Po zahřátí nejede na lpg-repase reduktoru?
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Po zahřátí nejede na lpg-repase reduktoru?
ahoj kluci mám takovej problém.jel jsme na lpg a najednou se mi začalo aut jakoby přidušovat čím víc jsme dal plynu až to nakonec neudrželo ani volnoběh a samo to zdechlo.pak už to na plyn vůbec nejelo.když se ten motor a všechno zase ochladil a byl studenej tak to zase jelo normálně ale s přibejvající teplotou to zase ubíralo na plynu a začalos e to dusit až to nakonec zase zdechlo.na benzín to jede vpohodě.všechny ventily fungujou elektronika taky je vpořádku.napadaj mě membrány v reduktoru protože vzduchovej filt mám novej a před půl rokem měněnej filtr lpg.reduktor mám BRC Tecno.napadá někoho z vác čím to může bejt nebo už se s tím setkal.je fakt že poslední tejden to jezdilo normálně akle přišlo mi že to nějak ztrácelo postupně výkon že sjem an to musel víc šlapat a hlavně když sjem stál s autem na místě tak to drželo otáčky dost nízko a dost se klepal motor.hlavně bych to potřeboval dát do vánoc do kupy ale na servis nemám takže pokud možno to opravim sám s tím nemám problém jen nevím na co se zaměřit.díky moc předem za rady.vláďa 
Naposledy upravil(a) Vlada320 dne sob 19. pro 2009 19:05:18, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po zahřátí nejede na lpg.
ještě na jednu věc se chci zeptat.ten reduktor mám teda BRC Tecno a zajímalo by mě jestli v těch reduktorech má bejt nějakej olej?zespoda je nějakej plastovej šroub tak sjme ho povolil a vyteklo na mě asi polívková lžíce nějakýho humusu a žlutýho oleje.nebo snad to ybl olej. 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po zahřátí nejede na lpg.
tak zeptám se ještě jinak.dělal tu někdo někdy repasi reduktoru BRC?protože to vypadá že budou asi v háji ty membrány.jediná věc která je totiž u toho zapojení a vůbec všeho na lpg závislá na teplotě vody je reduktor neboli směšovač.
Re: Po zahřátí nejede na lpg-repase reduktoru?
to s tim humusem je normální to je odkalovací šroub 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ok takže olej v tom reduktoru bejt nemá a to co vyteklo je jen nějakej humus.to jsme potřeboval vědět.v pondělí skočim koupit novej filtr lpg a když to bdue dlat dál tak koupím novou sadu membrán na repasy toho reduktoru a vyměním to.v pátek potřebuju jet pryč takže přinejhoším to seřídím podle sluchu a hned v pondělí když budou mít v servisu otevřeno tak to zajedu nechat seštelovat.ventyly jsou vpořádku a žádnej z nich nezavírá takže přívodem plynu to není a jediná věc která by to ještě mohla dělat je ten krokovej motorek ale to si nemyslim že by odešel.spíš to vidim na ty membrány sázim na něj 95ku1 že je to v reduktoru.jen potřebuju kdyžtak někoho kdo to už dělal ať mám někoho kdo mi kdyžtak poradí co a jak.šikovnej sem a nebojim se toho to je důležitý 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak první poznatek.vyndal jsme ventyl lpg rozdělal ho a ejhle.filtr docela špinavej po roce ale hlavně co mi hned trklo do očí.já ho tam já blbec dal opačně
je tak že nechápu jak tam mohl jít plyn už od začátku ale teď se i ten kousek kterym to šlo začínal ucpávat takže bych se vůbec nedivil tomu kdyby to bylo tím.no každopádně si teď docela klepu na čelo jaktože jsem ho al opačně ale tak to ej teď už jedno.chybyma se člověk učí jen doufám že jsem si tím nezničil membrány ve směšovači
zítra dám novej filtr správně a uvidím co to bdue dšlat.pak dám vědět
