Barvení tapeců a stropnice

vybavení a úpravy interiéru atd.
Odpovědět
papa.smurf - FK

Re: bude to stačit? Nátěr tapeců

Příspěvek od papa.smurf - FK »

Citace z webu : Nastříkat můžete barvu na jakýkoliv textil, ale musíme Vás upozornit, že tyto barvy nejsou určené ke konzumaci, takže musíte rozhodně zabránit tomu aby je Vaše dítě olizovalo.

Pozn. To se netýká jen dětí, ale všech přepravovaných osob, včetně řidiče :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Iniciativě se meze nekladou, tak to zkus.
Já už to zkoušel stříkat tapecy a na těch chloupkách se dělaly kapičky barvy, které ztekly dolů na tapec a byly tam potom tmavší flíčky. :o
Je pravda, že jsem to stříkal stříkací pistolí, možná to sprejem bude jiné. :P
Goddzilla - FK

Příspěvek od Goddzilla - FK »

no hlavně mi ted neřeknete ze to de sprejem na textil dneska sem tapecy nabarvila a 60% interieru mam dle predstav :) zalozim si tema v nasich vasich strojich a az pridu na to jak tam nahazet fota muzete se mrknout :))
papa.smurf - FK

Příspěvek od papa.smurf - FK »

No to se ještě neví jestli to funguje. Ještě to nikdo nezkoušel - byl to jenom takový nápad. Já osobně jsem ve stádiu odrezování, takže tapecy holt musí počkat :?
Goddzilla - FK

a když vám na tape napřiklad zaprší? udela to neco ?? ptam se protože už to taky mam a minule nejak prselo tak sem rychle zatahoval okynka .))
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

neudělá to nic, klidně je můžeš hodit do vody a umýt.
Goddzilla - FK

fakt ? me se o nej dneska oprela sestra a uz tam vidim flek ale asi jen ty chlupy rozcuchala :))) ja myslel zde kdyxz je to vodou reditelna barva bude se to redit dale pri styku s vodou :))
sicik - FK

Příspěvek od sicik - FK »

Tak jsem se do toho taky pustil! Popsaný postup jsem dodržel: Tapecy jsem vydrhnul na zahradě, kartáčem jarem a hadicí, nechal proschnout pěkně na sluníčku(16.8.09), nenatíral jsem to balakrylem, ale koupil jsem univerzální vodou ředitelnou barvu, naředil 1:1(vod voka :D ), natřel jsem 1. vrstvu, počkal asi 30 min(bylo to ještě trochu vlhký :oops: ) a flekatý, ale po natření 2. vrstvy se barva pěkně ustálila. Nechal jsem to pěkně proschnout na sluníčku a tady je výsledek:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

je to sice pekny ale ja bych to nemohl mit v aute .. jak jsem to videl jak je to drsne jak 80 smirgl tak bych to v aute nesnesl a mel bych asi furt dodreny loket...to fakt radsi serii nebo to nejak potahnout latkou...nebo levnejc to poflokovat...divim se ze to snesete mit neco tak drsneho v aute
méně znamená někdy více...
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Macman Přeháníš viděl jsi to jednou možná dvakrát, já jsem natřel desítky tapeců a vyzkoušel všechny možný varianty i různý barvy..

Je fakt, že GLXový tapecy nejsou vhodný na barvení po nabarvení jsou tvrdší. Ideální jsou LXový po r.v. 98 tam je to v pohodě. Rozhodně to není jako 80 šmirgl, když se to udělá dobře, důležitý je ten poměr barvy a vody, aby se látka jenom nabarvila, ale neuzavřela shora vrstvou barvy.
Pochopitelně se to nedá srovnávat s látkou nebo flockem, ale je to o naprosto jiných penězích, za desetinu ceny je to defacto paráda. ;)
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

V tomhle sem s Macmanem.. Také sem testoval a bylo to hrozné.. Zkusil sem po druhé a to stejné.. Kamoš to dělal sprejem a aji po tem to vytvrdlo..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já neříkám, že to neztvrdne, ale můžete ovlivnit jak. A to vhodným výběrem tapecu, vhodnou barvou a její konzistencí. Takže nemůžete všechny barvené tapece hodit do jednoho pytle s tím, že je to tvrdé, nepoužitelné a na odření. ;)
Collin - FK

To asi ne, ale já je tam hážu zato i jaký je to hulvát.. Už bych do teho nešel.. ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak já si to osahal na srazu u ponmana a musím říct že to není zas tak drsný.O něco drsnější to je,ale ne o moc.No budu od ponmana kupovat tapecy a vyzkouším to na nich.Když mě to nebude vyhovovat tak zase vrátím zpět série,vyzkoušíme a uvidíme ;)
Collin - FK

