Lakování disků

lucistrnad - FK

Lakování disků

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Ahoj,chtěla jsem se zeptat,koukala jsem že hodně lidí má klasické plecháče,ale jsou krásně obroušené a nevím jestli nastříkané anebo natření,třeba bílou barvou.Přemýšlím,že bych na to také vlítla,ale nevím,jakou barvou mohu,je to nějaká špecl barva nebo klasická třeba Balakryl? :oops:
Marty_pv - FK

Re: Lakování disků

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Plecháče je nejlevnější a nejlepší dát opískovat a do komaxitu
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ol#p157678
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ol#p184196
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

pokud mas kola na cely rok tak nekvalitni komaxit si neporadi se zimou a na jare se zacne loupat a uz to nejde spravit..komaxit je pomalu uz na furt prtz uz se neda opiskovat tak dobre a nekdy nejde vubec opiskovat...
pokud chces mit kvalitne osetrene kola a at to nejak vypada a vydrzi tak kola urcite opiskovat a nechat si je nalakovat popr nakomxitovat (ale jak rikam nespravuje se dobre tak jak lak)
ja bych dneska uz sel jenom do barvy (samozrejme o nastrikani o patlanim stetcem se tu ani nebudem bavit)...
pokud do toho nechces moc investovat tak bych ti doporucil kola sundat z auta poradne ocistit smirglem, kartacem a podobne az to bude hladky bez rzi a ostatniho a potom oblepit gumu a nastrikat si to samodomo sprejem ;)

takto to vyjde nejdrahz na 500,-
udelal jsem tak 2-3 sady kol na vlastnich autech a jsem spokojeny mhonem vic nez kdyz jsem se nechal ukecat a dal kola komaxitovat ktere se nakonec nepovedly

a taky at to tu mas barevne a nereknes ze jenom kecam
Obrázek
Obrázek
méně znamená někdy více...
Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

jinak jeste abych ti presne odpovedel. barvu nejlip ve spreji a pokud netrvas na nejake silene barve tak se stribrna a bila prodava primo ve spreji specialne na kola a jeste ve velkem mnozstvi...koupis v baumaxech a podobne ..jinak si muzes do spreje cokoliv nechat namichat
jinak jeste jedna kdy jsem strikal zimaky ale doporucuju pouzit jeste bezbarvy lak na ktery jsem se vykaslal
Obrázek

a nejnovejsi
http://macman.rajce.idnes.cz/abt/#09062010328.jpg
Obrázek
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Pravda je že jsem sám taky kola lakoval doma sprejem, ale komax mi na plecháče přijde jako nejmíň pracná metoda (když je dobrej tak i vydrží)
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no pracna...s komaxitem jsem pracoval v praci a vim jak se chova na ruznych materialech a pocasi...pravda ze ty nic nepoznas pokud se ti neznacne s.at..ale myslim si ze, ze kdyz uz mas vyzute kola a samotne disky a nechas je opiskovat tak je dat radsi nalakovat barvou...ver mi ze postup je skoro stejny jak u komaxitu..a veril bych ze komaxit je nekdy mnohem pracnejsi a hlavne spinavejsi pro toho kdo nebyl u vyroby a jak se pri vyrobe u komaxitu neco nepovede tak uz nejde jen tak spravit
Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

a znam lidi co si nechali komaxitovat plechace na zimu a na jare breceli...otluce se to od kaminku a komaxit se zacne loupat a nejde spravit nez jen ho znova udelat
Obrázek
lucistrnad - FK

No blbě jsem to napsala,nemyslela jsme zrovna do laku,ale jen třeba jak jsou ty bílé na favoritu.Takže stačí oškrábat,vydrbat a nastříkat?No uvidím,eale asi do toho půjdu,mám jedny plechy na víc,tak to zkusím,přinejhorším je do odvezu do sběru :lol:
lucistrnad - FK

Tak dneska jdu na to,snad se zadaří,barvičku jsem vybrala nakonec bílou.
Ale chtěla jsem se zeptat,jak jste vyřešili šrouby,také natřeli/nastříkali?Jde mi o to že když se nabarví tak se odřou ,když se to sundá,ale zase když nebudou nabarvené tak to bude dost hnusný ne?No je fakt jak často sundavám kola ... :lol: :roll:
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

srouby si fukni klidne taky...trochu se sice odrou ale celni plocha zustane porad stejna ...tam klic nesaha
Obrázek
lucistrnad - FK

Tak kola jsou natřeny,nechávám je ještě přez noc odpočinout a koncem týdne půjdou na auto,už se těším ;)
Akorát jsem natírala tak vehementně až jsem zapomněla na ty šrouby :roll: Ale koukala jsem,že to na tom autě také není,tak uvidíme,jak to bude vypadat při nejhorším to časem také přetřu
http://img64.imageshack.us/img64/8283/f ... e0063c.jpg
Jo a mám ještě dotaz,chtěla bych bílou fixu na gumy,vymalovávají se s tím písmenka atd.na netu jich je hafo,ale s poštovným,který je dražší než ta zásilka se to teda nevyplatí,nevíte kde by se ten fix dal sehnat?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

na benzínkách to občas maji ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
lucistrnad - FK

Ok díky moc ;)
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

ono pokud nastříkáš šrouby dodatečně tak se nevyhneš odření..my jsme to na náklaďácích dělali tak že se natřeli až bylo kolo utažené ;)
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

lucistrnad píše:Tak kola jsou natřeny,nechávám je ještě přez noc odpočinout a koncem týdne půjdou na auto,už se těším ;)
Akorát jsem natírala tak vehementně až jsem zapomněla na ty šrouby :roll: Ale koukala jsem,že to na tom autě také není,tak uvidíme,jak to bude vypadat při nejhorším to časem také přetřu
http://img64.imageshack.us/img64/8283/f ... e0063c.jpg
Jo a mám ještě dotaz,chtěla bych bílou fixu na gumy,vymalovávají se s tím písmenka atd.na netu jich je hafo,ale s poštovným,který je dražší než ta zásilka se to teda nevyplatí,nevíte kde by se ten fix dal sehnat?
:P To si ty gumy vypouštěla a koukám sundaný aj závaží :o
lucistrnad - FK

Nenene to jedno,je teda vypuštěný (asi píchlé) a to závaží jsem sundala,páč jsem to chtěla mít i pod tím natřený a stejně by to vyvažovali znovu a chtěli bych aby mi závažíčka dali z vnitřní strany
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nevím, jestli na plechách bude držet lepené závaží zevnitř. :?
lucistrnad - FK

A jak to je na alu kolech? :?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

alu to mají zevnitř, ale většinou mají jinej vnitřní tvar než plechy. Fakt nevím, uvidíš, co ti řeknou v pneuservisu. Navíc pod závažím nemůže být barva, to nebude držet.
lucistrnad - FK

:? Tak to mi tu barvu seškrábou :-( Achych jo ... No uvidím,snad se s ním domluvím,aby to vymyslel nějak do vnitřní strany to závažíčko
Odpovědět