Přiškrcení lpg?

se sporákem místo motoru :D
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Přiškrcení lpg?

Příspěvek od Vlada320 »

mám na vás takovej dotaz.dost lidí dělá to že si dává na tu hadici od směšovače nějakej ventil a přišrtěj si tím dodávku plynu a někteří tvrděj že s tím jezděj za 6,5litrů plynu na sto kolimetrů.co jsem četl tady ta i někteří z vás to tak mají přiškrcený.já jezdím po praze za 10litrů na sto a chtěl bych to snížít.kdyby to šlo tak na osm a byl bych moc spokojenej.samozřejmě že chápu že ten ventil se tam asi dává kvůli tomu že buď se to přiškrtí a nebo si na něm člověk udělá třeba risku kam to má vrátít aby to bylo správně nastavený.
já mám ve felicii typ lpg od firmy BRC.poradíte mi někdo prosím jak to přiškrtit?je mi jasný že moc dobře víte jak na to.jen nechci něco posrat a rovnou mi řekněte jestli to něčemu vadí?díky moc za každou radu Vláďa ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Návštěvník

Re: Přiškrcení lpg?

Příspěvek od Návštěvník »

Jezdil jsem za 9,5 l/100km, dělal jsem technickou, byl jsem na emisích. Benzín byl vpořádku, plyn se bližil na hranici. Technik přiškrtil ventil cca o 3/4 otáčky, emise 0,05. Říkal, že když to hůř pojede, tak ať si to vrátím. Jezdí to stejně a spotřeba je cca 8 l/100km.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

a kterej ventil?někde na tom směšovači nebo ti tam nějakej dával navíc?díky moc
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Návštěvník

na hadici co jde ze smesovace mam krokovy motorek ktery regoluje plyn ze smesovace na zaklade signalu z ridici jednotky a lambda sondy do teto regulace bych nijak nezasahoval ani zadna dalsi ventil tam nepridaval
steloval jsem to na smesovaci mam tam jenom dva srouby jeden na regulaci volnobehu a druhy na bohatost smesi , napred jsem to po 180 ti stupnich dotahoval at vim jake je tovarni nastaveni az do uplneho zasrubovani pak jem sroub opet dal nazpet trosku pritahl napsal na papir s cim jsem steloval a o kolk pojezdil zmeril spotrebu -tankuju porad u jedne pumpy a zase prisrtil bohatost smesi a tak dokola az to zaclo zlobit -prilis chuda smes strilelo to do sani tak jsem bohatost pridal jak jsem smes ochudil snizili se volnobezne otacky a tak jsem druhym sroubem musel pridat
kazdy system je jiny i nektery lovtec co majiny smesovac se reguje hur nebo moc nejde ktery mas bohatost smesi a ktery volnobeh se zeptej servisaka ,nez jsem si to nechal namontovat ptal jsem se na vice mistech u majitelu i montazniku takze jsem vedel co chci namontovat a jak to regulovat rozhodne ti nedoporucuju do toho hrabat az tak abys tam pridaval nejaky ventil nebo neco podobneho prece jen je to plyn tak by se v tom mel hrabat jen kdo tomu rozumi mam zarizeni lovtec jezdim tak uz 4 tym rokem tzn byl jsem uz i na revizi emisich technicke a vsechno v pohode
Návštěvník

jo a jezdim za 7l na 100
rar
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

sakra a když zajedu někam kde to štelujou a řeknu že to chci přiškrtit tak si s tím pohrajou?se v tom nechci moc hrabat.když si to čtu tak to nějak moc nechápu.já mám systém BRC tak to bude třeba jiný
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Kdyz resite to lpg trosku od veci ale kolik tak kostuje ta sestava lpg do 1.3 oplati se to ? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já jsem to auto s lpg koupil a mám od toho kompletní dokumentaci a vyšlo to i s prací na 21tisíc.
no ták lidičky to tu není nikdo kdo má alternativní pohon na lpg a nemá to přiškrcený a neporadí jak na to? :(
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nikdo už víc neporadí? :(
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Regulace bohatosti směsi se provádí:

