Barvení tapeců a stropnice

vybavení a úpravy interiéru atd.
Odpovědět
Moltician - FK

Barvení tapeců a stropnice

Příspěvek od Moltician - FK »

ahojte..prosím Vás bude mi stačit jedna plechovka balakrylu na natření tapeců?díky a jak je nejlepší to ředit? bal. 2:1 voda nebo 1:1
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: bude to stačit?

Příspěvek od emilio52 »

Stačí hledat

Zadat kouzelné slůvko balakryl a hledat :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Moltician: pokud uděláš nějaké fotky z natírání a popis jak si co dělal budu minimálně já vděčen :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Stačit to bude, naředit min. 1 : 1, můžeš i řidší, záleží, jaký odstín budeš dělat, pokud budeš ztmavovat, stačí natřít jednou, pokud zesvětlovat, je potřeba víc nátěrů, ale počítej s tím, že čím víc nátěrů, tím látka víc ztvrdne.
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Já pár fotek mám dělal sem to nedávno dvě vrstvi první 1:1 ale nepomohlo to druhá 2:1 a výsledek ...................
P8240273.JPG
P8250294.JPG
P8250283.JPG
103... má pravdu pokud zesvětlujete bude to tvrdší.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

RE5PECT:tyjo škoda že jsi z Brna to bych chtěl vidět ty tapecíry jak vypadaj ...
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
RE5PECT - FK

URNA: Tak na srazu doufám že v roce 2009 si udělám čas a vyrazím na vélet =) =)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

RE5PECT:no tak doufám že tam pojedeš ;) ..dost by mě to zajímalo...protže jako vim že balakril nesmrdí ale jako jaký to když se na to šáhne jestli to nebarví a tak...
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Moltician - FK

jj foto hodim to se neboj... :lol: ja bych chtel nejak odstin tak spis tmavsi ale ne zas moc
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co se týče barvení, tak to nebarví, ani nepouští, hodně tmavé a hodně světlé odstíny se moc neosvědčily, jelikož je na nich všechno vidět, hlavně chlupy a vlasy. Vozím s sebou malý kartáček na šaty a čas od času musím tapecy překartáčovat. Barvy jdou i libovolně kombinovat, stačí jen nechat první barvu zaschnout a můžete do ní jít s další. ;) Dělal jsem již několik sad tapeců a jezdí dodnes. V případě opravdu velikého ušpinění stačí vzít štětku a tapecy znovu přetřít. :P
PA132504.JPG
P7301831.JPG
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

pěknýý...asi to taky takhle uděláám:-)...si na vrakáči seženu tapec a skusim to natřít:-)
.........
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ty krááááááááso, to jako fakt chytnete štěku barvu a ten tapec natřete jako třeba plot jo????????
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Kurňa chlapi vy ste mě navnadil, ale auto mám taky na převážení "velkých" věcí tak abych se s tím nedrbal a pak se to neponičilo ale asi do toho pudu...
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

emilio52: sorry ;)
Kristensen: no přesně tak :D
raduzo22 : Já už se dívám jakou barvu tam dám: :D ..né vypadá to fakt dobře!:-)..moc se i to na těch fotkách líbí ;)
.........
Moltician - FK

od 26.12. na to vletim a vse se to budu snazit udelat....tak pak hodim foto a dojmy... ;)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Moltician:tak super!!...hlavně foto!! :D :D ...
.........
RE5PECT - FK

URNA: A ty nic nevykutíš? Láká tě to co? :lol: Molticanovi sem poradil co šlo na iCQ myslím že se mu to povede!Taky sem zvědavej na foto!
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

RE5PECT:Joo já bych to vyzkoušel:D ale problém že s tim zatim eště jezdí otec,a nevim jestli by to schválil: :D :D nooo ale strašně se mi to líbí tak počkáám eště na fota a dojmy:D
.........
Moltician - FK

tos jako mam strach ze to nejak dojebu...jeste jsem si pripravil takovou prasarnicku ale to si necham jako prekvapko,kdyz se to povede jak bych chtel mohla by to bejt parada....tak drzte palce,zitra na to vletim :lol:
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Moltician: kdyby bylo nejhůř tak tu budu mít jedny komplet tapecy :D
RE5PECT - FK