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak dneska jsem vyměnil ten filtr a pořád to chcípá.takže už je reduktor venku a před chvílí jsem ho rozebral.no nedovedete si ani představit jakej humus jsme tam našel.první membrána vespod totálně sežraná a celá zkroucená a ta druhá ještě horší.popraskaná celá zasviněná a ten humus pod ní no strašný takže se teď chystám to jí vyčistit a zejtra jedu pro membrány dám je tam a uvidíme.jo a obě jsou pěkně stvrdlý.nějak to snad poběží a když by\ch to stihl zejtra dát do auta což si myslím že stihnu hravě tak ve středu bych zajel do servisu to nechat poštelovat akorát doufám že už enbudou mít zavřeno
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak reduktor očistěn jak to jen šlo.a zehjtra budiž zázrak 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak je hotovo.teda ne zcela.membrány vyměněny,reduktor složen zpátky dohromady.všechno krásně těsní nikde nic neutíká.auto dje teď nastartovat i studený bezproblému an plyn ale jedna věc je špatně a to sjem stejně čekal.má to rozštelovanou bohatost směsy.když to nechám ohřát na benzín a přepnu na plyn tak to běží dál což předtím to rovnou zdechlo.když to chcípnu ohřátý a nasratuju rovnou na plyn tak taky není problém ale když to enchám stát na místě na volnoběh tak se to po čase zahltí plynem a pak to nejde ani nastartovat na benzín.takže zítra jedu do servisu doufám že mě teda vezmou a nechám to seřídit.do toho štelování se totiž fakt srát nehodlám.jinak v tom reduktoru není co by se dalo pokazit.jediný co že to musí všechno pěkně těsnit a bejt správně složený ale jinaks e tam nic nenastavuje.jediný štelování je z venku a to jak řikám neumim a ani bych t asi asi ani nedkázal doma takže to už enchám na servis. 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ono to s tím seřízením většinou není tak jednoduchý...ještě jsem nezažil aby někdo seřídil plyn napoprvé.Většinou se to dolaďuje navícekrát.
Já to dělal tak že jsem mu "povolil víc" a pak to postupně přiškrcoval až do stavu "akorát"....aby to jelo ale zároveň to extra nežralo...záleží na tobě.Jezdím tak za 9 - 10l/100km,mohl bych mu ubrat ještě víc ale mám rád když je to krapet živější.
Já to dělal tak že jsem mu "povolil víc" a pak to postupně přiškrcoval až do stavu "akorát"....aby to jelo ale zároveň to extra nežralo...záleží na tobě.Jezdím tak za 9 - 10l/100km,mohl bych mu ubrat ještě víc ale mám rád když je to krapet živější.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
mě to nedalo a šel sjem si s tím teď taky pohrát.už jsme to nějak sešteloval a vyopadá to že plynu tam jde už míň akorát teď to pdoel mě bude už mít chudou směs protože při akceleraci to nemá takovej tah ale jinak to jede a běží už vpohodě.takže sjem rád že výměna proběhla dobře teď už to jen seřídit odborníkama.jinak můžu se tě ivarku zeptat jak to šteloješ sám?já mám reduktor BRC a ten má na sobě dva prvky na štelování.jeden takovej imbus kterej je zalezlej a pak je tam takovej vylezlej štelovák jako vroubkovanej a pak mám na hadici co vede do sání takovej ventyl ale na něm je ještě z druhý strany nějakej ten servo motor.ten nevím jak přesně funguje ale myslel jsem si že tím že tam je tak je to ovládaný elektronicky ale zjistil sjem že když přiškrcuju tím ventylem co je na tý hadici taky akoát naproti tak tím směs ovlivňuju takže ten servo motor asi reaguje až podel toho kolik přidáš plynu proto si to bere signál z klapky o jejím úhlu naklopení.nevim no.jen mi napiš tak nějak postup jak to seřizuješ ať sjme chytřejší a potom servisu si to můžu kdyžtak doladit k dokonalosti
.díky moc
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já už si vzpomínám...ty tam máš ten servoventil..tak to ti neporadím.Já mám osekanou verzi,tzn vše růčo.
Jinak já mám Lovtec,mám štelovák na reduktoru (ten je na bohatost volnoběhu) a pak na hadici k mixu a ten je na množství plynu při otevření klapky.