1. škrtícím šroubem (vozidla s karburátorem), pro správnou funkčnost a plnění emisních limitů je třeba nastavit optimální polohu. Tato poloha je nastavená pro volnoběžné otáčky i pro zátěž motoru a není ji možné během jízdy měnit.
2. servomotorem ovládaným samostatnou řídící jednotkou (vozidla se vstřikováním benzínového paliva). Pro správnou regulaci bohatosti směsi je nutno zajistit správnou funkčnost samostatné řídící jednotky LPG. Ta využívá k vyhodnocování a řízení stávající signály motoru RPM, TPS, MAP senzor, lambda sondu a další.
3. elektrickými vstřikovači ovládanými samostatnou řídící jednotkou (vozidla se vstřikováním benzínového i plynného paliva). V případě paralelních systémů platí totéž jako u vozidel se servomotorem, v případě sériových systémů je třeba zajistit 100% správnou funkčnost benzínové řídící jednotky.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no nic asi budu muset trochu experimentovat.nejdřív ale musim zjistit kterej ventil je na volnoběh a kterej na bohatost směsi.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Pokud to přiškrtíš tak ztratíš výkon.Já jezdím 10 let a u všech aut spotřeba kolem 10l.Je to normální.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Jozefj píše:Pokud to přiškrtíš tak ztratíš výkon.Já jezdím 10 let a u všech aut spotřeba kolem 10l.Je to normální.
jj to já vím že ztrácím výkon ale řekni mi prosím je to na něco špatný?já nevím abych třeba nepodpálil ventily nebo nepropálil písty tou chudou směsí.prostě jestli to něčemu bude vadit nebo jestli jde jen o to že to hůř jede(nemá takovej výkon)díky moc
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vlada320 píše: jj to já vím že ztrácím výkon ale řekni mi prosím je to na něco špatný?já nevím abych třeba nepodpálil ventily nebo nepropálil písty tou chudou směsí.prostě jestli to něčemu bude vadit nebo jestli jde jen o to že to hůř jede(nemá takovej výkon)díky moc
Nevadí to ničemu ale bude to jak mrcha líný.Tak aspoň vyfoť ten směšovač nebo prostor motoru ať víme jaký tam máš systém.Já sem to přečetl tady celý a není mi jasný jaký typ tam máš.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

dyť jsme psal nazačátku že od BRC.ale jo vyfotím to ;) zejtra budu mít čas
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Vlada320 píše:dyť jsme psal nazačátku že od BRC.ale jo vyfotím to ;) zejtra budu mít čas
To je jasný že BRC ale jaký systém.Někdo ti to dole popisoval jaky principy jsou.Stáhnout běžným způsobem - šroubem na přívodní hadici ti to půjde u toho základního systému,u těch složitějšch to budeš muset řešit přes servis s pc,který přovede zásah do řj plynu.

Jinak u mě to můžu štelovat šroubem v červeném kroužku....

Obrázek
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To jsi fotil,když jsi vyjel z myčky?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jozefj píše:To jsi fotil,když jsi vyjel z myčky?
:D :D :D ...nene,takhle nějak je to stabilně ale oproti jinejm tady sem špindíra.
Johny1986

Příspěvek od Johny1986 »

Ahoj, taky mám LPG systém BRC - JUST. Bohužel, tady u toho systému je škrcení řešené krokovým motorkem, přesto si ale myslím, že řídící jednotka ví jak co nastavit, takže bych určitě nepřidával žádný škrtící ventil apod. Ještě před Feldou jsem měl Formana na LPG od firmy Lovato. Tam to nebylo řízené ř. jednotkou a ventil byl uprostřed hadice od reduktoru k směšovači manualní. S ventilem jsem kroutil všelijak , ale nikdy jsem se nedostal na nějaké ideální místo, kde by byla malá spotřeba a výkon neklesl. Proto radši říkám, moc se do toho nehrabat a dát to plynařům at si s tím pohrajou. (Krom těm frajerům z Cargas v Liberci :evil: - ale to už je jiné téma) .. tak zdaaar
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Co se týká toho škrcení ,tak to osobně nedoporučuji.DNESKA JSEM SE VRÁTIL ZE SLOVAČE A JEDINÉ CO JSEM SI OVĚŘIL je ,že nějaké škrcení nemá smysl.Na slovensku u šváry jsem to přiškrtil o čtvrt otáčky---menší spotřeba?---a na dálnici mi to neudělalo ani 110 motor netáh a dusil se, musel jsem přepnout na benz. a roztáhnout to.Tak jsem zastavil na první benzine a zase to povolil.150 bez problému a už na to ani nešáhnu.Jestli někdo po okreskách jezdí 60 a chce to roztahovat 3 km tak si to může uškrtit klidně nadoraz.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no já jsem se rozhodnl že se na to taky vykašlu.ono i tak je to velice dobrý co se týče ceny a odjetejch kilometrů tak co ;)n spíš si to jen nechám doladit pořádně a kdyžtak něco vyměnit za nový.ale škrtit jsem se rozhodl že to dělat nebudu 8-)
vasek

Příspěvek od vasek »

Měl jsem LOVATO 10let ve Š125,spotř. tak8 lt.Chce to lehčí nohu-optimální otáčky.Ale dnes se jezdí přes 100 km/h,tak to tam teče.
Odpovědět