Tholis: TO je dobrý vědět kolik za ně chceš?Napiš SZ =) Já bych chtěl taky zkusit tzv. prasárnu! :lol: :lol: :lol:
smazany clen - FK

ještě jsem koukal někteří maj i palubku, to jako taky štětkou? To snad ne? To by muselo být vidět ne? To už je pistolí?
RE5PECT - FK

Všecky plasty sem dělal sprejem štetkou ne!
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Kamoš má všechny plasty v interiéru štětkou! Když to vidíš tak to vypadá jak potáhlé koženkou.. Jinak takového barvení tapcu,plastu sprejem a barvou je těžce na hulváta!! I když sem také testoval.
RE5PECT - FK

Collin: Záleží na každým no já bych to štětkou nedělal!
smazany clen - FK

No ne já to dělat nehodlám jen se ptám ze zvědavosti, co všechno člověk nevymyslí, neřikám že to je šeredný to ne, jen mě zajmá ta procedůra, páč to by mě nenapadlo vzít barvu štětku a namalovat čalounění, bych měl strach že se ta barva z toho bude drolit nebo něco takovýho. Ale evidentně asi ne.
RE5PECT - FK

Kirstensen: Já si říkal to stejný,no a pok mě hrklo v hlavě řekl sem si že se mě to takhle nelíbí vzal sem štetku a natíral a natíral,říkel sem si když to pokazím koupím na vrákáči nové a budou tam zase obič no a najednou se zadařilo,barva nijak nesmrdí když o ten tapec mám položenou ruku nešpiní to,je to sice trošku tvrdčí pač sou tam 2 nátěry ale nestěžuju si,lidem se to líbí a mě taky a to je hlavní dělám auto pro sebe hlevně mě se musí líbit =) Nečekal sem to ale nemá to chybu!Pokud na to čovek dává pozor jako já tak to vydrží ;) ;)
Moltician - FK

tak a mam to za sebou...dal jsem na tapecy 3vrstvy z prva to bylo ruzovy,pak to zaschlo a bylo to skoro porad sedy,tak jsem dal dasli,to chytlo jen nekde a poslendi vrstvou jsem pretrel tam kde to chytlo min ale je to porad stejny...takze dojmy asi jsem kok*t a posr*l jsem to nebo nevim...a ty plasty co jsem strikal...vse v poho,pak jak bylo finale tak jsem to striknul lesklym bezbarvym a vono se to nejak zkrabatelo vse.takze mise neuspesna.akorat jsem nasranej jako prase.pak hodim foto... :twisted:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Moltician:Jééé to je škoda že byla mise neuspěšná!!!...tyjo jsem se těšil jak to bude ok:).........tak potom hlavně hod foto!!
.........
Moltician - FK

nevim kde jsem udelal chybu ale ten balakryl sam o sobe nebyl moc dobrej odstin porad mi to pripadalo ze to neni cervene ale broskvova...jj foto hodim urco...jako kdyz je tma nebo sedis v aute tak to vypada pekne... :lol:
raduzo22 - FK

Moltician : si mě docela odradil, pač sem to měl v plánu taky natírat a jakou si to dělal barvou že si to měl poprvé růžový? stejně počkám na výtvory dalších, pač stejně nemám vymyšlenou barvu. Pak teda hoď nějaký to foto.
raduzo22 - FK

Moltician píše:nevim kde jsem udelal chybu ale ten balakryl sam o sobe nebyl moc dobrej odstin porad mi to pripadalo ze to neni cervene ale broskvova...jj foto hodim urco...jako kdyz je tma nebo sedis v aute tak to vypada pekne... :lol:
No vidíš tak v autě jezdi jenom v noci. :lol: ne sranda, taky bych byl nas......
Moltician - FK

me to sere pac do cehokoliv se pustim to se nejak posere,bud mim zavinenim nebo nevim cim.netusim proste je to nejaka divna cervena kdyz to schne...jako dle me se nerid...klidne do toho jdi...jakou mas barvu auta?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co se týče balakrylu a natírání tapeců:
1) tapecy vzít do sprchy a jarem nebo nějakým odmašťovadlem pořádně vydrbat a propláchnout. Nebojte se vody, je to plast, nijak se neponičej. To je možná jedna z příčin, proč ti to udělalo mapy a nechytlo rovnoměrně. I když tapecy vypadají čistě, tak jsou od rukou, potu ap. mastné. ;)
2) balakryl mat. naředit a štětkou pořádně roztírat všema směrama, nestačí jen jednou přetřít, ale pořádně do látky vetřít.
3) šedá barva tapece, vždy odstín balakrylu ztmaví, takže pokud chcete světlejší barvu, musíte mít i balakryl světlejší, aby výsledek byl podle vašeho přání.

