Přístrojový panel - POMOC -

drv.Astor - FK

Přístrojový panel - POMOC -

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Mám problém, chtěl jsem sundat štít, že vyměním žárovku kontrolky co nesvítí... Povolil jsem těch 5 šroubů, ale štít nejde skoro vůbec vysunot ven abych mohl odpojit nahon tachometru... nestrcim tam ani prsty abych mohl odcvaknout ty packy co jeste drzi pristrojak :-( mam toproste vyskubnout nebo je v tom nejaka finta? predem diky
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Přístrojový panel - POMOC -

Příspěvek od 103457 »

Musíš odpojit náhon nejdřív od převodovky a vycvakat z těch upevňovacích pacek, co jsou v motoru
drv.Astor - FK

ok, diky... nebudu pak muset nejak kalibrovat tachometr?...proste to pak pridelam zpet a bude vse ok.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Neboj nic se nestane ,jen to dej pak zpátky jak to bylo .
A hlavně s citem . :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Zkus ještě náhon tachometru pod kapotou co nejvíc zasunout do kabiny. Mě to pomohlo. Popřípadě ho i odšroubuj z převodovky, pokud nemáš klimu :lol: jako já.
1,6 sportline 1999
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Nějak mi zablbnul internet, a než se sem můj příspěvek dostal, byla tu už řada rad :evil: .
1,6 sportline 1999
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Od převodovky ho odšroubuj každopádně, alespoň nehrozí ulomení toho komínku rychloměru, kam se náhon upevňuje.
drv.Astor - FK

ok, vsem diky za rady, zitra to hned prubnu :-)
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Já teda úplně malý ruce nemám a jde mi to i bez demontu náhonu u převodovky. Tam bych odmontovával až opravdu v nouzi. Zkouknout v motoru jestli jde náhon posunout do kabiny, jestli není bovden někde přisponkovanej = odsponkovat...Pak když oddělám šroubky, tak povysunu a jdou oddělat konektory postupně. Hlavní vtip je asi v tom, že odsponkuju štít (ten plast) od přístrojovky (nahoře 2 sponky, dole v 2 kolíky v gumovém úchytu - opatrně vypáčím-vydloubnu šroubovákem) a oddělám samostatně. Pak jde i přístrojovka a dostanu rukou k té západce připojení náhonu). Ale tento postup někdo považuje za nebezpečný z hlediska možnosti poškození (plastové kolíky, poškrábání krytu volantu), trvá na sundání volantu a horního krytu volantu. Moje zkušenost - rozdělával jsem asi 5x (bez demontu volantu a krytu) a nic se nestalo...
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Jasný je to o tom co komu vyhovuje a jak moc je u toho nervní :D Já jsem to napoprvé celý málem rozmlátil :lol: Pokud jde o sundání plastového štítu z přístrojovky, doporučuju při montáži zacvaknout nahoře nejprve ty kovové spony a až potom to dole zacvaknout do těch gumových příchytek. Když jsem to dělal poprvé tak jsem to udělal obráceně a nahoře jsem ty plastové čepy s gumovou čepičkou ulámal při zacvakávání spon! Nasranej jsem byl jak brygadýr a řval jsem zlatej Favorit :lol: Naštěstí jsem to přilepil vteřiňákem a drží to, není to naštěstí vidět.
Mě to prostě ven bez demontáže volantu nejde ;)

Můj postup:
1) odpojím baterii a náhon rychloměru z převodovky
2) imbusem odšroubuju airbag z volantu, odpojím konektor bagu
3) narovnám kola aby byla rovně a povolím matici volantu( používám klíč na svíčky 21-ku)
4) sejmu volant
5) odšroubuju spodní dekl volantovky a pak horní
6) nakonec odšroubuju plech, který drží volantovku, kterou si při vytahování přístrojovky zatlačím dolů
7) odcvakám krytky a vyšroubuju šroubky z přístrojovky
8) popotáhnu přístrojovku ven a odpojím náhon rychloměru, odpojím 3 konektory a je to venku ;)

Takhle to dělám já. Pro někoho zbytečně moc práce, ale mě to šlo jedině takhle po tom co jsem tam všechno ulámal :lol:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

jj tohle je ten nej postup ;-) ... taky to tak mam ... akorát mam ve volantu matku na 22 klíč
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

jj, je to možný, že někde je 21 a někde 22ka matka? já jsem to povoloval tím klíčem na svíčky a to je tuším ta 21ka
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Hele je to škodovka... :D ... já se ničemu nedivim :-D :lol:
To je to samý jako u převodovky (náhon tacho) v jedny feldě klíč 10 a na druhou jsem musel vzít 9 :)
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
SobiM - FK

Příspěvek od SobiM - FK »

a-Maty:jakou druhou? :lol: Asi to škodovka skládala z toho co zbylo a co se našlo...
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

No tu tvoji myslim :-D
Odpovědět