Dělal jsem to tak že ten na hadici jsem otevřel krapet víc,sešteloval (tím na reduktoru) aby byl volnoběh v cajku a reagovala svižně na sešlápnutí plynu (utahuješ ho a až se začne na volnoběh motor klepat a bude nestabilní tak ho o kousek zase povolíš) a pak jsem postupně přiškrcoval ten na tý hadici...utahuješ (třeba tak o 1/4 až 1/2 otáčky dycky po několika desítkách km) až začne být líná a nejede.No a pak podle toho jak ti to vyhovuje..buď jí necháš línější anebo ten šroub malinko povolíš/přidáš jí.
Ale jak jsem psal..u tebe do toho kecá ještě ten servoventil...ten se nastavuje přes pc..tak to moc neznám.
Jinak já mám Lovtec,mám štelovák na reduktoru (ten je na bohatost volnoběhu) a pak na hadici k mixu a ten je na množství plynu při otevření klapky.
Dělal jsem to tak že ten na hadici jsem otevřel krapet víc,sešteloval (tím na reduktoru) aby byl volnoběh v cajku a reagovala svižně na sešlápnutí plynu (utahuješ ho a až se začne na volnoběh motor klepat a bude nestabilní tak ho o kousek zase povolíš) a pak jsem postupně přiškrcoval ten na tý hadici...utahuješ (třeba tak o 1/4 až 1/2 otáčky dycky po několika desítkách km) až začne být líná a nejede.No a pak podle toho jak ti to vyhovuje..buď jí necháš línější anebo ten šroub malinko povolíš/přidáš jí.
Ale jak jsem psal..u tebe do toho kecá ještě ten servoventil...ten se nastavuje přes pc..tak to moc neznám.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
dobře já musim mít vždycky něco spešl.ale běží to teď krásně na volnověh to je fakt.už na to nebudu sahat jen přijedu do servisu řeknu co sjem s tím dělal a co potřebuju a ať se hoši snažej.
jinak já právě myslel že ty máš ten samej systém co já.to nevadí ale stejně díky moc 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš zač,hlavně ať se zadaří a frčí ti to.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já jsem na tenhle šroub koukal a štelovat s ním šlo ale vrátil jsem ho tak jak byl.akorát jsme pošteloval ty dva šroubky na reduktoru.jeden se o dvě otáčky přitáhl a druhý o dvě otáčky povolil.ve středu bych měl jet do servisu dřív to nestíhám.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
takže autí už je po seřízení a jede to nádherně.vůbec žádnej problém a i když ej to plně prohřátý a zapnu všechno co se dá v autě tak to běží pořád krásně na volnoběh.předtím se ten motor začal docela dost třást a přitom otáčky byly o něco víc než teď.takže sjem vyměnil filtr lpg a udělal sám komplet repasy reduktoru a řikám kdo se do toho bduete pouštět tak nic na tom není.je to fakt jednoduchý.tak jak to rozděláte tak to zase složte a je hotovo.nikde se nic nenastavuje.jediný co tak je pak dobrý to nechat v servisu seštelovat bohatost směsy atd...vyšlo mě to se vším na 1260kč i se seřízením a ještě mi čistili ten krokovej motorek co je na hadici od reduktoru do sání.cože je krásný si myslim 
-
rar
kolik km jsi nebo jste meli najeto kdyz jste davali nove membrany v reduktoru?
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Ideální je napíchnout měřák na Lambdu a měřit, jestli je to chudé nebo bohaté - nastavovat bohatost. Já mám na volnoběh schválně bohatší směs (jede lambda nadoraz) a jakmile přidám, začne cestovat jak má nahoru a dolů
. Bohatší na volnoběh je lepší z důvodu zášlehu-auto střelí do sání na 99% pokud je směs chudá-při prudkém sešlápnutí plynu.
Po seštelování jsem taky přidal o 1/4 otáčky průtok na hadici, protože to nejelo. Teď jede líp jak na benzín a papá lehce pod 10l při honění.
Po seštelování jsem taky přidal o 1/4 otáčky průtok na hadici, protože to nejelo. Teď jede líp jak na benzín a papá lehce pod 10l při honění.