Tak hlavně jak psal 103 jde o to jaké má Ponman tapce... A hlavně to udělej podle něj když se ti to zdá v pohodě.. :)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No nevím jaký má přesně ponman,ale já použiju LXový z novějšího modelu,takže podle návodu nejvhodnější.Jak říkám,zkusím to,pak s tím budu nějakej čas jezdit a když to bude na prd tak vrátím svoje tapecy do auta ;)
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Jj,musi se to zkusit a potom se clovek rozhodne.Neni problem nahodit zpet origo tapecy,nebo flock,nebo potahnout.Proste je to tu stokrat omilane. 8-)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no pravda ze jsem to zkousel asi u 2 aut a slysel jeste povidacky na srazech od ostatnich ze to zkouseli jinde a taky drsne...mozna je nejaky lepsi zpusob jak to natrete ale nebude to tak mekke a zdrsni se...zkusil bych to u nekoho udelat rychly tah rukou pres tapec a jestli bych si ji podrel...ja mel taky glx tapecy ktere jsou mekci a starsi normalni tapecy kdyz jsem je flokoval muselo se vsechno natrit barvou...bylo to podobny balakrylu ale vsechno tak vytvrdlo ze to bylo jak bych rukou prejel po asfaltu...ale newim no podle vasich metod..mozna me nekdo nekdy presvedcite o opaku...
Obrázek
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Ale vubec nikdo nikoho nepresvedcuje :!: To je na kazdem co si udela ne? ;)
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no ja myslel ze me presvedcite o tom ze to neni drsne...
Obrázek
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak rozhodně to je hrubší než origo a nebo flock,to ti nikdo vyvrátit nemůže,ale je to za zlomek ceny.Já už do auta cpát moc nechci,takže pro mě je to jasná volba
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

sem tady novy a chystam se na svem aute narvait strop na cernou barvu precetl sme tady to vlakno ale nenasel sem zde naky fotky jak to vypada po nabarveni :( nemel by ste nekod nakou fotku? nebo odkaz? byl bych vam moc vdecny a kdyz na ten strop sahnu nebude tvrdej ? kamarad si koupil spreje na textil a striknul si ho ale tolik penez se mi dotoho nechce davat :( tak bych to chtel udelat touto formou
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Pár fotek je hned na první stránce . Dál jsem nehledal .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

přidám se k názorům, že interiér auta má být nejen na pohled do fotky, ale i trochu utulnej. Naplácat na to balakryl mi přijde jak od výrobců z Číny-dneska o tom byl v radiu pořad-levný trdý plasty, nic moc vzhled apod. Zatím to není pro zhýčkaného Evropana, ale díky takovým, kterým stačí dokonce balakryl se tu do pěti let rozrostou sráči z Číny... Proti anbarvení nic nemám, líbí se mi, tak někdo vyymslete, aby to bylo jen nabarveny a ne tvrdý jak bolavá pata a budete mít kšefty :mrgreen:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mates
Zase jeden chytrolín, co slyšel, jak jedna paní povídala.
Nejdřív si to tu pořádně přečti, potom si to vyzkoušej vyrobit, následně třeba rok používat a potom dávej rozumy. ;) :twisted:
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

kdybych to neviděl na vlastní oči, tak neříkám. a pokud vím, nikoho jsem neurážel, tak klid strécu
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Mates - zacni flockovat a mas kseft jako blazen.Samozrejme za cenu barvenych tapecu balakrylem........ :lol: 8-)
gastr - FK

Příspěvek od gastr - FK »

Tak sem právě donatíral druhou vrstvu tak uvidíme co se z toho vyklube :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mates píše:kdybych to neviděl na vlastní oči, tak neříkám. a pokud vím, nikoho jsem neurážel, tak klid strécu
A už jsi expert. :shock:
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

mates: pre začiatok je rozdiel natrieť a natrieť. Neviem čo si videl, ale je obrovský rozdiel či niekto použil jednu vrstvu alebo niekoľko. Pri viacerých vrstvách je ten balakryl naozaj ako omietka na dome. Správne natretý tapec z LX v NT na dotyk skoro rovnaký ako origo.

Samozrejme ten origo považujem za hrôzu, čo sa týka povrchu aj farby. Takto je to aspoň farebne pekné. Kto chce kvalitu ide do semišu, látky, floku alebo kože. Tam sa už za individualitu platí a nikto si to doma poriadne neurobí na prvý pokus. ;)
lukevilla - FK

Příspěvek od lukevilla - FK »

Navstevnik: Tady je par fotek jak to mam udelany ja: Obrázek Obrázek

Na dotek je to hruby ale uprimne, kdo si denodenne saha na strop?;)
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

Hosi sice hodne dlouho stary tema.ale kdyz vam to brousi kuzi tak to zbruste smirkem ne?
Obrázek
easy

Příspěvek od easy »

