pára z výfuku
-
ohm
pára z výfuku
zdar, všimli jste si někdo, po kolika zhruba kilometrech vám v tomto již skoro zimním počasí přestane jít z výfuku pára? Zdá se mi, že mě se jí zpočátku valí z výfuku dost a úplně to nezmizí skoro nikdy, mám podezření na únik chladící kapaliny...dalo by se to tím vysvětlit? kontroluju ji, viditelně neubývá, i když je fakt, že jsem ted skoro půlku musel dolít...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: pára z výfuku
Speciálně u Favoritů a Felicií je to normální.
Když je zima, tak se jí po nastartování valí fakt hodně a nezmizí to nikdy, nebo možná po stovkách kilometrů. Já běžně jezdím tak 50-100km a to jde páry pořád hromada.
Pozoruj ostatní auta na silnici. Jak je to benzín, tak z toho jde pára a jak je to benzínová Felda, tak jde hodně páry.
Když je zima, tak se jí po nastartování valí fakt hodně a nezmizí to nikdy, nebo možná po stovkách kilometrů. Já běžně jezdím tak 50-100km a to jde páry pořád hromada.
Pozoruj ostatní auta na silnici. Jak je to benzín, tak z toho jde pára a jak je to benzínová Felda, tak jde hodně páry.
-
ohm
ok, budu si hlídat stav té kapaliny, za jak dlouho se to pohne, a s tou párou z ostatních felicií, hodím sem tam oko, jak se "paří" jiným...dík ze reakci...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mojí 1.6ku mám šest let. Celou dobu hulí, celou dobu na to nedůvěřivě hledím a celou dobu se hladina ani nehnula.
Když by to množství páry co jde z výfuku pocházelo z chladící kapaliny, tak jí po 100km nebudeš mít žádnou.
Když by to množství páry co jde z výfuku pocházelo z chladící kapaliny, tak jí po 100km nebudeš mít žádnou.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Když v zimě venku dejcháš tak ti taky jde pára od pusy .Teply vlhký vzduch se sráží se studeným a kondenzuje na páru .
Je to jen takový laický vysvětlení .
Nejsem fyzik .
Je to jen takový laický vysvětlení .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

je to normál, v zimě to tak je, a koukám i po jiných vozech, a skoro vše jde pára
- nic to není, a dělá mi to taky, když to nažhavím, tak je páry dost, pak se to zmenšuje když jedu třeba 60km/h, jakmile zastavím, čekám na semafor, tak se to zase zvětší, ale je to v pořádku, tedy: VŠICHNI PÁRUJTE, ASPON SE POZNÁME 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Když pořádně přidám plyn v létě při 25 stupních,tak mi taky vylítne z výfuku pára a přitom kapalina neubývá.Přiznám se,že mě to poprvé dost vyděsilo.......
Je to prostě zase vlastnost. 
-
Hanz - FK
Já vám teda nevím pánové, mám 1.3 MPI a po zahřátí z výfuku nejde nic... Mam vyndaný tlumič i Kat
-
West - FK
v katalyzátore sa premieňa časť výfukových plynov na vodu. preto sú výfukové plyny vlhké.... teda v chladnom počasí ich je vidieť.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
V pátek jsem to cestou z práce sledoval. Na volnoběh se trochu z výfuku pářilo, když jsem tomu do kopce naložil, tak jsem viděl chuchvalce páry za zadním oknem.
Jo, v katalyzátoru se sice troška vody vyrobí, ale hlavně se voda tvoří v motoru.
Palivo - to jsou uhlovodíky, čili spalováním toho vodíku v nich vzniká voda.
Palivo - to jsou uhlovodíky, čili spalováním toho vodíku v nich vzniká voda.
-
palach - FK
V keždém autě s katem se po vypnutí ve výfuku zkondenzuje voda, a po nastartování se vypařuje, a proto výfuky trpí hlavně uvnitř. Nebo tak nějak to je, ze školy jsem už dlouho.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zítra se nám z výfuku hulit nebude. Budou padat rovnou ledové kostky 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
To máte vidět ten kouř když nastartuju v tomhle počasí . LPG + chlad to je potom kouř . 
Voda je v každém výfuku, ať má katalyzátor nebo ne.
Spálením 1 lt.benzínu vznikne ca 1 kg vody. U nafty je to o nějaké deko míň.
