Klepe třmen

leo487 - FK

Klepe třmen

Příspěvek od leo487 - FK »

Zdravím,
neustále mi při jízdě něco rachotí směrem od PP kola. Zjistil jsem, že to dělá brzdový třmen. Otázka tedy zní, co s tím? :) Předem dík za rady!
Jurka - FK

Re: Klepe třmen

Příspěvek od Jurka - FK »

To znamená, že máš nakašu vodíci čepy v držáku třemenu, takže buď vyndat a dát abnormální anebo vyměnit celej držák a s čepama...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

co mám zkušenosti, tak pokud to je třmen nebo čepy, je vždy lepší koupit za cca 350kč nové komplet třmeny, samosebou že P + L strana.....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A jsi si jistej, že klepe třmen? Pokud urezne ta pružina z čela destičky, tak destička dělá taky pořádnej rachot.
leo487 - FK

Příspěvek od leo487 - FK »

ty destičky mě taky napadly, zatím jsem to sundaný neměl, tak uvidim...mimochodem, jak jsou vůbec ty čepy uchycený v tom držáku?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Čepy jsou pouze nasunutý a přes ně převlečená prachovka.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Čepy jsou přišroubované. V držáku je díra, skrz ní jde osmička šroub a čep má vnitřní závit. Je to ten šroub co se vytáčí, když potřebuješ odklopit třmen a vyndat destičky.
Klepání na chvíli odstraní pootočení čepů do jiné polohy. Bacha ale na to, aby se třmen volně na čepech pohyboval. Čepy jsou většinou ohnuté a když je otočíš jinam, tak to začne váznout.
Abnormální čepy taky na moc dlouho nejsou.

Obecně klepání nemá na funkci brzd vliv. Jestli to chceš fakt opravit na delší dobu, tak musíš koupit nové třmeny a nové čepy. To není levná záležitost. Já jsem uvažoval o převrtání třmenů a nalisování pouzder. Teď s tím autem na kterém mi pravý třmen klepe jezdím celkem málo, tak to neřeším.
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

když je tam ahle vůle,tak se taky sjíždí desky "ke straně" .. vyměnil bych držáky brzdiče s čepama a bude klid..
Odpovědět