Poloha pro montáž setrvačníku
-
Návštěvník
Poloha pro montáž setrvačníku
zdravým škodováky prosím o radu setrvačníku do felicie 1.3 nevím jak nastavit správnou polohu děkuji
Re: Poloha pro montáž setrvačníku
tak základ je že když sundám starej tak ve stejný pozici montuju novej
setrvák se dá otočit o 4x 90° a jeho přesná pozice je popsaná v dílenský příručce
setrvák se dá otočit o 4x 90° a jeho přesná pozice je popsaná v dílenský příručce
Pro motory 135M, 136M
-Demontovat víko hlavy válcu. ~
-Nastavit píst 1. válce do HÚ.
-řemenici klikového hřídele a ventilový rozvod nastavit
do následující polohy:
Ryska na řemenici klikového hndele je proti
označení "0" na bloku motoru.
.Ventily 4. válce jsou ve střihu.
-Demontovat víko hlavy válcu. ~
-Nastavit píst 1. válce do HÚ.
-řemenici klikového hřídele a ventilový rozvod nastavit
do následující polohy:
Ryska na řemenici klikového hndele je proti
označení "0" na bloku motoru.
.Ventily 4. válce jsou ve střihu.
-
Jatro - FK
Takže pokuď jsem to správně pochopil tak pro motor 136M nastavím kliku tak že bude první válec v HŮ, rysku řemenice nastavím na nulu, ventily 4 válce budou ve střihu a tomto okamžiku nasadím setrvačník drážkou A a zubem B dolu, ve směru k olejové vaně. Je to tak správně? Radči se zeptám než abych to nasadil špatně. Díky za pomoc.
-
Marty_pv - FK
Jo, takhle je to správně - když jsou 1. a 4. píst v HÚ tak nasadíš setrvák tak aby výseč s jedním zubem mířila dolů
-
Sternberk
zdravim mistni odborniky
doufan ze svuj dotaz nezakladam blbe tuto informaci jsem zde nenalezl
mam felicii 1,3 MPI 2000, pozvolna mi odchazi spojka, shodil jsem setrvak a zjistil ze ani zubaty venec na setrvacniku na tom neni dobre. naskytla se me moznost koupit za par korun setrvak se zanovnim vencem (priblizne 700 km najetej, to je jak nic) a stejne starou spojkovou sadou sachs ze stejne motorizace. tak jsem si rikal ze to vezmu a vymenim kus za kus ale nevim jak je to s vyvazenim. myslite ze je potreba ten setrvak z jineho auta vyvazit nebo se nic nestane? nechci potom resit nejake zavady ze to nebylo vyvazene. ale nevim jak a kde se to vyvazovani dela, jenom predpokladam ze doma se to neda udelat. dekuji mistnim znalcum za odpovede.
doufan ze svuj dotaz nezakladam blbe tuto informaci jsem zde nenalezl
mam felicii 1,3 MPI 2000, pozvolna mi odchazi spojka, shodil jsem setrvak a zjistil ze ani zubaty venec na setrvacniku na tom neni dobre. naskytla se me moznost koupit za par korun setrvak se zanovnim vencem (priblizne 700 km najetej, to je jak nic) a stejne starou spojkovou sadou sachs ze stejne motorizace. tak jsem si rikal ze to vezmu a vymenim kus za kus ale nevim jak je to s vyvazenim. myslite ze je potreba ten setrvak z jineho auta vyvazit nebo se nic nestane? nechci potom resit nejake zavady ze to nebylo vyvazene. ale nevim jak a kde se to vyvazovani dela, jenom predpokladam ze doma se to neda udelat. dekuji mistnim znalcum za odpovede.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Nic se nestane. Dělá se vyvažování komplet s klikovkou a řemenicí, ale myslím že je to zbytečný. Ty součásti jsou vyvážený i samostatně
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Já setrvačník jenom kvůli výměně věnce taky nevyvažuju, pokud se tou výměnou někde nepoškodil, což by se ovšem při správném postupu stát nemělo a taky že se mi to nikdy nestalo... Vyvážením nic nezkazíš a budeš mít jistotu, ale v tomhle případě bych se toho nebál. Myslím ani v DP se o vyvažování po výměně nic nepíše. Samozřejmě pokud by se s ním dělalo něco víc (odlehčení, zafrézování třecí plochy apod.), tak tam už je vyvážení nutné. Abych to shrnul - vyvážení je jistota, ale imho v tomto případě ne nezbytné.
Jinak jsem v podstatě totéž, co ty (setrvačník z jiného auta, na něj nový věnec (originál, ty čínské parodie na ocele prd vydrží) a spojka z mého), dělal zhruba před měsícem na svém a nic jsem nevyvažoval, jestli jsem udělal chybu poznám na jaře, ale myslím, že ne..
Jo jinak se doporučuje použít nové šrouby a pojistit lepidlem...
Jinak jsem v podstatě totéž, co ty (setrvačník z jiného auta, na něj nový věnec (originál, ty čínské parodie na ocele prd vydrží) a spojka z mého), dělal zhruba před měsícem na svém a nic jsem nevyvažoval, jestli jsem udělal chybu poznám na jaře, ale myslím, že ne..