Nevíte někdo co s tim sem na eletriku lama
blinkry nefungujou :(
-
Goddzilla
blinkry nefungujou :(
Nazdárek lidi. Mam Felicii 1.3 Mpi 99rok a prestali mi fungovat blinkry.. poprve se mi to stalo asi před měsícem. Tak sem kouknul na pojistky a byla prasklá. Vyměnil sem jí nastartoval vylitla jiskra a pojistka prdla, nedalo mi to a dal sem tam další pojistku, nastartoval a v pohodě. Takle sem asi měsíc dva jezdil a fungovalo všecko v pohodě. Jenže dneska sem po projeti křížovatky kdy mě všichni vytroubili zjistil že mi zase blinkry nejdou, neslyšel sem že necvakaj přez radio
). Po strastiplne cestě domů přez Prahu a věřte že je to o hubu
sem zkoušel dat tam jiny pojistky jenže už se mi to nedaří, pojistka dycky rupne, takle sem jich utavil asi pět
když dám výstražný světla tak svítěj všecky blinkry i kontrolky normálně ale když dám doprava nebo doleva je to úplně mrtví 
Re: blinkry nefungujou :(
vyměň páčku blinkrů případně se koukni na konektor a kabely k ní
tak pokud jdou varovky a pojistka neshoří tak to relátkem přerušovače a kabelama od relátka k žárovkám nebude takže zbejvá páčka a vedení od páčky k přerušovači
-
Goddzilla
To musí být ale asi jiná pojistka v tom případě... protože mi ty varovky fungujou i kdyz tam ta pojistka neni nebo je ruplá.. je to myslim druha nebo třetí z prava, modrá 1.5 pojiska
-
RE5PECT - FK
Varovný fukaj aj bez pojistky!Myslím že vůbec nejsou napojený na pojistku aby ti fungovali pořád aj když rupnou všecky pojistky je to bezpečnost
-
RE5PECT - FK
M8š někde spojený dráty! kotroluj páčky, kontroluj kabely, já měl podobnej problém měl sem spojený káble! dával semneony a projel sem vrutem kabelovej svazek! pojistky praskali jak diví! musíš mít něco podobnýho! spojený kabely a nebo v řiti páčku
tak to máš nějaký divný protože na blinkry je jen jedna pojistka a je to ta druhá z prava č. 21 modrá 15A
-
Goddzilla
to bude vona.. ale když tam neni varovky fungujou jak rikal kolega
a ty spojeny draty kua nenapada me kde ja se v tom nevrtam
do eletriky sem krom zapojovani radi pred sto lety nesahal
achjo ja se v tom nevyznam to budu muset nekam odvest
protoze jestli se v tom začnu šťourat tak to shoří potom všecko 
a ty spojeny draty kua nenapada me kde ja se v tom nevrtam
-
Goddzilla
k tý páčce asi je jetá už se mi občas ani nevrací když srovnám volant ale newim jak se tam leze
)))
-
RE5PECT - FK
Páčku odděláš tak že odmontuješ volant ten krycí plast pod volantem a je venku! Odkud jsi?
-
Goddzilla
Praha 9 Černý Most wanted
volant ??
)) ten se sundava jak
na me vystřelí airbag ne 
-
RE5PECT - FK
praha je dáloko! =) Volant s pytlem máš jo! Tak to ted přesně nevím jak se oddělává ale musíš určo vydpojit baterku, pak sundat vrch volantu ale nevím ted přesně jak to u teho 4 ramenýho je nikdy sem ho nerdělával! ale jak sundáš vrch volantu, odmontuješ matku na volantové odpojíš káble na klakson a volant s použití přiměřené síly vyndáš
přijeď o víkendu do Příbrami což máš kousek a mrknem na to
-
Goddzilla
Mno newim
skoro 100 km
a bez blinkru
eště napíšu newim jestli me nečekaj nejaký povinnosti 
nějakých 45-60 minut cesty
já to jezdím každou chvilku 
-
Goddzillak
takže třicet minut
viděl bych to na neděli
) jestli, v sobotu slavim svatek 
-
Goddzillakk
kMas ICQ ?
166327448 ted sem se tu regnul chtel sem to udelat uz davno
jel bych na nakej sraz ale az mi pujdou blinkry 
icq 166113482 a sraz máš hned příští sobotu viz informace tady na foru a zejména po přihlášení na hlavní stránce
-
Goddzillakkk
bych tě nechal se projet aspon by mi někdo řek co stou moji babičkou mam dělat, mam par kamosu automechaniku jenze vsichni kdyz za nima prijedu ze chci neco opravit reknou mi at si koupim novy auto ale ja mam tu feldu rad
uz sem s ni toho zažil je to prostě člen rodiny
) a stejne pro me je jednodusi sem tam usetrit na opravu za 5 litru nez nasetrit 60 na jiny auto 
mám i VAG tak není problém to pořádně prohlídnout po všech stránkách
-
Návštěvník
Při varovných světlech jde napětí na blinkry přes pojistku F14 (15A).
