Druhej dotaz, jak moc vám topí když je na provozní teplotě
A třetí: jak moc velkej význam má ten volný nýtek, kterej je v odvzduš'novací dirce na termostatu.
Díky

To je kravina první kategorie, protože když je termostat zavřenej, tak v životě nemůže topení fungovat, páč voda koluje jen v malém okruhu (motor) a pak když je termostat v pořádku otevře, tak teprve pak může jít teplo z topení, protože voda proudí i velkým okruhem. Pokud je otevřený stále, tak sice voda proudí neustále ve velkém okruhu, ale o teplu se nedá mluvit.Collin píše:Jako 103, špatnej nebo dobrej tak topí.. Vlastní zkušenost.

Tak o 110 mi ani nemluv, kamárád jí měl a vozil mě s ní do školy a zpět. Nanukáč nerozmrznul ani po 20Km jízdy103457 píše:Možná to vypadá trochu nelogické, ale asi je přednější teplej řidič než teplej motor. Upřesním nezmrzlej řidič.![]()
![]()
Ne vážně, Kovi je to tak jak píšeme, jde nejspíš o bezpečnost při odmlžení nebo odmrazení oken. Nevím, jestli pamatuješ, co to bylo za hrůzy jezdit ve starejch škodovkách ( 1000MB - 110LS ), který měly topení pod zadní sedačkou a ventilátor topení v pravým zadním blatníku vedle motoru. Nelogicky nejdál od řidiče a jeho potřebného výhledu.
O nich mi taky něco můžeš povídat, měl jsem 100 i 110LS tak to taky znám. Když po 20km jsi trochu viděl ven tak jsi měl vyhráno103457 píše:Možná to vypadá trochu nelogické, ale asi je přednější teplej řidič než teplej motor. Upřesním nezmrzlej řidič.![]()
![]()
Ne vážně, Kovi je to tak jak píšeme, jde nejspíš o bezpečnost při odmlžení nebo odmrazení oken. Nevím, jestli pamatuješ, co to bylo za hrůzy jezdit ve starejch škodovkách ( 1000MB - 110LS ), který měly topení pod zadní sedačkou a ventilátor topení v pravým zadním blatníku vedle motoru. Nelogicky nejdál od řidiče a jeho potřebného výhledu.

Tuším že diesel nemá tú zmiešavaciu klapku na vzduch, to má benzín a tam sa tým reguluje teplota, na benzíne ide voda stále naplno do radiátora. Diesel reguluje teplotu trojcestným ventilom, púštajúcim vodu do radiátora.Flat_Eric píše:Tak mě ještě napadlo, že by moh bejt problém ještě v tom mým servoovládání klapek, který směrují vzduch, páč nechodí jak maj, takže je ještě varianta, že se některá neuzavírá a přisává to ledovej vzduch mimo radiátor, a dovnitř mi jde mix horkého a studeného.
Dá se někde sehnat nějakej nákres tí diavie co v tom mám? kuju