výměna palivového čerpadla
-
mr.durex - FK
výměna palivového čerpadla
ahoj lidi. mam jistý problém se svoji Felcii 1,3 GLXi, 50kW, r.v. 1997. Pokazde kdyz zapnu elektroniku (kontrolky sviti) tak slysim od nadrze jak nabiha palivové čerpadlo. Pockam az dobehne a pak startuji a naskoci do 3 otacek. Jenze se nekdy stane ze to cerpadlo nenaskoci a ja nemuzu nastartovat (toci motor ale nenaskoci). Takze se chci zeptat jestli neni zapotrebi vymena cerpadla. Nebo je chyba nekde jinde? Baterka je docela stara ale podle poslednich mereni ma kolem 11V a alternator je novy repasovany z lonska. Svicky nejsou zaolejovane a jsou procistene. Prosim poradte. Dekuji.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna palivového čerpadla???
odklop zadní sedačky tam najdeš víčko vyloupnout a pod nim najdeš konektor čerpadla sundat konektor vzít jehlovej pilník a očistit kontakty poočištění je mírně přihni stříkni tam kontaktol a konektor nacvakni zpět
vlez do pojistkový skříně preventivně vytáhni jedno relé po druhém a pokud budou kontakty zoxidovány očisti je jehlovim pilníkem či smirkem prohlídni jestli ti do neteče voda
otevři motor odpoj baterii a najdi počítač -myslim že je na levym podběhu odpoj konektor skontroluj a opatrně očisti kontakty pak to vše vrat zpět
ještě mi napadá skontroluj a očisti svorky a kontakty baterie -vem to smirkem koukni na minus kabel od baterie jestli nejsou zoxidované spoje na kastli a motor
vlez do pojistkový skříně preventivně vytáhni jedno relé po druhém a pokud budou kontakty zoxidovány očisti je jehlovim pilníkem či smirkem prohlídni jestli ti do neteče voda
otevři motor odpoj baterii a najdi počítač -myslim že je na levym podběhu odpoj konektor skontroluj a opatrně očisti kontakty pak to vše vrat zpět
ještě mi napadá skontroluj a očisti svorky a kontakty baterie -vem to smirkem koukni na minus kabel od baterie jestli nejsou zoxidované spoje na kastli a motor
-
mr.durex - FK
tak jsem odklopil zadní sedačky ale žádné víčko jsem tam nenašel. můžeš mi prosím tě napsat kde ho najdu přesně? díkp.s. píše:odklop zadní sedačky tam najdeš víčko vyloupnout a pod nim najdeš konektor čerpadla sundat konektor vzít jehlovej pilník a očistit kontakty poočištění je mírně přihni stříkni tam kontaktol a konektor nacvakni zpět
musíš zvednout kobereček 
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
-
boner
Poradte prosim,jak to cerpadlo cele vytahnout ven, uz jsem z toho na nervy. Ven nejde a nejde, je to nejak zajistene v nadrzi? diky
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
taky se nato budu chystat mě čerpadlo dost často hučí jako pra
tak vyměním jen samotný motorek čerpadla a uvidíme možná mi zmizne i to občasné cukání. Zítra to tady můžu hodit nějaký obr.z příručky. Přesně teď taky nevím vše o demontáži. Hl.si ale odpoj baterku a nech klesnout tlak v hadicích 
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
čerpadlo má kolem sebe takovou matici,tu odšroubuješ a čerpadlo normálně vytáhneš,ale je to práce tak pro holčičí ruce,nechápu,proč inženýři v Boleslavi vymysleli tak malou díru
nejprv se musí jak říká standa nechat poklesnout tlak v hadicích,stačí odpojit konektor na vrchu čerpadla,ale stejně tě to scáká benzínem,takže nějakej hadr nebo uříznutou PET flašku k ruce,pak odpojíš 2 hadice z vrchní části čerpadla a pak musíš prostě tahat za čerpadlo,v nádrži jsou asi další 2 hadice,takový vroubkovaný žlutý jakoby,možná taky někde nejdu fotky,mám to za sebou už 2x 
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
něco jsem našel na foru
1. sklopit zadní sedačky, vydloubnout kulaté víčko nad hrdlem nádrže. Je dobré si poznačit orientaci víčka a dávat je zpátky ve stejné poloze.
2. odpojit konektor elektriky a hadičky výtlaku i zpětného vedení
3. Odšroubovat převlečnou matici, u aut do 09/96 otočit čerpadlem trošku doleva, aby se uvolnilo z bajonetového zámku. U novějších aut bajonet není, čerpadlo jen visí na přírubě
4. sundat těsnicí manžetu hrdla nádrže, čerpadlo opatrně vytáhnout, nepoškodit plovákové zařízení ukazatele paliva.
Montáž je obrácený postup demontáže. Těsnicí manžetu hrdla nádrže navlhčit benzínem. Nepoškodit plovákové zařízení ukazatele paliva. Pozor na správné natočení příruby čerpadla, šipka na přírubě musí směřovat na šipku na nádrži.
1. sklopit zadní sedačky, vydloubnout kulaté víčko nad hrdlem nádrže. Je dobré si poznačit orientaci víčka a dávat je zpátky ve stejné poloze.
2. odpojit konektor elektriky a hadičky výtlaku i zpětného vedení
3. Odšroubovat převlečnou matici, u aut do 09/96 otočit čerpadlem trošku doleva, aby se uvolnilo z bajonetového zámku. U novějších aut bajonet není, čerpadlo jen visí na přírubě
4. sundat těsnicí manžetu hrdla nádrže, čerpadlo opatrně vytáhnout, nepoškodit plovákové zařízení ukazatele paliva.
Montáž je obrácený postup demontáže. Těsnicí manžetu hrdla nádrže navlhčit benzínem. Nepoškodit plovákové zařízení ukazatele paliva. Pozor na správné natočení příruby čerpadla, šipka na přírubě musí směřovat na šipku na nádrži.
-
boner
Nepochopim,proc tam udelali soudruzi tak malou diru.Ruce mam uz pekne orvane
No ja jsem v te fazi, ze nevim jak to cerpadlo vyndat,jde s nim pootocit tak centak doleva a doprava, takze jen to rvat nahoru?a predtim pootocit?
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
asi jo tím pádem máš bajonet
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak pootočit do strany aq vytáhnout a ještě má to čerpadlo jakoby po obvodu takový packy který se musí odcvakat
-
boner
Tak slava, mam to venku, zitra to vymenim, slozim a snad to bude o.k. Ale neco tak mizerne pristuppneho jsem dlouho nevidel. diky vsem za pomoc. 
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
hlavně že se povedlo. Jak tak čtu tak asi u toho padne pár pěkných slov

-
Standa.Kas - FK
Re: výměna palivového čerpadla
Tos to zmáknul rychle... Když jsem to dělal poprvé tak jsem ho vyndaval dva dny
mimochodem... lidi už dlouho s klukama řešíme jak je možný, že všechny ty drátky v tý kleci jsou neizolovaný i když jsou potopený v benzinu... Jak je možný, že to nebouchne?? My totiž měli docela nahnáno když jsme celou tu klec i s čerpadlem repasovali a dávali zpátky
vytahovali jsme si sirky kdo zapojí baterku a nastartuje 
-
modrafelda - FK
To já taky nepochopím jak to může bejt v přímo v benzinu, dyť když je hladina nízko tak ten komutátor musí jiskřit ne?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
už jste někdy zkoušeli zapálit nádrž ? musí tam být správný poměr plynů tj výparů benzínu a kyslíku , a jen tak mimochodem komutátor je uzavřenej