-
Návštěvník
Oddělej spodní kryt pod volantem, odtáhni co nejvíc gumovou průchodku. Na přepínači nahoře a dole jsou vidět dvě západky, ty zmáčkneš k přepínači a ten pak vysuneš doleva. Zespodu jsou vedle sebe do oblouku tři vývody označené 49a (jde na něj zelený vodič), 49aL (jde na něj černobílý vodič) a 49aR (jde na něj černozelený vodič). Stáhni zelený a třeba ten černobílý a propoj je, měly by se rozsvítit levé směrovky. Pokud se rozsvítí a pojistka to vydrží, tak je vakl v přepínači.
-
Návštěvník
To shoří jenom když otočíš klíčkem?? Anebo až zapneš levý, nebo pravý blinkr??Goddzilla píše:a ta pojistka shoří jakmile nastartuju
-
kahy
Na tuto pojistku,myslím že č. 21,je napojen i zpatečkový spínač.Tam může být taky problém.Může být deformovaný spodní krycí plech a zkratovat přívod patnáctky na zp. spínač,popřípadě její odvod po zařazení zpátečky.
tak už má opraveno
přijel, vyměnila se páčka a je po problému 
-
Goddzillakkk
Jojo funguje to lip jak před tim
aspon se mi páčka vrací
) uvidíme se ma sraze :PP uz s nim počítám 
-
Návštěvník
http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... =&strana=4
nevíte někdo čím se liší lucasy do 7/96 a od 8/96??
nevíte někdo čím se liší lucasy do 7/96 a od 8/96??
je jinak ohnutá páčka aby byla blíž k tomu 4 ramenýmu volantu pro airbagy
-
Návštěvník
díkec, mám r. 96 s bagem, tak abych nenarazil pokud budu nucen měnit. Dobrá informace pro "měniče" volantů - nový páčky nebo prodloužit prsty.
-
Goddzilla - FK
tak se problém vrátil
páčka zabrala jen na chvíli
( zase mi vyhořely asi 4 pojistky dycky to vydrží pár hodin a pak konec.. tak co s tim ?
( yo kdyby ste někdo potrebovali pojistky mam jich ted zasobu
)) 15 mi praskaj ale tech zbylejch mam požehnaně
))
Pojistka č. 21 je vyvedená na konektor BF (druhý zprava), pin č. 7, dva černé dráty. Jeden vede na spínač zpátečky na převodovce, jak psal kahy. Druhý vede na spínač varovných světel na pin č. 2.
Ze spínače varovných světel z pinu č. 1 jde proud červeným drátem zpátky na konektor BF pojistkového panelu, pin 10, a pokračuje dovnitř na kontakt přerušovače.
Druhý kontakt přerušovače je z pojistkového panelu vyveden na konektor BD (čtvrtý zprava), pin č. 2, odkud jdou dva zelené dráty. Jeden jde na spínač varovných světel, pin 4, a druhý na přepínač směrovek pod volantem (páčku).
Zkrat bude někde tady.
Ze spínače varovných světel z pinu č. 1 jde proud červeným drátem zpátky na konektor BF pojistkového panelu, pin 10, a pokračuje dovnitř na kontakt přerušovače.
Druhý kontakt přerušovače je z pojistkového panelu vyveden na konektor BD (čtvrtý zprava), pin č. 2, odkud jdou dva zelené dráty. Jeden jde na spínač varovných světel, pin 4, a druhý na přepínač směrovek pod volantem (páčku).
Zkrat bude někde tady.
-
Goddzilla - FK
eh :O) koukam ze kuli tomu musim vyndat celou palubku co ?
) achjo mno nekam to odvezu tohle asi sam nezvladnu 
-
Goddzilla - FK
Tak sem na to kápnul díky za rady
)) Racere jestli si eště nevyhodil tu starou pačku tak mi ji sim vem na sraz bylo to kabelem od spínače spátečky
byl v něm normálně napíchlej nejakej klacek
))) tohle umisteni mi nejde do hlavy
)) to byl asi nejakej jo konstrukter
ptze to tam snad čumí pod auto a neni to krytý sakra
mno dratky spojeny a všecko all right 
páčku pořád mám 
-
RE5PECT - FK
Já to říkal že ti to budou někde zkratovat dva dráty! dělalo mě to to stejný!
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mám problém, po výměně spínače varovných světel (fungl nový originál) nejdou blinkry .Když přepnu vypínač tak blinkry jdou ale varovný ani náhodou v žádný pozici . Pojistky jsou v pořádku ! Že by to dělalo relátko nebo je vadný i ten nový spínač ?
Děkuji
Děkuji
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
pojistka č 21 může být zoxidovaný kontakt pojistkovky , koukni jestli ti svítěj couvačky , pokud svítěj řeš ten spínač
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pojistky jsou v pořádku ale že by to bylo v novým vypínači ? No nic díky za radu ,je to na služební chtěl jsem si trochu šplhnout
no nepovedlo se .
Víc se vtom šťourat v týhle zimě a na dešti nebudu.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda