Nove jazdene pneu

Macko64 - FK

Nove jazdene pneu

Příspěvek od Macko64 - FK »

Ahojte. Kupil som si jazdene pneu aj s diskami. Po výmene kolies mi Felda točila do ľava. Skusil som prehodiť predné kolesá a potom mi točila do prava. Tak som si pomyslel ze to je asi nerovnomerne vyjazdený dezén a že jazdou sa to po čase spraví. Po výmene mám najazdených 1300 km a stále mi to točí. čo s tým môže byť?
PS: vyvážené sú dobre.
Kristensen - FK

Re: Nove jazdene pneu

Příspěvek od Kristensen - FK »

tak jestli je nerovnoměrně ojetej vzorek snad uvidíš hned na první pohled nebo si vem nějaký měřidlo a změř hloubku na krajích a uprostřed, jinak ještě to zkus prohodit se zadkem, nehučí to nějak za jízdy? Aby nebyl v háji jeden z plášťů
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Udělal bych geometrii na nový kola. Pokud jsou větší, bude to tím.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

něco podobnýho - vepředu jetý pláště Firestone, 80% vzorku... kolem 40-50kmh je cítit "klepání" jako by byla guma hranatá, při vyšší rychlosti nic cejtit není. Napadlo mě, že je na některý z nich ploška od zablokování kola, ale to by snad bylo vidět na vzorku... nějaké další tipy ?
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Na geometrii bych to neviděl, protože pokud nasadí kola a táhne to doleva a potom je vzájemně na nápravě přehodí a najednou to táhne na druhou stranu tak je jedno kolo špatné
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Nafoukej obě na stejnej tlak a bude to OK. Taky se mi to stalo.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Macko64 - FK

Nonamed aj ja to citim ked idem okolo 40 km/h tak ako keby bola pneu hranata. Natlakovane boli vsetky rovnako. Servisak mi odporucil aby som si nechal v zadu sadu kolies, asi su tam krivsie disky tak zadne by som nechal radsej tam.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Nic s tím neuděláš, jsou to zřejmě mrdky gumy. Obyč. pneu se tak chovaní, že "skřivují" volant.

Nafoukej je na 2,4 bar, vyčisti, převaž, jestli jsi nedělal nedávno geometrii tak ji nechej udělat a jezdi. Více s tím neuděláš.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Také bych to viděl na špatné gumy. A na vzorku nemusí být ani nic poznat. Už název tohoto topicu je divný - nové jazdené pneu :? . Pokud jsou jeté, tak už nejsou nové.
Někdo se jich asi potřeboval zbavit :( .
Macko64 - FK

Zdenex píše:Také bych to viděl na špatné gumy. A na vzorku nemusí být ani nic poznat. Už název tohoto topicu je divný - nové jazdené pneu :? . Pokud jsou jeté, tak už nejsou nové.
Někdo se jich asi potřeboval zbavit :( .
Pre mňa ako osobu su nove. :lol:
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Já to beru :lol: :lol: .
Tady asi pomůže jedině dát je na zadek. Měl jsem před mnoha a mnoha lety podobný problém a dělaly to právě staré gumy. Zajímavé bylo, že do zimy byly v pořádku, přes zimu správně skladované a na jaře táhly do strany. Ale měly prostě už svůj věk
i když vzorek ještě v normě. Nepomohlo nic, ani převážení, ani kontrola geometrie (ta byla v pořádku).
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Přesně tak, na to nepomůže nic.

Co to jsou teda za pneu? Ať ti můžem napsat jestli se to dá vyřešit nebo ne. Třeba to jsou Continental, zatím nevíme.
Macko64 - FK

Su to MATADOR MP 12. No nic budem musiet na nich jazdit. Teraz si nemozem dovolit nove. Heh.
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Tak v případě, že máš nově MP 12, musim Tě varovat: na mokru hooodně opatrně. Jako kdybys jel na vrstvě sněhu. Velký rozestupy a přemejšlet, kam to v nouzi poslat. Zní to šíleně, ale ani moc nepřehánim, vlastnosti na mokru jsou fakt pekelný.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Matador uz nikdy více.. Presne jak rikas.. Na mokrém novém asfaltu je problem se rozjet do kopce bez prohrabnutí, táhnou mi do strany a jeste vibrují...
Obrázek
Obrázek
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Zas tak černě bych to neviděl, teď mám Matador Stella (koupil jsem je společně s koly) a je to o třídu lepší, i když pořád žádný zázrak
Odpovědět