Taky si myslim co kdeby se to nepovedlo tak to jednoduše zbrousit do jemna a natřít znova ale už by to vypadalo jako kdeby to bylo nalakovaný, no budu to zkoušet taky ale chci to zkusit na starých tapeců z 1995 když říkáte že to nejde musim to zkusit :D Takže zatim pic
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

mze mi prosim nekdo poradit? dal jsem prvni vrstvu zluty barvy,mel sem to dost ridky...hodne to teklo :) takze to ted schne....mozna se mi to zdalo ze to moc teklo,daval sem to tak 1:1....a mam ted ten druhej nater dat jen barakryl bez vody? nebo zase s vodou? diky moc za pomoc :)

co to udela kdyz to nezredim? ;)
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Když to nezředíš, tak to úplně zalepí strukturu na látce. Pokud to natíráš tím balakrylem, tak to musíš hodně roztírat, přímo vetřít do látky. Takže čím řidší, tím lepší. Nesmí se ti udělat vrstva barvy, ale pouze tu látku obarvit-natónovat.
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

tak to jo...ale ona dost prosvita ta zluta barva..ale jak rikam,je to prvni nater, i kyz sem to pretiral vlastne vickrat,ale hned po tom,takze to bylo mokry...mam to nechat zaschnout? a pka to bude kryt vice a vice?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, nech to proschnout a s každým dalším nátěrem to budeš mít žlutější a žlutější. Ovšem negativum je, že čím víc nátěrů, tím to bude tvrdší ve finále. :(
mnohem lépe a snáž se dělají tmavší odstíny.
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

chci to delat zluto cerny....horejsek zlutej a spodek pod tou lajnou pod okynekm cerny....ze to bude tvrdsi na dotek mi nevadi...hlavne aby to tam drzelo :)

jo a je to pololeskla barva....jak ta zluta tak ta cerna....to nicemu nevadi ne?

a strika se pak jeste na to neco? treba bezbarvy lak aby to lepe drzelo nebo se lip cistilo?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nikdy jsem nic na to nestříkal, balakryl, když zaschne, je voděodolnej. Čistil jsem tapecy vodou a bez problémů. Rovněž nepouštěly barvu v létě na oblečení ap.

Osobně, ale už jsem z barvení vyrostl, nechal bych je potáhnout látkou nebo kůží.
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

no o tom sem taky premyslel,ale nemam nikoho v blizkem okoli kdo by to udelal a navic sem slysel ze se to brzy vyblije....ale nevim,jen sem to slysel...doufam ze ten balakryl taky vydrzi neco :)
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

Kluci chtěl bych se Vás jenom zeptat na detail možná to tu je ale nenašel jsem to jaký balakryl jste použily?
http://www.balakryl.cz/sortiment
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Když jsem si hrával s barvičkama a že jsem jich vyzkoušel hodně, tak, jako tapeců. :lol: :lol: Tak se mi nejvíc osvědčil.
http://www.balakryl.cz/balakryl-uni-mat-v-2045--p10
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

tak ja koupil ty samy,akorat pololeskly :)

no uvidim co z toho vyleze,az to dam na auto,tak zalozim info o aute jako to maji tady tuneri :)

at mi k tomu taky nekdo neco rekne :)

dekuju moc za rady..

p.s. snad to nesprasim :-D
hurvajsp - FK

děkuju za odpověď, ale podle výběru odstínu co nabízí tak asi budu muset najít jiný řešení chtěl bych červenou
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

cerveny maji urcite taky...
BlueFox - FK

Příspěvek od BlueFox - FK »

Zkoušel jsem barvu Primalex. Namichali mi ji primo na miste, dle kodu. Vodou reditelna na kov, drevo... Jde to s ni kupodivu velice dobre. Me to nakonec vyslo takhle flekaty, protoze trvalo, nez jsem to chytnul do ruky. A jeste jsme to delali ve dvou, coz je taky kravovina...

Rozhodne hodne naredit a spis to vymachat nez natirat. Pak nechat zaschnout ve vodorovne poloze (nedojde ke steceni). a Pak to nechat na slunci uschnout a vycischnout. Po zaschnuti to totiz zacalo smrdet nejakou celulozou nebo co... ale po par dnech je klid.

Ale je to dobra varianta a je prakticky neomezene mnozstvi odstinu. A tkanina ani nestvrdne kdyz se to takhle redi. Akorat to pak neochotne kryje nejake velke smouhy. Mam tam kolem stresniho okna tmavou spinavou linku a ta vylejza porad.

Takze tak.. Po zime sezenu jinej tapec a udelam to poradne. Mozna to nacpu do pistole a nastrikam. uvidim...

jo jeste cena. 200kc za 1kg barvy. na strop jsem vypotreboval tak pulku.

Obrázek
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

tak sem to dneska patlal znova....delam tapec ze dveri,kdyz sem to redil vodou tak to proste nekreje,dycky kdyz to uschne tak je to jako pruhledny :-D tak sem tam ten balakryl napral bez vody a hne to vypada jinak...je to parada....
cerna mozna zredit jde...ale ta zluta...neni sance...at tam dam kolik vody chci..hodne,malo,1:1 tak je to stejne na chuj :)

zlutou neredit .)
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

Tak tady je muj vytvor po vikendu jak sem slibil :) co vy na to? ;)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) bBIKEr dne ned 17. říj 2010 19:08:15, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kua ty jsi si s tím vyhrál :o teď už je to skoro, jako polaminovaný co? to bylo vrstev než jsi docílil tu žlutou.
Přesně takovýhle žlutočerný mám montérky. :P
hurvajsp - FK

Ta kombinace žlutý a černý fakt mazec mě se to líbí
Odpovědět