Tuhé řízení
-
Pixl
Tuhé řízení
Prosím poraďte mi, jde mi velmi ztuha volant a občas něco zavrže, někde jsem četl že se má něco vyčistit a promazat, ale servisáci říkají pouze měnit.
Co mám podle vás promazat, případně vyměnit (1,3 BMM rv95 BEZ SERVA)
Předem děkuji za jakoukoli radu
Pixly
Co mám podle vás promazat, případně vyměnit (1,3 BMM rv95 BEZ SERVA)
Předem děkuji za jakoukoli radu
Pixly
-
luke.bean - FK
Re: Tuhé řízení
vliv na řízení mají spodní čepy na ramenou,kuláky řízení a ložiska v horním uložení - vše vyměnit
-
Kuladmin
Pripadne jeste zda v samotnme rizeni - hrebenu - je mazaci napln vazelina. Zda to nemaka nasucho jak jsou natom prachovky nejsou ko a cely promasteny?
Jak píšeš že řízení má mazivo, kdyby tam bylo málo maziva, je možné že při určitém zatočení spíše doprava a jen někdy (spíše při delší jízdě) začne něco jakoby vrzat, právě jako kdyby někdě něco bylo na sucho...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 08. říj 2009 16:27:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
To vrzaní při natočení jo? Zajímavé....
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 08. říj 2009 16:28:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Prachovky vypadají OK, mastné nejsou.Vrzání se projevuje jen občas při parkování (tj vyvinutí vysoké síly).Pokud stojím a kroutím volantem, tak jsou slyšet rány - zřejmá vůle něčeho, asi čepů. Chtěl bych dát řízení a přední nápravu do kupy, ale tak abych se v tom nemusel hrabat za pár měsíců zase - geo není nejlevnější.
za všechny minulé i budoucí reakce děkuji
Pixly
za všechny minulé i budoucí reakce děkuji
Pixly
-
smazany clen - FK
Jestli se něco ozývá když točíš volantem na místě, tak bych začal horním uložením tlumičů...
-
Legolas19 - FK
ja zase bych měl spíš dotaz co mě děla pořad že do leva se mi zatačí těžší jak do prava nějak to kladě větší odpor a to za jizdy i staní nevite někdo ?
-
Hans - FK
Mně zase při vytočení doleva něco vrže ( jakoby suchá guma ), ložiska horního uložení tlumíčů jsou ok, čepy jsou bez vůle ale původní ( to by mohlo být ono ). Chci se zeptat jestli jde nějak promazat převodka řízení vazelínou, jestli to náhodou nejezdí nasucho. Když bylo auto nový ( 1997 ), volant šel točit prsem.
-
komisar
- Kontaktovat uživatele:
jednak na řízení má vliv i pneu pokud jsou podhuštěná jde to ztěžka taky.
jinak jsem včera měnil spodní čepy a čepy řízení a už mi dcera hlásila že to jde lépe otáčet volantem
jinak jsem včera měnil spodní čepy a čepy řízení a už mi dcera hlásila že to jde lépe otáčet volantem
ŠKODA FELICIE 1,3 50 kW combi 1996
-
stony - FK
Přesně tohle mi dělá. Přístí týden budu měnit horní uložení tlumičů, protože to mám vybité.Dejwis píše: je možné že při určitém zatočení spíše doprava a jen někdy (spíše při delší jízdě) začne něco jakoby vrzat, právě jako kdyby někdě něco bylo na sucho...
Tak uvidíme jeslti to souvisí jak píšete. Čepy už mám nové, tím to není.
Pak jedině přímo v tom řízení.
-
Hans - FK
Horní uložení mám měněno v lednu, jinak všechny čepy jsou původní a tlumiče taky. Taky to vypadá na to řízení