Z motoru odchází tahle voda ve formě páry, která není vidět, pokud mají výfukové plyny vysokou teplotu. Ve studeném výfuku se ale plyny ochladí a pára za výfukem vidět je. Část vodní páry se ochladí natolik, že zkondenzuje a voda z výfuku odkapává. Trvá to takhle, než se celý výfuk prohřeje. Čím nižší venkovní teplota, tím dýl to trvá.
Za starými škodovkami s motorem vzadu tolik páry vidět není. Je to dáno tím, že tam je výfuk krátký a prohřeje se hodně brzo.
No a po odstavení auta ve výfuku zkondenzuje všechna vodní pára, která tam zůstala, a voda tam zůstává až do doby, kdy se po novém startu motoru odpaří. Takže se ani nemůžeme divit, že nám výfuky korodují hlavně zevnitř.
Spálením 1 lt.benzínu vznikne ca 1 kg vody. U nafty je to o nějaké deko míň.
Z motoru odchází tahle voda ve formě páry, která není vidět, pokud mají výfukové plyny vysokou teplotu. Ve studeném výfuku se ale plyny ochladí a pára za výfukem vidět je. Část vodní páry se ochladí natolik, že zkondenzuje a voda z výfuku odkapává. Trvá to takhle, než se celý výfuk prohřeje. Čím nižší venkovní teplota, tím dýl to trvá.
Za starými škodovkami s motorem vzadu tolik páry vidět není. Je to dáno tím, že tam je výfuk krátký a prohřeje se hodně brzo.
No a po odstavení auta ve výfuku zkondenzuje všechna vodní pára, která tam zůstala, a voda tam zůstává až do doby, kdy se po novém startu motoru odpaří. Takže se ani nemůžeme divit, že nám výfuky korodují hlavně zevnitř.
-
West - FK
pokiaľ viem tak kilogram vody je presne liter vody... z litra benzínu liter vody? hmmmm...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi to zdá dost, ale nemám žádné vstupní údaje abych si to přepočítala a hledat se mi to nechce. Uvědom si už jenom to, kolik vody je ve vzduchu, který motorem projde při spálení litru benzínu.
-
Nonamed - FK
Antarfus: na kilo benzínu je to asi patnáct kilo vzduchu... takže ta voda tam bude 
Uvedu značně zjednodušený výpočet:
Benzín je směs uhlovodíků, ve které je ca 85 hmotnostních % uhlíku a 15 hmot.% vodíku.
Jeden litr benzínu váží ca 750 gramů, z toho je ca 638 g uhlíku a 112 g vodíku.
Při spalování v motoru se 638 g uhlíku sloučí s 1701 g kyslíku ze vzduchu a vznikne 2339 g oxidu uhličitého, a 112 g vodíku se sloučí s 896 g kyslíku a vznikne 1008 g vody.
Neberu do úvahy nedokonalost spalování, ani jiné složky v benzínu než vodík a uhlík, ani vodu obsaženou ve vzduchu. Je to jenom pro představu, odkud se bere tolik vody.
Benzín je směs uhlovodíků, ve které je ca 85 hmotnostních % uhlíku a 15 hmot.% vodíku.
Při spalování v motoru se 638 g uhlíku sloučí s 1701 g kyslíku ze vzduchu a vznikne 2339 g oxidu uhličitého, a 112 g vodíku se sloučí s 896 g kyslíku a vznikne 1008 g vody.
Neberu do úvahy nedokonalost spalování, ani jiné složky v benzínu než vodík a uhlík, ani vodu obsaženou ve vzduchu. Je to jenom pro představu, odkud se bere tolik vody.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Klobouk dolů chlapemikka píše:....
Při spalování v motoru se 638 g uhlíku sloučí s 1701 g kyslíku ze vzduchu a vznikne 2339 g oxidu uhličitého, a 112 g vodíku se sloučí s 896 g kyslíku a vznikne 1008 g vody.....
Je to jak píšeš. Voda je z vodíku a kyslíku, jenže vodík je strašlivě lehounký, kyslík je 16x těžší a do spalin se dostane ze vzduchu, ne z benzínu.
1,6 sportline 1999
-
smazany clen - FK
sakra že toto vůbec řešíte
já mám LPG a ti za mnou v mrazu skoro ani nevidí
ale co, emise splňuju krásně, je to prostě teplej výpar-pára s oxidem uličitým 
-
Gembler - FK
v zimě je ve vzduchu více vlhkosti, protože je hustší. splodiny s sebou taky nesou část tý vlhkosti a protože jsou teplý a všude kolem je chlad, tak se ta neviditelná vlhkost sráží, a v podobě páry na nás pak bafne z koncovky výfuku.