Jak moc hustíte pneu?
-
Jurka - FK
Jak moc hustíte pneu?
Mám nový pneu, tak chci dbát nato, aby se špatně nesjížděli atd... Potřeboval bych vědět kdo máte kombíka 1.6 14-ky ALU 175/60 R14 Jak teda foukáte? Já jezdím sám a dávám dozadu 2.3 a dopředu tak 2.2-2.3 Co vy?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak moc hustíte pneu?
Mám shodný pneu, jako ty a mohlo by to na léto odpovídat, na zimu cca 0,2 přidávám.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
nemělo by to být na opak? Motor tedy předek je přece těžší jak zadek...Rex píše:195/50 a 165/70 předek 2.2 zadek 2.5
-
Jurka - FK
Se divím, že na víčku od nádrže mám napsáno 2.0 2.0 a při zátěži 2.2 a 2.4....já jezdím sám a těch 2.2-2.3 mi přijde akorát jinak sou ty pneu takové divné
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
185/60 14 a 165/70 13 . . . davam 2.4 / 2.4 . A nezdá se mi že by se pneu nějak bbě sjižděli.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Už se tady o tom psalo stačí hledat
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... neu#p27532
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... neu#p27532
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Jurka - FK
No jo, ale probírají se tam hlavně nesériové rozměry kol.... huštění u letadel atd....
Mě jde o sériovky 175/60 R14 z modelu Atlanta
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já jen žes mohl pokračovat tam místo zakládat nový vlákno .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Jurka - FK
Vzhledem ktomu, že o huštění pneu sou tu jen dvě vlákna a vzhledem ktomu, že neodpovídá nadpis, tak myslím, že je to vpoho....samozřejmě můžeš tohle přesunout do toho druhého vlákna a nějak přejmenovat všeobecněji a bude.... já bych to tolik zase nehrotil.....
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já taky né ale viš jak to tu chodí 

- Danis
- Kontaktovat uživatele:
175/60 R14 hustím dle víčka na nádrži a to vždy při plný zátěži (2,2 -2,4). Tak též i 165/70 R13 na zimu.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
V zimě foukám kolik předepisuje výrobce auta, v létě o 2 desetiny víc. Foukám tak celý život u všech aut a v pohodě. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
smazany clen - FK
Já hustím na 2,4 všechny gumy. Auto jezdí většinou bez zátěže a vzorky jsou pořád pravidelné.
Hustím to tak hlavně kvůli snížení spotřeby, snížení hlučnosti pneu a taky stability vozu. Je to můj subjektivní pocit, že když to pořádně nahustím tak se ty pneu v zatáčkách a nerovnostech tak nepřelívají a líp drží stopu.
Podhuštěné pneu považuju za tragédii.
Hustím to tak hlavně kvůli snížení spotřeby, snížení hlučnosti pneu a taky stability vozu. Je to můj subjektivní pocit, že když to pořádně nahustím tak se ty pneu v zatáčkách a nerovnostech tak nepřelívají a líp drží stopu.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Je to pravda. Proto v létě přehušťuji. Ale o 0.2 víc jako u plně obsazeného auta i když jedu sám. V zimě nepřehušťuji. Na kluzké vozovce není přehuštěná guma dobrá.Stony píše: Je to můj subjektivní pocit, že když to pořádně nahustím tak se ty pneu v zatáčkách a nerovnostech tak nepřelívají a líp drží stopu.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
Standa10121996 - FK
já hustím všechny pneu na 2,4 a přijde mi to ideální, mám sériové pneu 165/70 R13.Když jsem ty pneu měl nahuštěné na 2,0 podle předpisu výrobce, tak při vyšších rychlostech začalo auto víc vibrovat a hůře drželo stopu.Když jsem měl pneu přehuštěné, třeba na 2,7, tak mi při vyšších rychlostech auto také vibrovalo, jako kdyby byly podhuštěné.Je normální, aby při přehuštění pneu auto vibrovalo při vyšších rychlostech?Myslel jsem, že vibruje jen pokud je pneu podhuštěné
-
keenworth - FK
když to přehustíš, tak má tendenci odskakovat, ale vibrovat... to asi ne ani... na podhuštěných gumách to naopak plave, ale nikdy jsem necítil, že by auto vibrovalo nemáš spíš nakopnutý některý z disků nebo špatně vyváženo?
-
kubik87 - FK
Já jsem pokusně jezdil na 4 a žádné vibrace jsem nepociťoval. Tlakem to nebude.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou vibrace, z 90% jsou nevyvážená kola. Určitě to není přehuštěním
-
katany - FK
tgfh - FK píše:Hustím všechny kola vždy na 2,2 BAR tedy na 222915 Pa
přesně tak ... máme pneuservis a všechny feldy hustíme na 2,2 všechny kola (99% 165/70 R13) a všechny se sjíždějí naprosto rovnoměrně, vyzkoušeno léty a praxí