Blbnou budiky
-
drv.Astor - FK
Blbnou budiky
Po problemu s ridici jednotkou, ted nastal dalsi problem. Zacal blbnout pristrojovy stit. Sviti kontrolka dobijeni ikdyz auto dobiji, kontrolka rucni brzdy sviti slabe, nesviti kontrolka zapalovani a tlaku oleje. Vsechny zarovky jsou OK. Otackomer, teplomer a palivomer po nastartovani neukazujou, jak proslapnu plyn, tak zacnou ukazovat. nevi nekdo v cem by pravdepodobne mohl byt problem, popr. nejaky postup jak chybu(chyby) odhalit? To moje auto ma stesti, ze ho mam tak rad, jinak bych ho shodil nekde ze skaly....
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blbnou budiky
Zkus pro začátek očistit plošný spoj na budíkách
Co ti zničilo ŘJ? Nemohlo to zasáhnout i ten plošňák na budíkách?
Co ti zničilo ŘJ? Nemohlo to zasáhnout i ten plošňák na budíkách?
-
drv.Astor - FK
Mam dvoje budiky a oboje delaj to same. Podle Mr.Cimbu pravdepodobne voda v rj.
-
robin1 - FK
Mohol by byť problém v kabeláži. Zapni zapaľovanie (motor vypnutý) a skús silnejšie pobúchať zvrchu po palubovke (nad prístrojovkou), či nenabehnú kontrolky a palivomer.
Ak sa nebude nič diať, povytiahni prístrojovku a kývaj káblami, ktoré idú do nej. Sleduj pri tom prístrojovku.
Ak sa nebude nič diať, povytiahni prístrojovku a kývaj káblami, ktoré idú do nej. Sleduj pri tom prístrojovku.
voda v pojistkovce tohel dělá dooost často
taky bych to viděl na pojistky
časem vytrvdne guma kolem čelního skla a tudy potom teče přímo do pojistkový skřínky
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Kde je kontrolka zapalování?Co je to za auto? V normální felicii je kontrolka dobíjení, oleje, ruční brzdy a kontrolka brzdové kapaliny.Jestli svítí baterka tak zkušebně odpojit od altíku a musí zhasnout.Hlavně bych zkontroloval připojení koster.Může být upadlá a tím nefungujou budíky. Kontrolka dobíjení, mazání a ruční brzdy není závislá na kostře palubky, kostra se přivádí ze spínačů u altíku z altíku.
-
drv.Astor - FK
robin1: to jsem udelal a nepomohlo...
sadra11, raceman: pojistkova skrinka je uplne sucha, nikde ani kapka, vsechny pojistky ok, vsechny jsem vytahl a dal zpet kdyby byly zoxidovane kontakty...
Jozefj: myslel jsem tady ty kontrolky
- kontrolka dobijeni, kontrolka oleje, kontrolka rucni brzdy a ta kontrolka jak na ni je vykricnik(sviti pri startovani a po pusteni klicku zhasne). nevis odkud se bere kostra na budiky? ten altik jdu hned zkusit...
sadra11, raceman: pojistkova skrinka je uplne sucha, nikde ani kapka, vsechny pojistky ok, vsechny jsem vytahl a dal zpet kdyby byly zoxidovane kontakty...
Jozefj: myslel jsem tady ty kontrolky
a měl si jí komplet rozdělanou nebo si jí jen vyklopil?
Jen k te kontrolce s vykricnikem. Je to kontrolka brzdove kapaliny a pri startovani sviti pouze pro kontrolu zarovky.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
drv.Astor - FK
lucasCZE:
tak jsem zase o neco chytrejsi (nemam user manual)
Raceman: jen jsem ji vyklopil
Jozefj: kdyz odpojim jakykoliv kabel z alternatoru, tak budiky zhasnou uplne. Nechapu absolutne jednu vec... budiky zacnou neco ukazovat teprve tehdy az kdyz po nastartovani zvysim otacky. Pokud nezvysim otacky pridanim plynu, tak se budiky nezapnou. Kontrolky na blinkry, svetla, vyhrivani okna funguji normalne.
Raceman: jen jsem ji vyklopil
Jozefj: kdyz odpojim jakykoliv kabel z alternatoru, tak budiky zhasnou uplne. Nechapu absolutne jednu vec... budiky zacnou neco ukazovat teprve tehdy az kdyz po nastartovani zvysim otacky. Pokud nezvysim otacky pridanim plynu, tak se budiky nezapnou. Kontrolky na blinkry, svetla, vyhrivani okna funguji normalne.
voda se drží pod tím černým plastem jak v něm drží pojistky a samotným víkem kde jsou uvnitř neizolovaný kovový cesty tak to rozeber a podívej se pořádně
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá že to nemá kontakt na baterku a jede to na altík .Zkontrolovat kabel mezi baterkou a pojistkovou skříní. Hlavně změřit napětí po zapnutí klíčku kam jde na spínací skřínce,tu vodu nevylučuji.
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
koukni na kostru, kastle - motor
černej tlustej kabel
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Možná nemají budíky napájení, a berou si je až z alternátoru přes kontrolku dobíjení.
Přívod +12V pro budíky je z pojistky č. 19, přes konektor na pojistkovce BE (třetí zprava), pin 5, červený drát. Vede na žlutý konektor přístrojů, pin 2.
Kostra pro budíky je na žlutém konektoru, pin 10, a vede ke kostřicímu šroubku u volantu.
Přívod +12V pro budíky je z pojistky č. 19, přes konektor na pojistkovce BE (třetí zprava), pin 5, červený drát. Vede na žlutý konektor přístrojů, pin 2.
Kostra pro budíky je na žlutém konektoru, pin 10, a vede ke kostřicímu šroubku u volantu.
-
drv.Astor - FK
chlapi diky za pomoc. Problem vyresen. Byla to pojistka tusim 19, ktera se tvarila jako ze je dobra a nebyla... takova debilovina. na pohled vypada normalne. Elektrikar to promeril a vyresil, trvalo mu to asi 20min... Takze auto je po tydnu opet OK a doufam, ze to tak dlouho zustane...