A co se týče plastů, tak jsi použil barvu a potom lak s rozdílným ředěním, proto se ti to zkrabatilo :( Teď doporučuju barvožrout, opakovaně natírat a umývat vodou a potom důkladně omýt jarovou vodou a můžeš stříkat znovu. Musíš ovšem použít barvu a lakse shodným ředidlem. ;)
raduzo22 - FK

Moltician píše:me to sere pac do cehokoliv se pustim to se nejak posere,bud mim zavinenim nebo nevim cim.netusim proste je to nejaka divna cervena kdyz to schne...jako dle me se nerid...klidne do toho jdi...jakou mas barvu auta?
Mám zelenou základní nebo co
Moltician - FK

ja ten tapec umyl... ;) no nevim no...necham to zatim tak a v lete to asi nejak predelam ted na to s... :D ale ostatni se toho nebojte...zelena?mas nejaky doplnky v jine barve nez zelene?nebo mas nejakou barvou strikly plasty?ja osobne bych asi zelenou plasty nedelal...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak to můžeš znovu přetřít, myslím, že není nic ztracenýho.
raduzo22 - FK

Moltician : barevnýho nemám nic, akorád na žluto natřený brzdy pod litáky. No něco vymyslím, projdu drogerku a kouknu po barevné škále a šmitec ;)
Moltician - FK

vsak jo ale ted se mi to v tech mrazech tam nebude chtit rozdelavat atd.... :lol: jako to nebylo spatny tam hodit zlutou me by se to libilo...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Bohužel, když mi odešel HDD, tak jsem přišel i o všechny fotky, mých tapeců i postupu úprav.
Měl jsem červenou romantic feldu a v ní červené tapecy a vypadalo to OK, na fotu je jen kousek tapece vidět a ještě v sluníčku, ve skutečnosti byly tmavší.
Obrázek
Ovšem měl jsem i žlutý a taky gut ;)
Obrázek
Chce to ovšem i žlutý sedačky a pásy ;)
ObrázekObrázek
Moltician - FK

njn ;) :idea:
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

103457:doufám že to nebude blbej doatz jo a to sis nechával dělat na ty tapece nebo jsi sehnal z specia edice?:)
.........
raduzo22 - FK

Moltician : no vidíš, žlutá to by nemuselo vypadat špatně, to bych nemusel ani kupovat. No tak asi su rozhodnutej, půjdu do žluté a mohl bych aj stříknout nějaký ty plastový kravinky v interiéru.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

103457 : A nevzpoměl by sis jakej to byl odstím toho Balakrilu kterym jsi natíral ty tapece ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

URNA
červený, modrý a modročerný jsou vlastní výroba, žlutý s korunkama jsou z edice colorline
DuDe
není moc veliký výběr, vybereš si barvu a pak ji jen natónuješ, dle potřeby
http://www.balakryl.cz/index.aspx?idProduktu=11
já jsem použil 0815, 0440, 0199
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

103457
Oki díky . Líbí se mi ta červená co máš na tech dveřích . Něčeho takovyho bych chtel docílit .
Moltician - FK

jj zeleno zluta je moc fajn,mam to tak i ve svym pokoji....hehe jednu stenu zlutou a druhou zelenou :lol:
raduzo22 - FK

OK, takže bude žlutá, tak a teď si ještě troufnout na to abych to celý rozmontoval, teoreticky to mám naštudovaný a prakticky sem ještě tapecírunk nesundával u favorita to bylo jednoduchý tam sem povolil 5 šroubků a tapec byl dole ale tady mám strach že zlomím madlo atd...
Moltician - FK

toho se fakt neboj je to fakt snadny povolis sroubky a madlo normalne vyndas bez nejake velke sily :lol:
raduzo22 - FK

OK, tak až se venku trochu oteplí tak se do toho dám, doufám že se to povede.
Odpovědět