema. Pokud to bude mit kazdy, uz to nebude takova "machrovina". Nicmene pro dost lidi to nebude problem udelat. Treba ja elektroniku vubec nestuduji a zvladl jsem to. Dalsi duvod je ten, ze me reseni neni idealni (prave proto ze nejsem elektrikar). Vypada to asi takto. Samozrejme lze auto startovat i na dalku...

I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
nn
" Je v tom dost know-how, takze se mi nechce zverejnovat schema "
Jo, tak to má být. Kvituji.
Jo, tak to má být. Kvituji.
Pokud ještě někoho drží tohle tlačítko a nepoužívá zapalovač, dobrá finta je tady:
http://www.youtube.com/watch?v=S3HgJJpy ... re=related
Navíc stačí schovat zapalovač a je po ptákách.
http://www.youtube.com/watch?v=S3HgJJpy ... re=related
Navíc stačí schovat zapalovač a je po ptákách.
Tak tohle je spicka, ja to mam udelane na tlacitko vyhrivani sedadel (vyhrivane sedadla samozrejme nemam). Tohle kdyby me napadlo driv.
Na druhou stranu bych nemel kam dat nabijecku na GPS... 
EDIT: Ale mam takovy pocit, ze borec to nema moc vychytane a asi pujde znovu spustit starter i pri bezicim motoru...
Nastal cas pochlubit se.
Na videu je videt, jak mi to asi funguje. Doopravdy je to promyslene vic nez to vypada.
Pokud startuju tlacitkem, ihned se rozsviti svetla. Pokud startuju dalkove, rozsviti se az po otevreni dveri (kvuli vytapeni auta v zime, svetla nesviti zbytecne). Pokud motor do 3-4 sekund nenaskoci, prestane se automaticky startovat. Pokud je zarazena rychlost, nelze startovat... No proste je to promakanejsi nez Audi, ktera stoji hned vedle. 
http://www.youtube.com/watch?v=4rY0KZtguFc
EDIT: Ale mam takovy pocit, ze borec to nema moc vychytane a asi pujde znovu spustit starter i pri bezicim motoru...
Nastal cas pochlubit se.
http://www.youtube.com/watch?v=4rY0KZtguFc
Luki, móóc pěkné, psal si, že v tom máš velké know-how, ale zajímalo by mne snímání neutrálu. Podle osazení modulu tomu napovídá tak použití několika mikrospínačů, ale to bych se bál....
Zas tak moc know-how v tom neni, spis se za to celkove trochu stydim. Nejsem moc velky kamarad s polovodicema, takze je tam dost relatek...
Polohu radici paky zjistuji pruzinkou. Od praveho predniho kola vede smerem k pace (nevede od kola, myslim jen smer
) pruzinka, ktera se paky dotkne jen na neutralu a 5. rychlosti (to ovsem nevadi, kdo by nechaval auto stat se zarazenou petkou...). No a na pruzinku je pripojeny drat a kolem radici paky je potom izolace a na ni kousek plechu s dalsim vodicem... Lepsi by bylo snimat to opticky, ale bylo by s tim dost prace a tohle je 100% funkcni reseni. 
-
BlueFox - FK
Takže v případě zasvinění pružinky, nebo uklepání to akorát nepujde natočit, ale nestane se ti to naopak, že by to přehlédlo rychlost. To je dobré řešení, ona ta síla v jednoduchosti opravdu bude. Já kdysi neměl jednou co dělat a vymyšlel jsem jak nějak jednoduše sledovat všechny kvalty a udělat si indikaci zařazené rychlosti. Experimentoval jsem s jazýčkovýma magnetickýma kontaktama, ale všechno to při vybracích praskalo. Docela rychle jsem se na to vykašlal a nakonec to vyřešim v rámci procvičení programování jednočipů akcelerometrem v hlavici řadicí páky. 
Start tlačítkem
Zdarec, mam ve feldě uděláno startování přes tlačítko. Ale je to takový humpolácký. Mam alarm, když auto odemknu tak mi alarm ukostří palivový čerpadlo a povolí mi to přepínač polohy nastartováno (jako poslední verze kličku před startováním). Takže přepnu přepínač a mužu tlačítkem startovat. Když je auto zamklé, nefunguje onen přepínač, ani tlačítko startování a i kdyby to někdo nějak obešel, nefunguje ani benz čerpadlo.
Ale... tlačítko jde zmačknout i za jízdy (nicméně je dost tvrdý takže omylem to neni možný ani omylem
)
Chtěl bych to udělat trochu jinak a to takto:
Odemknu auto, vlezu dovnitř a zmačknu jedno tlačítko (nemusim ho držet, jen zmačknout) a auto by udělalo vše za mě, a jeho opětovným zmačknutím by se to chciplo. Lze to udělat nějak jednoduše a zvladnu to sam? nebo na to museji být nějací šváby?
Díky!
Ale... tlačítko jde zmačknout i za jízdy (nicméně je dost tvrdý takže omylem to neni možný ani omylem
Chtěl bych to udělat trochu jinak a to takto:
Odemknu auto, vlezu dovnitř a zmačknu jedno tlačítko (nemusim ho držet, jen zmačknout) a auto by udělalo vše za mě, a jeho opětovným zmačknutím by se to chciplo. Lze to udělat nějak jednoduše a zvladnu to sam? nebo na to museji být nějací šváby?
Díky!